Derbi dana: Barselona – Real Madrid: Spektakl na Kamp Nou!

U sredu je na programu prvi meč polufinala španskog Kupa Kralja u kom se sastaju Barselona i Real Madrid. Ne treba previše trošiti reči o tome koliko je veliko rivalstvo između ova dva kluba pa zaista nema sumnje da nas očekuje pravi spektakl.
Duel ove dve ekipe je zakazan za 21. čas.

Barselona: Sve ide po planu!

Fudbaleri Barselone igraju zaista fantastično ove sezone, a u prilog tome ide i činjenica da se posle 22. odigrana kola španske La Lige nalaze na prvom mestu uz čak šest bodova prednosti u odnosu na drugoplasirani Atletiko Madrid. Kada je u pitanju Liga šampiona, i tu su izabranici Ernesta Valverdea odigrali sjajno i bez većih problema zauzeli prvo mesto iako su bili u dosta teškoj grupi sa Totenhemom, Interom i PSV-om.
U četvrtfinalu Kupa Kralja su imali dosta problema u prvom meču, pošto je Sevilja u Andaluziji bila bolja sa 2:0, ali su onda sve to nadoknadili u revanšu kada su na svom stadionu slavili sa više nego ubedljivih 6:1, i na taj način zakazali dvomeč sa najvećim rivalom – Real Madridom.
Ipak, tim sa Kamp Noua je u prošlom kolu na iznenađenje mnogih remizirao na svom stadionu sa Valensijom, iako se mora priznati da ta ekipa igra fantastično u poslednje vreme. Iako je tim sa Mestalje posle prvih pola sata igre vodio sa čak 2:0, Barsa je nekako uspela da se vrati, naravno preko Lea Mesija koji je postigao dva gola na tom meču.
Ono što je na kraju ipak ispalo dobro za izabranike Ernesta Valverdea je činjenica da su i fudbaleri Atletika doživeli poraz pa je na taj način ekipa iz Katalonije čak i povećala svoju prednost u odnosu na drugoplasiranu ekipu za jedan bod.

Real Madrid: Stvari idu na bolje!

Kada se sve sabere i oduzme ovo je jedna poprilično turbulentna sezona za Real, ali se čini da stvari idu na bolje. Nekako najbolji pokazatelj za to je činjenica da su izabranici Santjaga Solarija u seriji od četiri vezane pobede, zahvaljujući kojoj su uspeli da se probiju do trećeg mesta i priđu drugoplasiranom Atletiku na samo dva boda zaostatka, ali se isto tako približe i vodećoj Barseloni koja ipak ima velikih osam bodova viška.
Nije ekipa Santjaga Solarija blistala u Ligi šampiona ali su ipak najviše zahvaljujući pobedama nad Romom na kraju završili na prvom mestu u grupi, dok su u španskom Kupu Kralja bez većih problema u oba meča savladali ekipu Đirone.
Kada je u pitanju La Liga, u prošlom kolu je na Santjago Bernabeu gostovala ekipa Alavesa koja je možda i najprijatnije iznenađenje ovog šampionata, ali su se vratili kući pognute glave pošto je kraljevski klub bio bolji (3:0). Bila je to četvrta vezana pobeda za izabranike Santjaga Solarija i sigurno je da se u ovom trenutku ekipa sa Santjago Bernabeua nalazi u najboljoj formi od početka sezone jer su prvi put uspeli da šest puta zaredom pobede, a tu naravno računamo i mečeve Kupa protiv Đirone, pa nema sumnje da nas očekuje pravi spektakl na Kamp Nou.

Naš predlog

Barselona igra konstatno cele sezone i čini se da su veoma blizu odbrani naslova prvaka pošto imaju čak šest bodova više u odnosu na drugoplasirani Atletiko Madrid. Sa druge strane, izabranici Santjaga Solarija pružaju sve bolje partije i uspeli su da se probiju do trećeg mesta, ali i smanje zaostatak u odnosu na prvoplasiranu Barselonu, a pogotovu u odnosu na Atletiko Madrid. U prvom ovosezonskom meču je Barselona na svom terenu deklasirala Real Madrid i sigurno je da Madriđani imaju veliki motiv da se osvete ljutom rivalu za težak poraz. Zbog toga vam preporučujemo da pokušate sa duplom šansom x2 koju kladionica Meridianbet plaća sa odličnom kvotom 2.05. Takođe, nema sumnje da nas očekuje jedan meč sa puno golova pa vam savetujemo da pokušate i sa igrom 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.50. Za kraj vam savetujemo i da probate sa jednom sve popularnijom igrom I2+&4+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 3.10.Registruj se na Meridianbet

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.