Derbi dana: Lacio – Roma: Ko je gazda Rima?

Ovog vikenda je na programu 26. kolo italijanske Serije A koje nam donosi dva velika derbija. Jedan od njih je i “Derby della Capitale” u kom se sastaju Lacio i Roma.
Duel ove dve ekipe je na programu od 20 časova i 45 minuta.

Lacio: Da li Lacijali gube dah?

Sjajno su izabranici Simonea Inzagija započeli ovu sezonu u Seriji A, međutim čini se da polako ostaju bez daha i da će teško doći do željenog cilja a to je Liga šampiona. Trenutno se Lacijali nalaze na šestom mestu na tabeli i imaju čak sedam bodova manjka u odnosu na četvrtoplasirani Milan, ali treba naravno dodati i to da ova ekipa ima meč manje pošto je susret prošlog kola sa Udinezeom odložen zbog obaveza Lacija u italijanskom Kupu.
A kad smo kod Kupa, treba dodati da je rimska ekipa u okviru polufinala tog takmičenja nadigrala Milan, ali je ipak taj susret završen bez golova. što i nije toliko loše obzirom da se revanš igra na San Siru.
Ono što takođe ne valja kada su pitanju izabranici Simonea Inzagija je da je ova ekipa ispala iz Liga Evrope pošto su u šesnaestini finala u oba meča potpuno zasluženo poraženi od Sevilje pa im ostaje borba na dva fronta.
U poslednjem meču koji su odigrali u Serji A, doživeli su poraz od Đenove na gostovanju iako su na poluvremenu vodili sa 1:0, ali su dozvolili sebi da prime gol u bukvalno poslednjim trenucima meča i dožive poraz koji ih je u dobroj meri udaljio od glavnog cilja za ovu sezonu, a to je naravno Liga šampiona.
Lacio je dosta oslabljen za ovaj gradski derbi pošto Simone Inzagi neće moći da računa na Valasa, a najverovatnije i na Berišu i Lukakua.

Roma: Može li “vučica” do Lige šampiona?

Nisu na najbolji način fudbaleri Rome startovali u ovom šampionatu, ali to i ne treba da čudi pošto je njihov tim pretrpeo ogromne promene prošlog leta kada su iz između ostalih napustili Alison, Naingolan i Strotman. Ipak, u poslednje vreme “vučica” igra sjajno. U poslednja tri meča u okviru Serije A su doživeli tri uzastopne pobede od kojih posebno izdvajamo onu u prošlom kolu kada su u poslednjim trenucima meča došli do veoma važne pobede na gostovanju kod Frozinonea.
Kada je u pitanju Liga šampiona izabranici Euzebija Di Frančeska su na pravom putu da ostvare veliki uspeh i plasiraju se u četvrtfinale najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja pošto su u prvom meču na svom Olimpiku savladali ekipu Porta sa 2:1. Možda se čak trener Rome odluči i za nešto izmenjen sastav pošto je revanš meč u Portugalu na programu već u utorak, ali je ipak to teško očekivati pošto je u pitanju gradski derbi u kom navijači ne praštaju lošu igru.
Treba dodati i to da se prethodnih dana dosta pisalo o povratku Frančeska Totija u klub iz Rima koji bi trebalo da zameni sportskog direktora Monćija čijim radom tifozi Rome nikako nisu zadovoljni.
Što se tiče izostanaka, Euzebio Di Frančesko nema velikih problema, jedino postoji nedoumica oko Undera ali po svemu sudeći on će biti spreman za ovaj meč.

Naš predlog

Nema sumnje da će Olimpiku biti pun i da nas u subotu uveče očekuje pravi spektakl. Lacio igra loše u poslednje vreme, i po svemu sudeći će ostati bez Lige šampiona, dok Roma polako ali sigurno ulazi u odličnu formu koja im je preko potrebna za odlučujuće mečeve ove sezone, kako u Seriji A tako i u Ligi šampiona gde ih već u sredu očekuje meč sa Portom. Prednost u ovom meču dajemo Romi koja igra sjajno u poslednje vreme, pa vam predlažemo da odigrate 2 koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.80. Po tradiciji, u derbiju Rima pada dosta golova, pa vam savetujemo da pokušate i sa igrom 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.65. Za kraj, savetujemo vam da pokušate sa kombinacijom golova i pobedom Rome, pa vam toplo preporučujemo da pokušate sa igrom x2&3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.79.Registruj se na Meridianbet

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.