Tip dana: Everton – Mančester Siti: Pobeda vodi “građane” na čelo tabele, bar privremeno

Utakmica na Gudisonu deo je 27. runde Premijer lige, a narednog vikenda igra se tek 26. kolo. Razlog je jednostavan, Mančester Siti očekuje finale EFL Kupa protiv Čelsija 24.februara, u terminu odigravanja 27. prvenstvenog kola. 

Everton: Pobediti Siti i učiniti uslugu lokalnom rivalu, ili…

Čudno će se osećati navijači Evertona na utakmici protiv Sitija. Ovaj meč nema neku veliku važnost za domaćina, ali ima ogromnu za gosta… i za njihovo mrskog gradskog rivala. Tačno tako, Za uspeh Evertona mnogo je zainteresovani Liverpul, nego oni sami. “Redsi” jure titulu posle gotovo tri decenije, i čini se da nikad nisu bili bliže. Međutim, pored njihovih rezultata, na odmet ne bi bio i još neki neuspeh glavnog rivala Sitija, poput onog u Njukaslu. Između Liverpula i Mančestera vlada veliko rivalstvo, ali je u centru pažnje ovo između Liverpula i Junajteda, dok su Everton i Siti, samo obični rivali. Razlog za to je istorija, u kojoj su dve prvopomenute ekipe imale mnogo više uspeha od “karamela” i “građana”. Everton je poslednji put bio šampion 1987. godine, a tada je Siti imao ukupno dva šampionska naslova. U narednim godinama “građani” su došli do još tri naslova, a Everton nije ni prišao blizu peharu. Ovaj meč ne dolazi u dobrom trenutku za tim iz najveće engleske luke. Everton je na poslednjih šest utakmica u prvenstvu izgubio četiri, a dobio dve. Oni kao da ne znaju za remi, pošto su poslednji put nerešeno odigrali sredinom decembra, a nakon toga su bili bez nerešenog punih 12 utakmica, računajući sva takmičenja. Trenutno su na 9. mestu sa 33 boda i, čini nam se, da za njih sezona može da se privodi kraju, pošto od plasmana u Evropu nema ništa, a, realno, opstanak im nije ugrožen. Dakle, “karamele” igraju za čast. Ne treba ih otpisivati, pogotovo u utakmicama sa jakim rivalima, koji ih inspirišu, ali je malo onih koji veruju u ponavljanje meča sa Gudisona od pre dve godine, kada je bilo 4:0 za Everton. Proteklog vikenda Everton je doživeo bolan poraz od Vulverhemptona na svom terenu, pa će i to uticati na samopouzdanje ovog tima.

Mančester Siti: Ima li većeg motiva od povratka na tron?

Pre samo nedelju dana, u trenutku kada je poslednji sudijski zvižduk označio kraj utakmice u Njuksalu, izgledalo je da se Siti oprostio od odbrane titule. U tom trenutku Liverpul je imao 4 boda više i trebao je da odigra svoj meč sa Lesterom na Enfildu. Ipak, “redsi” su uzeli samo bod protiv “lisica”, kao i u narednom kolu na gostovanju kod Vest Hema, pa je sada prednost Liverpula samo tri boda ispred “građana”. Ukoliko Siti pobedi na Gudisonu, izjednačiće se bodovno sa “crvenima”, a zbog bolje gol razlike doći će na prvo mesto. Istina, imaće i utakmicu više odigranu, ali će sam osećaj povratka na tron biće ogroman motiv. “Građani” nisu ubedljivi kako su to bili prošle sezone, kada su titulu osvojili već u ovo vreme. Sada imaju ogromnog rivala u Liverpulu, a ni Totenhem nije daleko. Uz sve to, očekuje ih osmina finala Lige šampiona u kojoj imaju velike ambicije, i žele da isprave propuste iz prošle sezone kada ih je upravo Liverpul izbacio u četvrtfinalu. Protivnik u osmini finala je nemački Šalke i, realno, tim Pepa Gvardiole je apsolutni favorit. U centru pažnje je iskusni Argentinac Serhio Aguero, napadač koji je postigao svoj deseti het trik u karijeri u meču sa Arsenalom u nedelju. Sada je omaleni “gaučos” samo jedan het trik udaljen od Alana Širera, koji taj učinak ostvario 12 puta. Uraditi to u Premijer ligi nije nimalo lako, Širer je odavno u penziji, a niko, do Aguera, nije stigao ni blizu njegovog rekorda. Februar će biti izuzetno naporan za “građane”, a pored utakmice sa Nemcima u Ligi šampiona i Evertonom u Premijer ligi, igraće dva puta sa Čelsijem. Prvo u prvenstvu na Etihadu 10. u mesecu, a onda i u finalu Liga Kupa na Vembliju, 24. februara. Biće to prilika za prvi trofej u sezoni, ako ne računamo “Komjuniti šild” osvojen na startu sezone, pobedom baš nad Čelsijem, ali je taj pehar više protokolarna stvar.

Naš predlog:

Verujemo da su svi skakali od sreće na Etihadu nakon dva uzastopna remija Liverpula. Sreća je očigledno na strani Pepe Gvardiole i njegovih momaka, jer je već u dva navrata na raskrsnici skrenula na njihovu stranu. Prvi put pred međusobni duel sa “redsima”, kada je LIverpulu trebao bod da se “odmetnu” na tabeli, a drugi put posle poraza Sitija na “Sent Džejms Parku”. U narednom periodu ne smeju toliko da se oslanjaju na fortunu, već na svoj kvalitet, koji nesumljivo poseduju. Kladionice smatraju da je Mančester Siti veliki favorit na “Gudisonu”. Kvota na dvojku u 1xbet je 1.33. Nerešen rezultat procenjuje se na 5.90, a pobeda Evertona čak 10.50. Čini nam se da je domaćin malo potcenjen, ali se slažemo da su gosti bliži trijumfu. S obzirom da je kvota mala, predlažemo prelaz 2/2, za koji u 1xbet dobijate koeficijent 1.80. Pored toga, možete pokušati i sa 3+, za koji je kvota 1.53.Registruj se na 1XBet

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.