Derbi dana: Lacio – Sevilja: Andalužani napadaju “večni grad”

Bez ikakve sumnje, najzanimljiviji duel šesnaestine finala Lige Evrope odigraće Lacio i Sevilja. Ovo je, inače jedan od dva okršaja u kojima se sastaju ekipe iz “lige petice”, pored ovog još se sastaju Ren i Betis.

Lacio: Olimpiko ne sme pasti, a svaka pobeda biće značajna

Rimljani su imali nešto lakši posao u Seriji u prethodnih desetak dana. Igrali su sa Frozinoneom i Empolijem, dobili su oba meča minimalnim rezultatom, pa sada odmorni, i sa dosta samopouzdanja dočekuju meč Lige Evrope. “Lacijali” su prethodne sezone izgubili plasmanu Ligu šampiona u poslednjem kolu, kada ih je Inter pobedio u Rimu, a sada žele da isprave taj propust i dožu do evropske elite. Neće to biti lako u konkurenciji Rome, Intera i Milana, pošto su prva dva mesta, rezervisana za Juventus i Napoli. Mogućnost plasmana u evropsku elitu postoji i preko Lige Evrope, tačnije njenim osvajanjem. Ipak, to je, čini se, još teži zadatak, jer Rimljani nisu bili previše ubedljivi ni u grupi, kada  su bili drugi iza Ajntrahta. U prvom meču Lacio će biti oslabljen. Sergej Milinković-Savić sigurno neće igrati zbog povrede, a mali su izgledi da se na terenu nađe i najbolji strelac tima Ćiro Imobile. Tako će Simone Inzagi imati mnogo glavobolja kako da nadomesti izostanak možda najbolja dva fudbalera. Lacio je, inače, pravo stecište fudbalera iz regiona, u timu su dvojica Srba, Sergej Milinković- Savić i Dušan Basta, Crnogorac Adam Marušić, Hrvat Milan Badelj, Bosanac Senad Lulić i Valon Beriša sa Kosova.

Sevilja: Hoće li “berberin” iz Sevilje obrijati Rimljane na suvo?

Ako nekome prijat Liga Evrope, onda je to španska Sevilja. Andalužani su rekorderi po broju pehara u ovom, drugom po rangu, evropskom takmičenju, osvajali su ga već pet puta. Sve te titule, Sevilja je osvojila za samo deset godina, u periodu 2006. – 2016. Mnogi im i sada daju dobre šanse da se domognu pehara, mada se čini da je konkurencija jača nego ikad. Sevilja je u lošoj formi, ako se tako može nazvati niz od tri utakmice bez pobede. Prvo su doživeli katastrofu na Nou Kampu, gde ih je Barselona porazila sa 6:1 u revanš meču četvrtfinala Kupa kralja, pa je uzaludna bila pobeda nad Kataloncima na “Sanćez Pishuanu” od 2:0. Onda je usledio poraz u La Ligi od Selte 1:0, i na kraju, samo remi protiv Eibara u Sevilji, i to na jedvite jade, pošto su gosti do finiša imali dva gola prdnosti i igrača više. Andalužani su se u Ligu Evrope “prebacili” iz Lige šampiona, pošto su u svojoj grupi zauzeli treću poziciju, iza Juventusa i Mančester Junajteda, a ispred švajcarskog Jang Bojsa. Grupa je bila jaka, ali se mogla proći, pogotovo jer Junajted u tom periodu nije blistao. Trener španskog tima, Pablo Msrčin nema mnogo problema sa sastavom, jedino je duže odsutan Nolito koji je slomio nogu, pa će Laciju moći da suprotstavi gotovo najjači tim. Realno je očekivati da se pitanje ukupnog pobednika reši na “Sančez Pishuanu”, ali će se Španci truditi da postignu gol i olakšaju sebi revanš.

Naš predlog:

S obzirom da se radi o derbiju šesnaestine finala Lige Evrope, svi ishodi su mogući. Kladionice, ipak, blagu prednost daju Laciju, što zbog domaćeg terena, što zbog bolje forme. Kvota na pobedu Rimljana u kladionici 10Bet iznosi 2.30, za remi se dobija 3.15, dok je trijumf Sevilje 2.95. Naš prvi predlog je igra gol-gol, za koju u 10Bet imate koeficijent 1.77, a možete pokušati i sa 3+, za koji vam sleduje kvota 2.00.Registruj se na 10Bet

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.