Tip dana: Hadersfild – Vulverhempton: Kakve su uopšte šanse ”terijera” protiv vuka?

AFC Bournemouth's Jordon Ibe, center left, and Huddersfield Town's Rajiv van La Parra battle for the ball during their English Premier League soccer match at the John Smith's Stadium, Huddersfield, England, Sunday, Feb. 11, 2018. (Martin Rickett/PA via AP)

U vanrednom kolu engleske Premijer lige domaći Hadersfild pokušaće da prekine užasnu seriju poraza u duelu sa Vulverhemptonom. Na njihovu žalost, “vukovi” su odnosili bodove i sa mnogo težih gostovanja nego što je ovo.

Hadersfild: Dvogodišnja avantura u eliti privodi se kraju

Pazite ovaj podatak, domaćin nije pobedio na poslednjih 14 utakmica u Premijer ligi, a poslednji trijumf ostvario je upravo protiv sadašnjeg rivala, na njegovom terenu! Na 14 prvenstvenih utakmica, u nizu, “terijeri” su osvojili jedan jedini bod, i to opet u gostima, u glavnom gradu Velsa protiv Kardifa kada je bilo 0:0. Osim poraza od Čelsija 5:0 i Sitija 3:0, sve ostale utakmice Hadersfild je gubio sa golom, ili najviše dva razlike. Ipak, to ovom timu ne predstavlja nikakvu utehu, ošto su im šanse da ostanu u Premijer ligi ravne nuli. Od ekipe koja je prva iznad crte, a to je u ovom trenutku Kardif, deli ih 14 bodova, a Hadersfild je do sada ukupno osvojio samo 11. Pobedili su u prethodnih 27 utakmica samo dva puta, i to u onoj kratkoj uspešnoj seriji u novembru prošle godine, kada su u tri uzastopna kola osvojili sedam bodova. Pobedili su Fulam kući i Vulverhempton na strani, dok su remizirali sa Vest Hemom u Hadersfildu. Tada je izgledalo da je kriza sa početka sezone završena, ali je to trajalo jako kratko i usledila je već pominjana crna serija kojoj se ne vidi kraj. U subotu je Hadersfild gostovao u Njukaslu, gde je na “Sent Džejms parku” izgubio od “svraka” sa 2:0. Nisu imali ni sreće u tom meču pošto su već u 20. minutu ostali bez isključenog Toma Smita, što je Njukasl iskoristio i golovima Rondona i Ajozi Pereza u nastavku, stigao do trijumfa. Bez obzira na minimalne šanse da izbegnu najgore, “terijeri”, u skladu sa svojim nadimkom, neće odustati. Pokušaće nemoguće, a ako i ne uspeju da ostanu u eliti, potrudiće se da osvoje što više bodova, ne bi li ostali na ovako mizernom učinku.

Vulverhempton

Iako su se ove sezone vratili u Premijer ligu, “vukovi” su najprijatnije iznenađnje, i od samog početka održavaju se u gornjem delu tabele. Sada su na deobi sedmog i osmog mesa sa Votfordom, a ispred njih je samo šest velikana, Čelsi, Junajted, Arsenal, Totenhem, Siti i Liverpul. Vulvsi će imati miran nastavak prvenstva, ukoliko ne pokušaju da se izbore za nastup u Evropi, a imaju odlične šanse za tako nešto. Pored dobrog plasmana u ligi, uspeli su da se plasiraju i u četvrtfinale FA Kupa, pošto su pre desetak dana izbacili Bristol Siti u osmini finala. Računajući utakmice FA Kupa i Premijer lige, na poslednjih osam nisu izgubili. Poslednji poraz doživeli su još 14. januara od šampiona na “Etihadu”, kada je Siti slavio 3:0. Ovog vikenda su gostovali u Bornmutu gde su sa “trešnjicama” igrali nerešeno 1:1. Vulverhempton je već pet puta pobedio na strani, a četiri meča je okončao nerešenim rezultatom. Učinak na gostujućim terenima tek je neznatno slabiji nego na svom, a mogao bi da postane bolji, u slučaju trijumfa u Hadersfildu, pošto bi, u tom slučaju, osvojili 22 boda na strani, u odnosu na 21, koliko su sakupili u Vulverheptonu. Posle ovog gostovanja predstoje im okršaji sa Kardifom i Čelsijem, a onda meč četvrtfinala FA Kupa protiv Mančester Junajteda. Ovaj tim je mešavina domaćih fudbalera i portugalskih internacionalaca, kojih ima, gotovo uvek, bar polovina u sastavu, a sve je to zbog trenera Santa Espirita, takođe Portugalca.

Naš predlog:

Iako su gosti favoriti u ovom meču, treba se osvrnuti na bliski istorijat međusobnih duela ove dve ekipe. Rekli smo već da je Hadersfild pobedio u prvom delu sezone u Vulverhemptonu, ali su “terijeri” slavili i na tri prethodna duela, odigrana u Čempionšipu. Ono što je posebno zanimljivo, Vulverhempton nije zatresao mrežu Hadersfilda na poslednje četiri utakmice, više od 360 minuta. Ipak, kladionice vide “vukove” kao favorite. Dvojka je u kladionici Bet365 1.80, remi je 3.60, a trijumf Hadersfilda čak 5.25. I nama je dvojka prvi izbor za ovu utakmicu, a verujemo da na ovom meču neće biti mnogo golova, pa prdviđamo i igru 0-2 gola, za koju u Bet365 možete očekivati koeficijent 1.53.Registruj se na Bet365

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.