Pet mečeva Evrolige – pet analiza plus/minus poeni igrača!

Evroliga igraci

Evroliga se polako zahuktava i svaki tim u završnici regularnog ligaškog dela traži svoje mesto među 8 najboljih timova. Svaki meč je bitan i bukvalno jedan poen razlike može doneti prevagu na kraju kada se sve bude uzimalo u obzir. Danas na programu pet mečeva i mi smo pripremili po nama najizlglednijih pet igrača. Ostaje nam da vidimo koji će se timovi boriti od petog do osmog mesta, jer deluje da su prva četiri zacementirana u ovom trenutku.

T. Crocker (9 poena) VIŠE       Kvota: 1.85    Kladionica: Meridainbet

Kao bomba je u košarkaškim krugovima odjeknula vest da se Šved vraća na parket na meču protiv Armanija od 18 časova. Pored te vesti, stigla je još jedna, a to je da je Bost napustio ovaj tim i prešao u Monako, dok je u Himki stiglo veliko pojačanje u vidu Harisona, koji direktno iz NBA lige dolazi da završi sezonu u Evropi. Sumnjamo da će ovaj igrač imati neku bitniju rolu na ovom meču, jer je tek stigao u tim, ali povratak Šveda će neke stvati bitno izmeniti. Kladionice su odmah spustile granice na igrače Himkija, jer je dobro rezonovanje da će Šved odmah uzeti svojih 15 šuteva, ali to po našoj analizi ide u prilog Krokeru. Igrač koji se nalazi u dobroj formi, odlično koristi situacije kada je Šved na parketu. Iz igre 2 na 2 Šveda i Tomasa (ili Mikija) ostaje mnogo prostora za njihove saigrače i ne sumnjamo da će Kroker to znati da iskoristi, uostalom, to je i radio dok se Šved nije povredio. Granica je apsolutno dostižna, imajući u vidu da oba tima igraju izuzetno efikasno, te ovog igrača vidimo kao izgleda predlog!

K. Sloukas (11 poena) MANJE      Kvota: 1.85    Kladionica: Meridianbet

Dosta smo razmišljali oko ovog tipa, ali smo se ipak odlučili da ga uzmemo kao minus na ovoj granici. Naime, Fener na domaćem parketu dočekuje ekipu Anadolu Efesa i biće ovo sjajan okršaj, kao što je to bio slučaj i u prethodnim mečevima ovih rivala. Efes je pokazao da ima oružja da se nadmeće mašineriji Željka Obradovića. Slukas je igrač koji ne mora da bude poenterski aktivan, a da njegov doprinos bude izuzetan. Na ovom meču vidimo Balbaja kao njegovog čuvara, ili Micića koji je takođe znatno popravio defanzivne parametre ove sezone. Slukas je klasa igrač, tu nema sumnje, ali smatramo da na ovom meču neće ići preko ove granice. “Pass first” plejmejker koji odlično sarađuje sa svojim visokim igračima. U prilog ovoj analizi ide i činjenica da Bobi Dixon igra odlično u poslednje vreme i upravo je on bio najefikasniji na meču protiv Darušafake, na kojem je Slukas stao na 4 postignuta poena. Očekujemo Bobija i danas u dobrom izdanju, a samim tim i Slukasa ispod ove granice.

M. Grigonis (10 poena) VIŠE        Kvota: 1.85    Kladionica: Meridianbet

Biramo Grigonisa iz ekipe Zalgirisa, koji ove nedelje igra protiv Baskonije u gostima i ovo je veoma bitan duel za obe ekipe u borbi za najboljih osam mesta koje vode u doigravanje i u nastavak borbe za final4 koji se ove godine igra u Badaloni. Grigonisa smo izabrali iz dva razloga. Prvi je taj što ni danas u timu nema Voltersa, koji ne igra na njegovoj poziciji, ali smo videli na meču protiv Budućnosti da Grigonis itekako može da bude i u ulozi organizatora igre kada je to potrebno. Drugi razlog je njegova trenutna dobra forma, što je takođe jako bitno, pa je iz tog razloga i granica porasla. Bitan meč, očekujemo njegovu veliku ulogu i nadamo se da će imati solidan nastup, jer će i to biti dovoljno da se pređe ova granica. Baskonija igra u brzom ritmu i na veliki broj poseda, a Grigonis je igrač koji voli da igra u takvim uslovima i nadamo se da će umeti da nađe put da bude poenterski preko ove granice. U timu nema ni Kavalijauskasa, što dodatno skraćuje rotaciju Žalgirisa.

L. Vildoza (8 poena) VIŠE           Kvota: 1.85    Kladionica: Meridianbet

Argentinski plejmejker je naš izbor iz ekipe Baskonije. Na ovom meču je neizvestan nastup Meta Dženinga, što može doneti neki ekstra minut našem predlogu i na poziciji beka šutera, što je Perasović neretko praktikovao do sada. Vildoza je mlad igrač od koga se mnogo očekuje u budućnosti. Odlikuje ga odličan šut za tri poena, ali i odlično čitanje situacija 2 na 2 kada jako visoko poziva blokove od visokih igrača i u odnosu na vrstu odbrane za koju se odlučio protivnik, Vildoza ili ostavlja pas centrima na laku završnicu ili reševa svojim šutevima ili prodorima do samog kraja. Granica je apsolutno prihvatljiva za nekog ko igra 25 minuta u proseku i ko može već u prvoj četvrtini da prepolovi ovu granicu. Bitan meč kao što smo već rekli i Baskoniji je ova pobeda preko potreban u borbi za doigravanje. Vildoza mora da bude na svom nivou ukoliko domaći žele do trijumfa večeras.

J. Gist (8 poena) VIŠE          Kvota: 1.85    Kladionica: Meridianbet

Gist je naš predlog sa meča Gran Kanarija – PAO. U timu Rika Pitina večeras neće biti Dešuana Tomasa i to je jedan od glavnih razloga zašto uzimamo Gista kao predlog, jer njegova forma nije u skladu sa renomeom koji ima kao igrač. Na ovom meču očekujemo i veliki broj poena, što je karakteristika igre Gran Kanarije i PAO neće imati problema da se tome prilagodi, što smo videli i na prvom meču ovih rivala. Gist je na prvom međusobnom susretu ovih rivala imao 9 poena i nadamo se da i večeras može nešto slično da ponovi. Očekujemo i nekoliko zakucavanja od našeg predloga, pre svega iz pik igre sa Kalatesom. Gran Kanarija od visokih igrača ima Balvina koji je previše spor da bi pratio Gista, kao i novog igrača Džefersona koji nije i dalje uigran i kroz karijeru ga prati glas da loše brani pik i generalno da mu je defanziva lošija strana. Gist će imati priliku da pređe preko ove granice, to je sigurno, a nadamo se i da neće biti ranog razbijanja od strane gostiju, što bi moglo da smanji minutažu našem predlogu.

Registruj se na Meridianbet

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.