Tip dana: Roma – Porto: Može li “vučica” da ponovi prošlogodišnji uspeh?

U utorak nas konačno očekuju prvi mečevi osmine finala Lige šampiona, a za vas smo detaljnije analzirali meč između Rome i Porta.
Duel ove dve ekipe je zakazan za 21 čas.

Roma: Od sjaja do očaja i nazad!

Kada se sve sabere i oduzme ovo je jedna izuzetno turbulentna sezona za fudbalere Rome. Možda je zapravo i najveći problem ove ekipe što nikako da vežu nekoliko dobrih rezultata već uglavnom igraju po sistemu toplo-hladno. Ipak, u prošlom kolu su bez većih problema slavili na gostovanju kod Kjeva, iako toj ekipi gori pod nogama. Slavila je rimska ekipa u tom duelu poprilično lako i ubedljivo sa 3:0, a svakako da raduje forma Edina Džeka koji je ponovo onaj stari. Pre toga su remizirali sa Milanom iako su većim delom tog meča bili izuzetno bolji rival, a ono što se dogodilo pre tog meča u Rimu će se dugo prepričavati i svakako je to nešto što bi navijači Rome želeli što pre da zaborave. Naime, u okviru četvrtfinala italijanskog Kupa u Firenci je Fiorentina dočekala izabranike Euzebija Di Frančeska i slavila u tom meču sa neverovatnih 7:1!
Posle tog meča je praktično pred smenom bio Euzebio Di Frančesko (nije prvi put ove sezone da se to dešava), ali je ipak dobio poverenje čelnih ljudi kluba, što im je vratio sjajnom igrom u derbiju sa Milanom, kao i pobedom na vrućem gostovanju u Veroni.

Porto: Koliko može ova ekipa u Ligi šampiona?

Porto je u najvećoj krizi od početka sezone i može se reći da su pali u formi u najgore moguće vreme. Rutinski su odradili posao u grupnoj fazi Lige šampiona i nakon uvodnog remija su upisali pet pobeda pa su bez problema osvojili prvo mesto u grupi. To im je ipak i donelo nešto lakšeg rivala u osmini finala, ako se uopšte Roma može nazvati lakim rivalom.
U prvenstvu su već jako dugo na liderskoj poziciji, a za poraz ne znaju još od početka oktobra i gostovanja kod najvećeg rivala Benfike. Ipak, problem je to što su u prethodna dva kola odigrali samo nerešeno na dva gostovanja kod ekipa koje su objektivno puno slabije. Prvo su kod Gimaraeša odigrali bez golova, i sigurno je da ako Porto ne osvoji titulu ta ekipa će biti glavni krilac pošto su i prvom meču slavili i to na gostovanju sa 3:2. U prošlom kolu je Porto na gostovanju kod Moreirensea samo remizirao, iako su bili veoma blizu poraza ali su u poslednjim trenucima meča preko Erere došli do izjednačenja.
Što se tiče izostanaka, mora se reći da će igrati bez nekoliko važnih fudbalera pošto trener ove ekipe neće moći da računa na Maregu, Abubakara i Koronu.

Naš predlog

Mora se priznati da se ekipa Rome trgla nakon one katastrofe u Firenci i kako vreme prolazi pružaju sve bolje partije o čemu svedoči i pobeda u prošlom kolu Serije A nad Kjevom u gostima. Sa druge strane, opšti utisak je da je Porto zapao u krizu u najgorem mogućem trenutku, pošto su na dva vezana meča u portugalskom šampionatu remizirali. Prednost u ovom meču dajemo domaćoj ekipi pa vam predlažemo da bez mnogo razmišljanja odigrate 1 koji kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.15. Vrlo je moguće da nas čeka i meč sa dosta golova pošto i jedni i drugi igraju ofanzivan fudbal pa vam savetujemo da pokušate sa igrom 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.91. Za kraj vam savetujemo da probate sa jednim prelazom koji bi vrlo lako mogao da dođe baš na ovom meču. U pitanju je igra x-1 koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 5.25.Registruj se na Meridianbet

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.