Tip dana: RB Lajpcig – Ajntraht: Bitka za Ligu šampiona, stampedo na “orlove”!

Pored derbija Bajern – Šalke, utakmica u Lajpcigu privlači najviše pažnje u 21. kolu Bundeslige. Četvrtoplasirani Lajpcig dočekuje petoplasirani Ajntraht, a obe ekipe veruju da mogu do plasmana u Ligu šampiona.

RB Lajpcig: “Bikovi” nisu primili gol 300 minuta

Lajpcig je u premijernoj sezonu u Bundesligi došao do vicešampionske titule i plasmana u Ligu šampiona. U drugoj godini plasirali su se u Ligu Evrope, a sda žele da ponovo igraju u evropskoj eliti. Morali bi da zauzmu jedno od prva četiri mesta u nemačkom prvenstvu i za sada se nalaze upravo na tom, četvrtom, mestu. Najozbiljniji takmac, u borbi da sačuvaju aktuelnu poziiju, biće im frankfurtski Ajntraht, koji zaostaje pet bodova, ali bi pobedom u Lajpcigu stigao na samo dva boda minusa. Lajpcig je u sredu pobedio Volfsburg u Kupu Nemačke i došao do plasmana u četvrtfinale, takmičenja koje je Ajntraht osvojio prošle sezone. U prvenstvu su vezali dve pobede, nakon poraza od Dortmunda, a na sve te tri utakmice, dve u ligi i jedne u Kupu, nisu primili ni gol. Na dva gostovanja u Bundesligi, koja su dobili, bili su izuzetno efikasni. Hanover su savladali sa 3:0, a Fortunu u Dizeldorfu sa 4:0. Nalaze se na četvtom mestu, a drugoplasirani Menhengladbah i trećeplasirani Bajern, beže im po pet bodova. Njima je utakmica sa timom iz bankarskog centra Evrope jako bitna, jer bi odlazak na osam bodova razlike, najverovatnij, izbacio “orlove”” iz trke za četvrtu poziciju. Timo Verner i Jusuf Poulsen su efikasni, prvi je postigao 10, a drugi 11 golova u prvenstvu, pa će oni biti najveća opasnost po golmana gostiju Kevina Trapa.

Ajntraht: Posle trofeja u Kupu, ulazak u Ligu šampiona bio bi logičan nastavak

Posle trijumfa u Kupu, i odlaska trenera Kovača u Minhen, činilo se da će Ajntraht upasti u krizu, pogotovo nakon ubedljivog poraza od Bavaraca u Super kupu Nemačke. Međutim, trener Adi Hiter uspeo je da stvori novu ekipu, koja igra ultraofanzivan fudbal, na gol više. Zato nije čudo što je na vrhu liste strelaca Srbin Luka Jović sa 14 postignutih golova, što su Francuz Sebastijan Aler  i Hrvat Ante Rebić sa 11, odnosno 7 golova, u samom vrhu. Opasni po protivnički gol su i Filip Kostić i Deni Da Kosta, pa rivalu preti opasnost sa svih strana. “Orlovi” su vezali dva remija, posle početne pobede u drugom delu sezone. Trijumf nad Frajburgom nadogradili su remijima sa Verderom u Bremenu i liderom Borusijom iz Dortmunda na svom terenu. Sve to je dovoljno trenutno za 5. poziciju, ali su ambicije kluba iz grada na reci Majni veće. Ajntraht je odigrao odlično i u Ligi Evrope, upisali su svih šest pobeda i kao prvi, iz teške grupe, otišli u šesnaestinu finala. Tamo ih, već u četvrtak, očekuje duel sa ukrajinskim Šahtjorom, pa se može reći da nisu imali sreće sa žrebom. Ipak, ne treba ih potcenjivati ni u tom okršaju, a pogotovo na gostovanju u Lajpcigu, gde mogu samo da dobiju. “Orlovi” sigurno neće otići na istok Nemačke da se brane, već će pokušati da svojom prepoznatljivom, napadačkom, igrom, dođu do pobvoljnog rezultata, a u ovom trenutku to je sve osim poraza.

Naš predlog:

Kladionice smatraju da je domaćin favorit. U 10Bet kvota na jedinicu je 1.80, remi je 3.75, a pobeda Ajntrahta tačno 4.00. Ipak, kada igraju ove dve ekipe najpametnije je igrati na golove, a u Lajpcigu ih mora biti dosta. Naš prvi predlog je 3+, za koji je u kladionici 10Bet kvota 1.59, a možete pokušati i sa igrom gol-gol. U prvom delu sezone bilo je 1:1 u Frankfurtu, pa ako tako bude i ovde, koeficijent za GG u 10Bet je 1.57.Registruj se na 10Bet

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.