Derbi dana: Atletiko Madrid – Real Madrid: Ko je gazda u Madridu?

Ovog vikenda je na programu 23. kolo španske La Lige a svakako najzanimljiviji susret ovog kola se igra u Madridu gde fudbaleri Atletika dočekuju gradskog rivala Reala. Pre ovog meča se “jorgandžije” nalaze na drugom mestu, dok im Real diše za vratom pošto imaju samo dva boda manje.
Duel ove dve ekipe je na programu od 16 časova i 15 minuta.

Atletiko Madrid: Navijači ove ekipe mogu da budu zadovoljni!

Kada se sve sabere i oduzme, ovo je jedna poprilično dobra sezona za Atletiko Madrid. Naime, izabranici Čola Simeonea se trenutno nalaze na drugom mestu na tabeli, ali im vodeća Barselona beži čak šest boda. Priliku da se približe timu iz Katalonije koji je odigrao nerešeno sa Valensijom na svom terenu su propustili u prošlom kolu pošto su u Andaluziji na gostovanju kod Betisa poraženi sa 1:0. Ono što ne valja je činjenica da Real Madrid približio na samo dva boda, ali će opet imati priliku da im pobegnu pošto ih dočekuju u ovom kolu na svom stadionu.
Odlično su izabranici Čola Simeonea igrali i u grupnoj fazi Lige šampiona i bez većih problema stigli do nokaut faze ovog takmičenja gde ih očekuje izuzetno jaka ekipa Juventusa. Možda i jedina mrlja u ovoj sezoni je španski Kup Kralja gde su “jorgandžije” eliminisane u osmini finala od Đirone.
Ono što je veliki problem Atletika ove sezone su gostovanja. Naime Madriđani imaju samo tri pobede na gostujućim terenima, čak šest remija i dva poraza. Sigurno je da je ova ekipa pružala bolje partije van svog terena možda bi u ovom trenutku bili i na prvom mestu, pošto su ubedljivo najbolji domaćin u ligi i do sada na svom terenu imaju čak devet pobeda uz samo dva remija.

Real Madrid: Stvari idu na bolje!

Dugo su fudbaleri Reala tražili formu ove sezone ali čini se da su je konačno pronašli. Naime, izabranici Santjaga Solarija u poslednja četiri meča imaju isto toliko pobeda i konačno liče na onaj Real iz prethodnih nekoliko sezona. U prošlom kolu su na svom terenu bez većih problema savladali ekipu Alavesa koja pruža fantastične partije ove sezone.
Sredinom nedelje su odigrali i prvi meč polufinala španskog Kupa Kralja u kom su na gostovanju kod Barselone remizirali pošto je taj meč završen rezultatom 1:1. Poveli su Madriđani u tom susretu u ranoj fazi meča, ali je ipak Barsa preko Malkoma stigla do izjednaćenje, što je ispostaviće se bio i konačan rezultat ovog “El Klasika”.
Kada je u pitanju Liga šampiona, sigurno je da kraljevski klub nije blistao ove sezone, ali i sa takvom igrom su bez većih problema došli do prvog mesta u grupi i izborili plasman u nokaut fazu najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja.
Ono što bi mogla da bude velika prednost Reala u ovom meču je ta što su svi bitni fudbaleri spremni za ovaj meč, dok Dijego Simeone neće moći da računa na nekoliko standardnih prvotimaca zbog povrede, pa je sigurno da izabranici Santjaga Solarija i zbog toga, ali i zbog dobre partije u “El Klasiku”, putuju na ovo gostovanje u jednom poprilično dobrom raspoloženju.

Naš predlog

Atletiko Madrid može da bude zadovoljan sa onim što je do sada uradio u ovoj sezoni jer guraju odlično na oba fronta. Što se tiče Reala ova ekipa se preporodila od kako je na mesto trenera došao Santjago Solari i u sjajnoj su formi pošto imaju četiri vezane pobede. Pamtimo svi onaj meč Superkupa kada smo videli totalni fudbal. Meč je završen rezultatom 2:2, ali je Atletiko posle produžetaka slavio sa 2:4 i na taj način došao do Superkupa Evrope. Nakon toga su ove dve ekipe odigrali jednu izuzetno nezanimljivu utakmicu na Santjago Bernabeu kada je meč završen najnepopularnijim rezultatom 0:0. Sada treba očekivati dosta otvoreniji meč jer će i jedni i drugi ići na pobedu. Zbog toga vam savetujemo da pokušate sa igrom 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa dosta dobrom kvotom 2.01. Sigurno treba očekivati da će i jedni i drugi doći do gola na ovom meču pa vam zbog toga toplo preporučujemo da probate i sa igrom GG koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.80.
Pričali smo već o tome da je Real u odličnoj formi u poslednje vreme, a ono što je nekako postalo karakteristično je da lome svoje protivnike u prvih dvadesetak minuta igre pa očekujemo da će isto pokušati da urade i u ovom meču i zbog toga vam predlažemo da pokušate sa prelazom 2-2 koji kladionica Meridianbet plaća sa sjajnom kvotom 3.30.Registruj se na Meridianbet

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.