Tip dana: Lacio – Empoli: Mogu li Lacijali do Lige šampiona?

Prvi meč 23. kola Serije A igra se u Rimu gde fudbaleri Lacija dočekuju Empoli. Sigurno je da će Olimpiko biti odlično popunjen pošto bi Lacijali ovom pobedom mogli makar na kratko da dođu do četvrtog mesta koje naredne sezone donosi plasman u Ligu šampiona što je glavni cilj ove ekipe.
Duel ove dve ekipe je na programu od 20 časova i 30 minuta.

Lacio: Liga šampiona je velika želja!

Fudbaleri Lacija u poslednje vreme ne igraju onako kako to njihovi navijači očekuju od njih, ali se mora priznati ni da im raspored nije išao na ruku. Prvo su izabranici Simonea Inzagija na svom terenu dočekali Torino i uspeli samo da remiziraju jer je meč završen rezultatom 1:1. Nakon toga su gostovali kod Napolija i doživeli poraz od 2:1, da bi posle toga na svom terenu dočekali Juventus i uspeli da izgube i taj meč iako su većim delom susreta bili bolji rival. Zanimljivo je da su prvi došli do vođstva, ali su se ipak Kanselo i Ronaldo pobrinuli za novo slavlje “stare dame”. Nakon toga je Lacio u prošlom kolu ostvario pobedu posle tri kola pošto su na gostovanju kod Frozinonea slavili sa minimalnim rezultatom.
I upravo zbog te pobede su Lacijali najviše profitirali na tabeli jer se trenutno nalaze na sedmom mestu i imaju isti broj bodova kao Roma i Atalanta koje zauzimaju šestu, odnosno petu poziciju, ali i samo bod manje od Milana koji se nalazi na četvrtom mestu. Sigurno je da je Lacio ponovo u igri kada je plasman u Ligu šampiona u pitanju, pošto im je ista izmakla u prošloj sezoni kada su u poslednjem kolu u direktnom duelu sa Interom odlučivali o četvrtom predstavniku Italije u najkvalitetnijem evropskom klupskom takmičenju.

Empoli: Opstanak je jedini cilj!

Empoli je ove sezone već bio u zoni ispadanja, ali su se serijom od četiri meča bez poraza uspeli nekako izvući. Nakon te pozitivne serije je usledila nova negativna serija i zbog toga su ponovo na samoj granici zone ispadanja. Pomenuta serija je počela sa četiri vezana poraza, a ukupno su sedam kola bez trijumfa, što je zaista zabrinjavajući podatak za sve navijače ove ekipe. Međutim, u prethodna tri kola su uspeli makar dva puta da remiziraju. U tim mečevima su imali nešto slabije protivnike ali i pored toga nisu uspeli da dođu do pobede.
Prvo su fudbaleri Empolija remizirali na Sardiniji u meču sa Kaljarijem, ali su onda na svom terenu doživeli poraz od Đenove. U prošlom kolu su imali relativno lak posao na svom terenu pošto im je u goste došao poslednjeplasirani Kjevo, ali ni tu nisu uspeli da pobede. Kako je meč tekao sigurno je da fudbaleri Empolija mogu da budu zadovoljni i sa osvojenim bodom pošto su “leteći magarci” imali čak dva gola prednosti u tom meču.
Zajedničko za sve ove utakmice je da je u svakoj postignuto četiri gola, što je jasan pokazatelj da Empoli lako postiže ali lako i prima golove u poslednje vreme.

Naš predlog

Lacio ima sjajnu priliku da barem noć provede na četvrtom mestu, a ukoliko im se ostali rezultati poklope možda čak i naredno kolo dočekaju na tom mestu što bi bila zaista fantastična stvar. Što se tiče Empolija, ova ekipa ima dosta problema u poslednje vreme i nema sumnje da im do kraja predstoji velika borba za opstanak. Prednost u ovom meču dajemo fudbalerima Lacija koji igraju sjajno na svom terenu, pa vam predlažemo da odigrate 1 koji kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.35. Pričali smo da u poslednje vreme Empoli postiže lako golove, ali ih još lakše i prima pa nema sumnje da nas očekuje jedan izuzetno efikasan meč. Zbog toga vam preporučujemo da pokušate sa igrom 4+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.26. Iz istog razloga vam savetujemo da probate i sa igrom GG koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.84.Registruj se na Meridianbet

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.