DERBI DANA: Večiti derbi u finalu kupa! Partizan – Crvena zvezda

Derbi
Kosarka ABA League season 2017-2018 Crvena Zvezda v Partizan Vanja Marinkovic (L) and Ognjen Dobric Beograd, 29.01.2018. foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

U okviru ovogodišnjeg izdanja Kupa Radivoja Koraća u finalu ćemo gledati večiti derbi, odnosno o naslovu prvaka ovog tradicionalnog takmičenja odlučivaće Partizan i Crvena zvezda od 17h. Crno beli su u polufinalu bili bolji od FMP-a, dok su crveno beli slavili protiv Mega Bemaxa. Ova dva rivala sastaće se i u okviru ABA lige za nekoliko dana, dok je moguć susret i u 1/2 plejofa reginalnog takmičenja, ali otom potom. Biće ovo jedan jako interesantan meč i nadamo se dobroj košarci i odličnoj atmosferi u Nišu.

Partizan: Trinkijeri je potpuno preporodio ovaj tim i sada deluju kao prava ekipa.

Posle smene trenera i dolaska Trinkijerija igra Partizana se potpuno promenila. Neki igrači su dobili mnogo veće uloge nego kod bivšeg trenera Čanka i za sada se to ispostavlja kao odličan potez. Aleks Renfro je pojačao tim na poziciji organizatora igre, što će verovatno značiti da će Trinkijeri pokušati sa Pejdžom na poziciji dva. Oporavak i povratak na parket kapitena Novice Veličkovića doneo je jednu novu energiju i kvalitet i sigurno da je samo njegovo prisustvo na parketu ogroman plus za ovu ekipu. Partizan imam velikih defanzivnih problema i kada njih svedu na minimum mogu da pariraju svim ekipama u ABA ligi. Renfro i Lendelj su se pokazali kao igrači koji u najboljoj formi igraju ovaj kup i od njih se i u finalu očekuje največi doprisnos. Ako Marinković bude imao svoje šutersko veče, Partizan ima svoje šanse na ovom meču.

Crvena zvezda: Crveno beli su se “provukli” do finala, ali to sada sve pada u vodu.

Ekipa Milana Tomića igra gotovo savršeno ovaj prvi deo sezone. Bez poraza su u ABA ligi i relativno rutinski su izborili plasman u drugu fazu Evrokupa. Napad funkcioniše gotovo savršeno, dok u defanzivnim rotacijama ima prostora za napredak, pre svega visokih igrača. U rosteru Zvezde ima nekoliko veoma iskusnih igrača koji znaju kako se igraju velike utakmice. Stratos Perperoglu je svakako jedan od njih i on će ove najbitnije mečeve igrati rutinski. Džo Regland igra na visokom nivou, iako deluje da to može i bolje, dok je Bili Beron u svom šuterskom ritmu, što je veoma opasno za protivnike, jer stručni štab crveno belih ima nekoliko odličnih specijala za ovog igrača. Centarski tandem Cirbes – Odžo (Ristić) je jedna od nosećih stavki kada je napad u pitanju i oni su tu u mnogim rotacijama važni. Snažni blokovi, odlična igra 1 na 1 leđima ka košu koja često iziskuje udvajanja, što sa druge strane ostavlja prostora za druge igrače. Zvezdu će biti teško pobediti ove sezone, a šansa za prvi trofej je već na ovom meču.

Naš predlog:

Sa ovakvih mečeva je uvek teško izabrati pravi tip, mnogo je navijačkih strana uključeno u samo gledanje utakmice. Po kladionicama Crvena zvezda je favorit i Meridianbet daje kvotu 1.53 za pobedu crveno belih. Ono za šta smo se mi odlučili sa ovog meča jeste igra ukupan broj poena 160.5 MANJE i Meridianbet daje kvotu 1.75 za taj tip. Ovo je meč koji odlučuje šampiona Kupa Radivoja Koraća i smatramo da neće obilovati poenima na obe strane i vidimo ovo kao izuzetno izgledan predlog sa ovog meča.

Registruj se na Meridianbet

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.