Derbi dana: Sevilja – Barselona: Domaćinu se drma četvrta pozicija, Barsa bez pritiska!

Ovog vikenda je na programu 25. kolo španske La Lige a svakako da se najinteresantniji meč igra u Andaluziji gde će Sevilja na stadionu Sančez Pichuan dočekati ekipu Barselone.
Duel ove dve ekipe je zakazan za 16 časova i 15 minuta.

Sevilja: Nešto slabije partije u poslednje vreme!

Generalno, kada se sve sabere i oduzme, Sevilja igra solidno ove sezone. Naime, trenutno se ekipa iz Andaluzije nalazi na četvrtom mestu na tabeli španske La Lige koje naredne sezone donosi plasman u Ligu šampiona, što je svakako glavni cilj ove ekipe pošto su prošle godine zauzeli tek sedmo mesto u šampionatu i na taj način su morali da se zadovolje samo Ligom Evrope. Kada smo već kod Liga Evrope treba naravno napomenuti da Sevilji ide sjajno u ovom takmičenju pošto su u sredu u derbiju šesnaestine finala ponovo pobedili rimski Lacio na svom terenu i to rezultatom 2:0, pa su na taj način došli do osmine finala takmičenja koje su u prethodnih desetak godina nekoliko puta osvajali i sigurno je da su i ove godine jedni od najozbiljnijih favorita za to.
Ipak, ono što bi moglo da zabrine sve navijače ove ekipe su nešto slabije partije Sevilje u domaćem šampionatu u poslednje vreme. Naime, ekipa iz Andaluzije trenutno drži tu četvrtu poziciju ali petoplasirani Hetafe ima samo bod manje i ozbiljno se približio Sevilji. Na sve to, Hetafe je u naletu forme, dok Sevilja u poslednjih pet mečeva ima čak tri poraza, jedan remi i samo jednu pobedu.
U prošlom kolu su Andalužani doživeli težak poraz na gostovanju kod Viljareala kada je “žuta podmornica” bila bolja rezultatom 3:0, iako je Sevilja u tom meču propustila nekoliko neverovatnih prilika.

Barselona: Nije to ona Barsa, ali su rezultati i dalje odlični!

Fudbaleri Barselone se nalaze na prvom mestu na tabeli španske La Lige i imaju zaista velike šanse da odbrane naslov prvaka, iako su čelni ljudi ovog kluba pre početka sezone izjavili da je ove godine prioritet Liga šampiona. Mora se priznati da to nije ona Barsa od pre nekoliko godina, jer klub ima dosta oscilacija u igri, ali rezultati su i dalje tu i to je najbitnije.
U prošlom kolu su izabranici Ernesta Valverdea na svom terenu ostvarili pobedu protiv Valjadolida, ali dosta teže što se očekivalo. Najzaslužniji za trijumf je naravno bio Leo Mesi koji je postigao gol iz penala, ali je kasnije i promašio jedanaesterac pa je taj meč završen minimalnim rezultatom (1:0).
Što se tiče Lige šampiona, u utorak je Barselona gostovala na Žerlanu kod Liona i taj meč je završen bez pobednika (0:0), i sigurno je da će ekipa iz Katalonije imati težak posao u revanšu na svom Nou Kampu pošto se francuska ekipa u prvom susretu osmine finala pokazala kao izuzetno ozbiljna ekipa.
Trenutno Barsa ima čak sedam bodova prednosti u odnosu na drugoplasirani Atletiko Madrid, što je zaista fina zaliha iako izabranici Ernesta Valverdea ne blistaju ove sezone. Treba naravno napomenuti da Barselonu u sredu očekuje i revanš meč polufinala španskog Kupa i gostovanje na Santjago Bernabeu kod Real Madrida, pa treba očekivati da Valverde odmori neke od svojih najboljih fudbalera na ovom meču.

Naš predlog

Sevilja je ozbiljno ugrozila svoj plasman u Ligu šampiona naredne sezone pošto imaju samo bod više od petoplasiranog Hetafea koji je u ozbiljnom naletu forme. Sa druge strane, Barsa i pored nešto slabijih partija ove sezone ima čak sedam bodova prednosti u odnosu na drugoplasirani Atletiko Madrid i sigurno je da će u Sevilju doputovati bez pritiska. Ipak, izabranike Ernesta Valverdea očekuje i revanš meč polufinala španskog Kupa i gostovanje kod Reala na Santjago Bernabeu pa možda treba očekivati i nešto izmenjen sastav u ovom meču. Zbog svega toga vam predlažemo da pokušate sa duplom šansom 1x koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.83. Na poslednjih pet međusobnih mečeva ove dve ekipe je palo ukupno 23 gola, što nam daje prosek na više od četiri gola po meču. Nema razloga da tako ne bude i sada pa vam toplo preporučujemo da pokušate sa igrom 4+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.32. Pošto smo mišljenja da Sevilja neće izgubiti ovaj meč, a da će isti proteći u znaku velikog broja golova, predlažemo vam da pokušate sa igrom 1x&GG koju kladionica Meridianbet plaća sa fantastičnom kvotom 2.64.Registruj se na Meridianbet

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.