Derbi dana: Mančester Siti – Arsenal: Plotunima po “topovima”!

U derbi utakmici engleske Premijer lige, aktuelni šampion Mančester Siti, dočekuje ekipu Arsenala. Dok se domaćini bore da sačuvju titulu, gosti žele da se, posle dve godine pauze, vrate u Ligu šampiona.

Mančester Siti: Ožiljci iz Njukasla još peku, Arsenal plaća ceh

Niz od osam pobeda, u svim takmičenjima, “građani” su prekinuli na “Sent Džejms Parku”, gde su poraženi od domaćeg Njukasla 2:1. Da sve bude gore, meč je počeo idealno za Siti, pošto je Serhio Aguero postigao gol već posle dvadesetak sekundi. Međutim, “svrake” se nisu predavale i uspele su da u nastavku naprave preokret i stignu do važnih bodova. Poraz je npravio velike probleme šampionu Engleske, zaostatak za Liverpulom se povećao, a sreća u nesreći po Siti, bio je i kiks “redsa” na njihovom Enfildu protiv Lestera, pa je umesto sedam, razlika sada pet bodova. Dakle, nije to ništa nedostižno, pogotovo ako znamo da Liverpul ne briljira u poslednje vreme. Međutim, Siti više gotovo da nema prostora da negde izgubi bodove, a teški mečevi tek predstoje. Četu Pepa Gvardiole, posle Arsenala, očekuju dueli sa Evertonom, Čelsijem i Vest Hemom, a između njih “ugurale” su se dve utakmice protiv Šalkea u osmini finala Lige šampiona i finalni meč EFL Kupa, u kome im je protivnik Čelsi. Bukvalno da nemaju laku utakmicu u februaru mesecu. Arsenal im leži kao rival, Siti je dobio prethodna četiri međusobna okršaja, na kojima je postigao 11, a primio samo ejdan gol. Tri, od te četiri utakmice, odigrane su u Premijer ligi, a jedna je igrana u Liga kupu. Gvardiolu ne brine napad, Siti je postigao 30 golova na poslednjih sedam utakmica, ali je i odbrana, do Njukasla, bila fenomenalan i nije poklekla na šest uzastopnih mečeva. Šta se dogodilo u utakmici sa “svrakama”, verovatno nije jasno ni katalonskom stručnjaku.

Arsenal: Emeri u problemu, a na Etihad odlazi u najgorem momentu

Trener gostiju Unaj Emeri ima dosta problema sa sastavom. Gotovo kompletna odbrana “tobdžija” je van stroja, Beljerin i Holding su već na “rasustu”, s obzirom da su njihove povrede ozbiljnije, dok je situacija sa Košćelnim i Papastatopulosom nešto bolja. Januarski prelazni rok je završen, a Arsenal ga je prespavao, što nije ništa čudno, tako je bilo i pod Arsenom Vengerom. Arsenal igra loše u derbijima, a jedino je pre dvadesetak dana odigrao odlično i savladao Čelsi na svom Emirejtsu. “Tobdžije” imaju samo jedan cilj ove sezone, a to je povratak u Ligu šampiona. Takmičenje, u kome su nastupali bez prekida osamnaest godina, nedostupno im je na prethodne dve, a prava bi katastrofa bila kad bi im se to dogodilo i treći put uzastopno. Londonski tim ima dve mogućnosti da ostvari zacrtani cilj. Prva je da bude plasiran među prve četiri ekipe u Premijer ligi. Znajući da su dva mesta rezervisana za Liverpul i Mančester Siti, ostaju samo dva upražnjena, a konkurenti su Totenhem, Mančester Junajted i Čelsi. Druga mogućnost je osvajanje Lige Evrope, ali tu nema mogućnosti za grešku, pošto se igra na ispadanje. I prošle sezone su važili za jednog od favorita u tom takmičenju, pa ih je izbacio Atletiko u polufinalu. Za sada su imali sreće u žrebu za šesnaestinu finala, dobili su BATE Borisov, beloruskog šampiona, koji više nije bauk, bar ne u Evropi. Kako će biti dalje, videćemo, ali je sigurno da će Arsenal ozbiljno shvatiti Ligu Evrope, pogotovo jer je plasman u Premijer ligi na dugačkom štapu, znajući u kakvoj su formi trenutno “crveni đavoli”, ali i Čelsi i Totenhem.

Naš predlog:

Sigurno da je Siti najnezgodniji rival Arsenalu. Na poslednjih sedam međusobnih utakmica “građani” su slavili pet puta , a dve utakmice završene su bez pobednika. Poslednji put su “tobdžije” pobedile Siti u gostima još 2015. godine, bilo je 2:0 za londonski tim na Etihadu. Kladionice su proglasile Mančester Siti za apsolutnog favorita. Kvota na pobedu Sitija u kladionici Bet365 je samo 1.30. Ukoliko se odlučite za nerešen rezultat očekuje vas poeficijent 6.50, a trijumf Arsenala nosi najveću kvotu koja je ponuđena u duelima ovih timova od formiranja Premijer lige, i iznosi čak 9.50. Čini nam se da je Arsenal, mada se slažemo oko favorita u meču, potcenjen kvotom, pa se odlučujemo za golove. Smatramo da će ih biti dosta, pa predlažemo 4+, za koji je u Bet365 koeficijent 1.90.Registruj se na Bet365

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.