Tip dana: Crvena zvezda – Partizan: Nova epizoda beskonačne serije!

Čak i kada se čini da je razlika u kvalitetu velika, srpski “večiti derbi” je jedna od najneizvesnijih utakmica na planeti. Crvena zvezda je “naplatila” učešće u Ligi šampiona, ne samo u novcu, već i u svim ostalim sferama. Ionako snažan tim, dodatno je pojačan tokom zime, pa trener Vladan Milojević ima grdih problema koga da pošalje na teren, jer crveno- beli, realno, imaju dva podjednako jaka tima. S druge strane Partizan ima to što ima. Prva jedanaestorica su se iskristalisala brzo, malo zbog njihovog kvaliteta, a više zbog nemogućnosti izbora. Zoran Mirković ima druge brige, jer ispadanje iz stroja bilo kog prveotimca, kao sada Svetozara Markovića, otvara brojne probleme.

Crvena zvezda: Džaba sve pobede, ako se veliki rival ne položi na pleća

Tim iz Ljutice Bogdana uveliko je igrao u Ligi šampiona, nadmetao se sa PSŽ-om, Liverpulom i Napolijem, a navijačima je ostao gorak ukus u ustima zbog prikazanog u Humskoj, kada je Zvezda samo zahvaljujući sreći, neki kažu i sudiji Đokiću, izbegla poraz. Upravo je ta utakmica, možda i jedina mrlja u učinku Zvezde prošle jeseni, a prilika za popravni je stigla, mada je moguće da do kraja sezone “večiti” odigraju još tri meča. Jedan, onaj u Plej ofu, je siguran. Crvena zvezda ima čak 15 bodova više od Partizana, na prve dve prolećene utakmice nisu primili gol, pa je optimizam potpuno opravdan pošto još nije poražena u prethodne 23 utakmice. Najviše se govori o timu koji je Milojević poslati na megdan Partizanu. Borjan će biti između stativa, a sigurna je i poslednja četvorka. Stojković će na desni bok, a novajlija Gajić na levi, pošto je reprezentativac Rodić van stroja. Pridošlica iz Bordoa je po vokaciji desni bek, ali je pokazao u Surdulici da može da igra i na kontra strani, čak je postigao jedini gol. Dva štopera su Vujadin Savić i još jedna zimska akvizicija, Nemanja Milunović, momak stigao iz BATE Borisova. Najveća nepoznanica je dvojac u manevru, takozvanih zadnjih veznih. Verovatno će svoj prvi “večiti” derbi odigrati Mirko Ivanić, nekada velika želja Partizana, bivši as Vojvodine i BATE-a, a sada uzdanica Zvezde. Drugi bi mogao da bude još jedan bivši “lala”, Dušan Jovančić, koji se oporavio od lakše povrede, ali nije nemoguće da šansu dobije Erik Jirka, momak koga su crveno-beli locirali u onom okršaju sa Trnavom, odmah ga kupili, a zimus mu poslali kartu za Beograd. Sve je to pretpostavka, pošto je ta pozicija prepuna odličnih fudbalera, pa je sasvim moguće da dvojac na sredini čine, recimo, Jovičić i Čaušić. Napadački kvartet nekako je lakše pogoditi. Marko Marin će biti iza najisturenijeg, a to je Ričmond Boaći, dok bi po bokovima dejstvovali El Fardu Ben i sve bolji Veljko Simić. Nikako se ne sme zaboraviti da Zvezda ima i Milana Pavkova i novajliju Aleksu Vukanovića, koji uz mladog Joveljića uvek mogu da budu alternativa Boaćiju, a u slučaju nepovoljnog rezultata, da igraju s njim u tandemu. U konkurenciji su i Miloš Vulić, Lorenco Ebesilio i Srđan Babić. Smatramo da će Milojević izvesti ofanzivnu postavu, pa je i igra sa tri napadača moguća, odnosno da uz Boaćija i Bena, od prvog minuta na terenu budu Vukanović ili Pavkov.

Partizan: Motiv može biti velika prednost crno-belih, kao jesenas u Humskoj

“Parni valjak” je uhvatio ritam na početku prolećnog dela, u dve odlično odigrane utakmice pobeđeni su Bačka i Proleter, oba puta sa po 3:0. Navijače može da raduje dobra forma napadačkog tandema Nikolić- Rikardo, koji su od šest, postigli pet golova. Zoran Mirković nema mogućnost velikog kombinovanja, ali je neko iznenađenje u postavi uvek moguće, kao što je u Humskoj Zvezdu iznenadio visoki Šćekić, odigravši perfektan meč. Vladimir Stojković će biti poslednja brana crno-belih pred naletima domaćih napadača, a najveća nepoznanica je pozicija desnog beka. Da je spreman Marković, onda bi on igrao štopera sa Špancem Valijenteom, ali ovako je lako moguće da Mirković sa bivšim saigračem Mesija i Pikea, upari Nemanju R. Miletića, a onda treba tražiti rešenje na desnom boku. Jedna opcija je otpala, Rumun Enake je pozajmljen nekoj nepoznatoj ekipi u njegovoj zemlji, pa kao mogućnost ostaje Miroslav Vulićević, čovek koji je odigrao sijaset derbija, ali nije više u vrhunskoj formi. Ako se bude odlučio za čvršći bedem ispred Stojkovića, Mirković će ostaviti Nemanju R. Mieltića na desnoj strani, njegovog imenjaka i prezimenjaka, Nemanju G. Miletića na levoj, a drugi štoper bi se onda tražio između iskusnog Bojana Ostojića, odavno u drugom planu, ili junoše Strahinje Pavlovića, momka koji je debitovao protiv Proletera u prošlom kolu i sasvim zadovoljio, ali Proleter nije Zvezda. Gotovo smo sigurni da će Partizan igrati sa dvojicom defanzivnih vezista. Jedan će biti Saša Zdjelar, koji može da pomaće i napadu, a drugi bi trebalo da bude crnogorski reprezentativac Aleksandar Šćekić. Ako postava bude ofanzivnija, jedan od dvojice biće Nebojša Kosović. Goran Zakarić će igrati po boku, levom ili desno, zavisi od toga hoće li Zoran Tošić biti spreman. Uglavnom, bivši fudbaler Željezničara je siguran za startnih 11, kao i najbolji strelac crno-belih Rikardo Gomeš. Strelcu gola iz prošlog derbija, društvo bi trebalo da pravi sve bolji Nemanja Nikolić, ali je teško poverovati da će u prvoj postavi biti i Tošić i Nikolić i Rikardo, trojica fudbalera bez nekog defanzivnog učinka. Čini nam se da Armin Đerlek još nije spreman za ovakve mečeve, kao ni ekstratalentovani Filip Stevanović. Novajlija Georgijević je daleko od startne postave, drugo pojačanje Musa Ndžai je bio bolestan i još neće debitovati, dok se Danilo Pantić oporavio, ali je propustio kompletne pripreme, pa ga treba očekivati, eventualno, u drugom poluvremenu. Ukoliko odigra zatvorenije, Partizan će početi u postavi: Stojković – N.R. Miletić, Ostojić, Valijente, N.G. Miletić – Šćekić, Zdjelar, Kosović – Zakarić, Tošić – Rikardo.

Naš predlog:

Ne treba biti preveliki poznavalac prilika u našem fudbalu da bi se znalo da je Zvezda favorit. Kladionice isto misle, a čak su i dale nešto jaču kvotu od očekivane, na domaćina. U Meridinabetu jedinica je 2.05. Ukoliko bude nerešeno, a pogodite ishod, koeficijent je 3.50, dok je trijumf Partizana 4.20. Najčešći rezultat u istoriji dosadašnjih derbija, bio je 1:1, a nama se čini da je igra gol-gol najsigurniji tip. Kvota za GG u Meridianbet-u je 1.95, a možete pokušati i sa 3+, za koji je kvota odlična, i iznosi 2.16.Registruj se na Meridianbet

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.