Tip dana: Kjevo – Roma: Da li je ovo poslednja šansa za “leteće magarce”?

Ovog vikenda je na programu 23. kolo italijanske Serije A. U petak nas očekuje drugi meč ovog kola u kom se u Veroni sastaju “fenjeraš” Kjevo i Roma.
Duel ove dve ekipe je zakazan za 20 časova i 30 minuta.

Kjevo: Ima li nade za “leteće magarce”?

Ne ide Kjevu od samog starta šampionata, kako na finansijskom tako i na rezultatskom planu. Naime, ekipa iz Verone se trenutno nalazi na poslednjem mestu na tabeli Serije A, uz samo devet osvojenih bodova. Ipak, mora se priznati da je disciplinska komisija Serije A oduzela još odmah nakon prvog kola tri boda “letećim magarcima”, a ono što je poražavajući podatak je da i nije bilo tog minusa opet bi se Kjevo nalazio na poslednjem mestu.
Sigurno je da ova ekipa neće hteti tako lako da se preda, pa su u prošlom kolu odigrali jedan sjajan meč u kom su vodili protiv Empolija sa 2:0 na gostovanju, ali su ipak na kraju osvojili samo bod, mada je opšti utisak da su mogli i bez njega da ostanu jer je Empoli do kraja meča promašio nekoliko velikih šansi.
Rekli smo već da Kjevo ima samo devet bodova, a ono što ne valja po ovu ekipu je da prvi tim koji se nalazi u bezbednoj zoni ima čak devet bodova više, a isto tako je zanimljivo da je to baš Empoli, sa kojim su se sastali u prošlom kolu.
Ipak ono što raduje sve navijače ove ekipe uoči ovog meča je činjenica da su u prvom delu sezone uspeli da remiziraju sa Romom na Olimpiku dok su pre toga prošle sezone u Veroni odigrali 0:0.

Roma: Može li “vučica” do Lige šampiona?

Kada se sve sabere i oduzme ovo je jedna poprilično turbulentna sezona za fudbalere Rome. Ipak, nakon brojnih odlazaka prošlog leta postavlja se veliko pitanje da li je ovo zapravo realnost ekipe iz Rima?
Trenutno se izabranici Euzebija Di Frančeska nalaze na šestom mestu na tabeli, ali imaju samo bod manje od četvrtoplasiranog Milana, a poznato je da to četvrto mesto donosi plasman u Ligu šampiona što je sasvim sigurno glavni cilj “vučice”.
Kada smo već kod Lige šampiona treba reći da fudbaleri Rome nisu preterano blistali u tom takmičenju, ali su i sa takvom igrom uspeli da dođu do plasmana u nokaut fazu, što je samo po sebi veliki uspeh.
Prošla nedelja je bila poprilično tužna za sve navijače ovog kluba pošto su prvo uspeli da prokockaju veliku prednost u duelu nad Atalantom, da bi nakon toga doživeli pravu blamažu u italijanskom Kupu od Fiorentine kada je bilo neverovatnih 7:1. Ipak, krajem nedelje su u derbi meču 22. kola remizirali sa Milanom, iako je opšti utisak da su bili daleko bolji rival na tom meču. Sasvim sigurno, imaće izabranici Euzebija Di Frančeska i veliki motiv u ovom meču da se osveti ekipi Kjeva za remi u prvom delu sezone na Olimpiku kada je bilo 2:2.

Naš predlog

Možda je ovo i poslednja prilika da fudbaleri Kjeva uhvate priključak sa timovima koji se bore za opstanak, ali to sigurno neće biti nimalo lak zadatak pošto im u goste dolazi “ranjena” Roma koja želi plasmanom u Ligu šampiona da se iskupi svojim navijačima za onu nedavnu bruku u italijanskom Kupu kada su poraženi od Fiorentine sa neverovatnim rezultatom 7:1. Kada su u pitanju međusobni mečevi ove dve ekipe, zanimljivo je da se Roma baš i nije proslavljala na ovom gostovanju u Veroni. Naime, “vučica” je u poslednjih sedam mečeva na stadionu Bentegodi ostvarila samo dve pobede. Ipak, uvereni smo da će izabranici Euzebija Di Frančeska konačno odigrati jedan dobar meč i da će slaviti na ovom po njih teškom gostovanju pa vam toplo preproučujemo da odigrate 2 koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.65. Treba naravno očekivati i jedan efikasan meč, pa vam predlažemo da pokušate i sa igrom 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.69. Sigurno je da će i “leteći magarci” imati šta da kažu na ovom meču pošto im je ovo bukvalno poslednja prilika da uhvate priključak sa ekipama koje se bore za opstanak pa vam preporučujemo da pokušate i sa igrom GG koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.73.Registruj se na Meridianbet

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.