Derbi dana: Atletiko Madrid – Juventus: Očekuje nas veliki spektakl u Madridu!

U sredu nas očekuju prvi meč osmine finala Lige šampiona u kom se sastaju Atletiko Madrid i Juventus. Sigurno da je ovo sudar dve izuzetno kvalitetne ekipe i nema sumnje da će stadion Atletika biti ispunjen do poslednjeg mesta.
Duel ove dve ekipe je na programu u 21 čas.

Atletiko Madrid: Koji su krajnji dometi Atletika u ovoj sezoni?

Fudbaleri Atletika igraju solidno ove sezone, ali je opšti utisak da ova ekipa može i mora bolje. Kada se malo vratimo u prošlost, Atletiko je sasvim sigurno najveći tragičar Lige šampiona prethodnih godina, jer su gubili finala, uz podatak da prošle sezone nisu uspeli da prođi ni grupu. Ipak, to nije preterano teško palo ovoj ekipi pošto su nastavak evropske avanture nastavili u Ligi Evrope gde su bez većih problema došli do trofeja. Treba svakako dodati i to da su u Superkupu Evrope bili bolji od Real Madrida i to sa 4:2, u jednom zaista sjajnom meču.
Do nokaut faze su stigli bez većih problema iako su sredinom takmičenja doživeli jedan dosta težak poraz od Dortmunda kada je bilo ćak 4:0. Ipak, uspeli su izabranici Čola Simeonea da se revanširaju ovoj ekipi na svom terenu pa su na kraju takmičenje završili kao druga ekipa u grupi iza Dortmunda.
Što se tiče prvenstva, Atletiko Madrid se nalazi na drugom mestu, ali je evidentno da u poslednje vreme ne pružaju partije kakve se od njih očekuju iako su u prošlom kolu na jednom poprilično teškom gostovanju savladali ekipu Rajo Valjekana. Pre toga su izgubili gradski derbi od Reala i to na domaćem terenu (1:3), dok su pre toga doživeli poraz i od Betisa sa minimalnim rezultatom.
Ono što je vrlo interesantno kada je ovaj meč u pitanju je i nastup najnovijeg pojačana Atletiko Madrida Alvara Morate protiv Juventusa u kom je ovaj fudbaler verovatno pružao i najbolje partije u svojoj karijeri.

Juventus: Glavni cilj je Liga šampiona!

Fudbaleri Juventusa su još na leto pokazali da je Liga šampiona glavni cilj ove ekipe, a najbolji pokazatelj za to je očuvanje postojećeg igračkog kadra i angažovanje Kristijana Ronalda. I zaista, izabranicima Masimilijana Alegrija ide i više nego odlično ove sezone.
Naime, “stara dama” ima čak 13 bodova prednosti u odnosu na drugoplasirani Napoli i trebalo bi zaista veliko čudo da se dogodi da fudbaleri Juventusa ne osvoje osmu uzastopnu titulu namenjenu prvaku Italije. Ipak, treba napomenuti svakako da je klub iz Torina u proteklih nekoliko sedmica imao dosta problema. Naime, prvo su doživeli težak poraz na gostovanju kod Atalante u okviru četvrtfinala italijanskog Kupa kada su izgubili sa ubedljivih 3:0. Odmah nakon toga su na svom terenu samo remizirali sa Parmom (3:3), a ono što je bilo čudno kada je taj meč u pitanju je da je “stara dama” posle dosta vremena primila čak tri gola na svom terenu u Seriji A, što je bio jasan znak da je ekipa koju sa klupe predvodi Masimilijano Alegri u krizi.
Međutim u prethodna dva kola je ekipa iz Torina ostvarila dve pobede i to bez primljenog gola a uz čak šest postignutih što je bilo dovoljno da svi shvate da je onaj loš period bila samo trenutna kriza.
Što se tiče Lige šampiona, Juventus je bio jedna od prvih ekipa koja je obezbedila plasman u nokaut fazu ali su malo pokvarili dobar utisak nakon poraza u poslednjem kolu od Jang Bojsa.

Naš predlog

Nema sumnje da nas očekuje pravi spektakl u Madridu. Domaća ekipa igra nešto slabije ove sezone nego inače, dok Juventus blista iako je ovaj mesec bio baš turbulentan kada su oni u pitanju. Prednost u ovom susretu dajemo gostujućoj ekipi pošto je sve podređeno osvajanju Lige šampiona i zbog toga vam savetujemo da pokuašate sa duplom šansom x2 koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.43. Sigurno je da ne treba očekivati previše efikasan meč, ali ne treba očekivati ni da će biti samo jednog gola na ovom meču pa vam toplo preporučujemo da probate sa igrom 2-3 koju kladionica Meridianbet plaća sa odličnom kvotom 2.01. Za kraj, imamo za vas jedan izuzetno hrabar predlog. Naime, pričali smo već o tome da Juventus ima ogromnu želju da konačno dođe do pehara u Ligi šampiona nakon što su nekoliko puta gubili u finalima. Sigurno je da će u Madridu krenuti ofanzivno od samog starta i da će učiniti sve da što pre postignu gol kako bi što mirnije priveli utakmicu kraju. Zbog toga vam preporučujemo da pokušate sa igrom 2-2 koju kladionica Meridianbet plaća sa fantastičnom kvotom 4.25.Registruj se na Meridianbet

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.