Tip dana: Alaves – Levante: Da li je san domaćina završen?

U poslednjoj utakmici 23. kola španske La Lige Alaves dočekuje tim iz predgrađa Valnesije. Levante je u sredini tabele, dok je domaćin, i pored tri poraza, još uvek u vrhu.

Alaves: Da li je ovo kriza, ili realnost Baskijaca?

Dugo je tim iz Vitorije bio na mestu koje vodi u Ligu šampiona, i samim tim, bio najprijatnije iznenađenje lige. Međutim, nekako od početka 2019. godine počinju problemi za Alaves. Na poslednje četiri utakmice nisu osetili slast bobede, a vezali su tri poraza, na kojima nisu uspeli da postignu ni gol, a primili su osam. Zanimljivo je da su sve tri utakmice igrali sa madridskim klubovima. Prvo ih je Hetafe deklasirao sa 4:0, onda je usledio poraz od Rajo Valjekana u Vitoriji 1:0, da bi se sve završilo na Santjago Bernabeu, gde su doživeli poraz od Reala 3:0. Pre ovog kola zauzimali su sedmu poziciju, i jasno je da od borbe za plasman u Ligu šampiona neće biti ništa. Ukoliko ubrzo ne zaustave kola, koja su punom brzinom jurnula niz strminu, ništa ni od plasmana u Ligu Evrope. Ipak, nekako su blizu mipljenja da Alavesu i nije primarni cilj da igraju u Evropi, već da mirno plove Primerom. Oni su taj glavni posao završili, pa šta god da urade do kraja, biće samo plus. Ono što može da hrabri pred dolazak Levantea je podatak da dobro igraju a svom terenu. Izgubili su samo jednom, i to u već pominjanoj utakmici od Rajo Valjekana, dok su pet puta pobedili i četiri puta remizirali. Naš Darko Brašanac, najverovatnije neće igrati ni protiv Levantea, pošto još nije zalečio povredu mišića.

Levante: Svaki osvojeni bod, korak je bliže cilju

Mlađi rival iz Valensije igra solidnu sezonu. Gledajući plasman, on je sasvim zadovoljavajući, pošto su na 11. mestu, ali kada je malo zagrebe po površini, dolazimo do zaključka da ih od zone ispadanja deli samo četiri boda. Zato će Levante do kraja prvenstva voditi tešku borbu sa ostalim timovima iz donjeg dela tabele, u pokušaju da i naredne sezone bude član elite španskog fudbala. Opasnost je spisak klubova u opsanoj zoni. Viljareal je među tri poslednje, a ugroženi su i jedna Selta, Espanjol, Đirona, sve sami klubovi za respekt. Levante je u poslednjih osam mečeva u La Ligi slavio samo jednom, kada je na domaćem terenu, pre tri kola, pobedio Valjadolid. U naredne dve utakmice osvojili su jedan bod, ali nisu postigli ni gol. Katastrofalno su poraženi od Sevilje na Sančez Pishuanu 5:0, a igrali su bez golova sa Hetafeom na svom stadionu. Levante na strani ima solidan učinak, na 12 odigranih utakmica pobedili su na tri, a isto toliko su završili nerešenim rezultatom. Poraz su doživeli pet puta, pa su ukupno doneli12 bodova, neznato manje nego što su osvojili kao domaćini. Dosta su efikasni, postigli su 32 gola u 22 utakmice, što ih čini petom ekipom po broju datih golova.

Naš predlog:

Dobre igre Alavesa u Vitoriji stavljaju ih u ulogu favorita u ovom meču. Međutim, ni Levante neće doći da izgubi, već će pokušati da osvoji bar bod, koji će im biti od velike važnosti u nastavku prvenstva. U kladionici Bet365 jedinica je 2.05, za nerešeno dobijate kvotu 3.40, a pobeda Levantea je 3.60. Mi ćemo vam predložiti duplu šansu na Levante, a za x2 u kladionici Bet365 očekuje vas koeficijent 1.80. Ko voli da igra na golove, može da pokuša sa GG, a kvota je 1.75 u Bet365.Registruj se na Bet365

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.