Tip dana: VBA – Šefild Junajted: Mogu li ove ekipe, ruku pod ruku, u Premijer ligu?

Prvenstvo druge engleske lige, popularni Čempionšip, polako ulazi u završnicu. Čini se da finiš odavno nije bio neizvesniji. Za prva dva mesta, i direktan plasman u elitu, bori se, za sada, četiri ekipe, a dve se sastaju međusobno u ovom kolu.

Vest Bromvič Albion: Ako Birmingem ponovo dobije premijerligaša, biće to VBA

Čak tri ekipe iz drugog, po veličini, grada u Engleskoj igra u Čempionšipu. Ispadanjem iz Premijer lige prošlog proleća Vest Bromvič Albion se pridružio Aston Vili i Birmingemu, koji već nekoliko sezona tavore u drugoligaškoj konkurenciji. Vila je pokušala prošle sezone da se vrati u Premijer ligu, potrošila je mnogo energije, i još više novca, ali nije uspela, što samo potvrđuje koliko je ovo takmičenje zahtevno i sa pravog ga zovu najjačom drugom ligom na svetu. “Vrećice”, kako glasi nadimak Vest Broma, a koji su dobili sasvim slučajno u šali, pošto je nekada njihov “Hotorns” imao samo dva ulaza, pa su ulaznice naplaćivala dva čoveka sa vrećicama u ruci, nalazi se trenutno na četvrtom mestu Čempionšipa. Vodeći Norič im beži tri boda, pa u preostalih 13. kola mnogo toga može da se promeni. Trener ovog tima, Daren Mur, stvorio je čvrstu ekipu, koja posebno dobro igra na gostujućim terenima, gde je na 17 utakmica slavila 10 puta, a pobedila je na poslednja četiri. U nizu su pali Bolton, Stouk, Aston Vila i Kvins Park Rendžers. Posebno je važna bila pobeda nad gradskim rivalom na “Vila parku”. Na svom terenu VBA nije toliko uspešan, šest bodova manje su osvojili, a uz tri poraza, nerešeno su igrali čak šest puta. Na prethodnih šest utakmica u Čempionšipu, Vest Brom ima četiri pobede uz po jedan poraz i remi. Poslednji put su izgubili na svom “Hotornsu”, a pobedio ih je Midlzbo sa 3:2. Treba reći da je birmingemski tim najefikasniji u ligi, postigli su 67 golova na 33 utakmice, a najbolji strelci su Džej Rodrigez sa 17, odnosno Dvajt Gejl sa 16 postignutih golova.

Šefild Junajted: I grad Šefild je željan premijerligaškog fudbala

Za razliku od Birmingema, grad Šefild nema člana elite poodavno. Poslednji put je u Premijer ligi bio Junajtedov gradski rival, šefildske “sove”, a oni su sa najboljima igrali samo u tri sezone, od kada je osnovana Premijer liga. Njihov nadimak je “oštrice”, a ove sezone igraju u tom stilu. Zauzimaju drugu poziciju sa 61 bodom, a kao domaćini su najuspešniji u ligi, na 17 utakmica pobedili su 11 puta, uz po tri remija i poraza. Kao gosti nisu toliko uspešni, istina, trijumfovali su sedam puta, ali su izgubili na pet utakmica, dok su četiri puta remizirali. Trenutno su u odličnoj formi i doživeli su samo jedan poraz, od Svonsija, u poslednjih 12 mečeva. Imaju drugog strelca lige, sjajni Bili Šarp je postigao čak 22 gola u dosadašnjem toku prvenstva i bori se za titulu kralja strelaca u Čempionšipu. Koliko su u dobroj seriji rezultata, pokazuje podatak da su na prethodnih osam gostovanja samo jednom poklekli, i to na pomenutoj utakmici u Velsu. Pre početka sezone Šefild Junajted nije figurirao kao potencijalni favorit za ulazak u viši rang, ali je odličnim igrama pokazao da se s njim mora ozbiljno računati. Do kraja sezone nema još mnogo utakmica, a oni dišu za vrat vodećem Noriču, pošto “kanarinci” imaju samo dva boda više. Mnogo toga zavisiće od utakmice u Birmingemu, a ako ostanu neporaženi, fudbaleri Junajteda potvrdiće svoje najviše ambicije.

Naš predlog:

U prvom delu sezone Vest Bromvič Albion je slavio pobedu u Šefildu protiv Junajteda. Bilo je 2:1. Pre tog duela, njihov prethodni međusobni, odigran je još pre devet godina, kada su poslednji put igrali zajedno u Čempionšipu. Kladionice pred ovaj duel kao blagog favorita vide domaćina, pa je kvota na pobedu Vest Broma u kladionici 1xbet 2.52. Remi je 3.42, a trijumf Šefild Junajteda 2.99. Ovo bi mogao da bude efikasan duel, pošto ove dve ekipe i ne umeju da igraju drugačije. Predlažemo igru gol-gol, za koju u 1xbet možete očekivati kvotu 1.67, dok je 3+ u istoj kladionici 1.94.Registruj se na 1XBet

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.