Tip dana: Lion – Barselona: Može li domaćin ozbiljnije da ugrozi Barsu?

U utorak je na programu prvi meč osmine finala Lige šampiona u kom se sastaju domaći Lion i gostujuća Barselona. Biće ovo prvi duel ove dve ekipe u Ligi šampiona posle skoro deset godina.
Meč je na programu u 21 čas.

Lion: Može li ekipa sa Žerlana da iznenadi Barsu?

Može se reći da je ovo jedna poprilično dobra sezona za fudbalere Liona. Možda jedino navijači ove ekipe mogu da budu nezadovoljni što se njihovi fudbaleri nalaze na trećem mestu na tabeli, iako je jasno da ne mogu parirati prvoplasiranom PSŽ-u koji je praktično još na polovini sezone osvojio novu titulu. Ipak, sigurno je da će ova ekipa u narednim kolima učiniti sve da napadne to drugo mesto na kom se trenutno nalazi Lil, ali treba dodati da to neće biti nimalo lak zadatak pošto ova ekipa ima četiri boda više od Liona.
Ipak, Lion u poslednje vreme igra dosta dobro i izgubili su samo jedan duel od prethodnih devet koliko su odigrali. Naime, pre dva kola ih je savladala Nica, dok su pre toga pružili verovatno i najbolju partiju ove sezone kada su savladali PSŽ.
U prošlom kolu Lige 1 su slavili na domaćem terenu i to u susretu sa Gengamom (2:1), a zanimljivo je da su sva tri gola na tom meču pala u prvom poluvremenu. Ono što će biti veliki hendikep za Lion kada je u pitanju ovaj meč je neigranje možda i najboljeg fudbalera ove ekipe Fekira koji ne može da igra zbog parnih žutih kartona.

Barselona: Sve ide po planu!

Mora se priznati da je Barselona daleko od neke prepoznatljive forme, ali ono što je sigurno je da izabranici Ernesta Valverdea i sa takvom formom nemaju konkurenciju u španskom prvenstvu. Naime, fudbaleri Barselone se trenutno nalaze na prvom mestu na tabeli i imaju čak sedam bodova više od drugoplasiranog Atletika ali i devet bodova viška u odnosu na Real. U prošlom kolu La Lige je Barsa uz dosta muke na svom terenu došla do pobede u duelu sa Valjadolidom, a jedini gol na meču je postigao Leo Mesi iz penala koji je u nastavku imao priliku da ponovo sa bele tačke poveća prednost ekipe sa Nou Kampa, ali je promašio. Treba istaći i to da su pre ovog meča fudbaleri Barse dva puta zaredom remizirali u prvenstvu i to prvo protiv Valensije na svom stadionu kada je bilo 2:2, a potom i na gostovanju u Baskiji kada je meč sa Bilbao završen bez golova.
Što se tiče Kupa Kralja u polufinalu ovog takmičenja je pre dve nedelje Barselona dočekala Real u prvom meču i taj duel je završen nerešenim rezultatom (1:1) pa nema sumnje da izabranike Ernesta Valverdea očekuje izuzetno težak posao u revanšu na Santjago Bernabeu.
Što se tiče Lige šampiona, Barselona je bez većih problema došla do plasmana u nokaut fazu iako su imali dosta tešku grupu u kojoj su pored njih još bili i Totenhem, Inter i PSV.

Naš predlog

Kada se sve sabere i oduzme Lion za sada ima jednu poprilično dobru sezonu. U Ligi 1 se nalaze na realnom trećem mestu, dok su u Ligi šampiona već ostvarili svoj cilj za ovu sezonu plasmanom u nokaut fazu. Što se tiče Barse, ove sezone je prioritet Liga šampiona, iako je ekipa sa Nou Kampa veoma blizu novog naslova prvaka pošto imaju čak sedam bodova prednosti u odnosu na drugoplasirani Atletiko. Prednost u ovom meču dajemo gostujućoj ekipi koja je rešena da ove sezone posle dosta vremena dođe do trofeja u Ligi šampiona pa vam zbog toga preporučujemo da odigrate 2 koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.80. Takođe, treba očekivati meč sa dosta golova pa vam savetujemo da probate sa igrom 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.53. Očekujemo da će Barsa od prvog minuta krenuti napadački sa željom da što pre postigne pogodak na ovom meču i tako olakša sebi posao, pa vam savetujemo da probate sa prelazom 2-2 koji kladionica Meridianbet plaća sa poprilično dobrom kvotom 2.60.Registruj se na Meridianbet

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.