Tip dana: Dortmund – Totenhem: Hoće li se desiti čudo na “Signal Iduna parku”?

Revanš utakmica osmine finala Lige šampiona između Borusije iz Dortmunda i Totenhema, po mnogima, ne može da donese senzaciju, a to bi bila pobeda domaćih uz prolazak dalje. U prvih 90 minuta, odigranih na Vembliju, “pevci” su slavili sa 3:0, zahvaljujući tome što su dva gola postigli u samom finišu meča. Takav epilog prvog meča, ostavlja male šanse ”milionerima”, čak i da nisu u padu forme poslednjih sedmica. 

Dortmund: Snovi “milionera” počeli su da se urušavaju kao kula od karata

Do pre dva meseca sve je bilo idealno u taboru tima iz Dortmunda. Borusija je bila ubedljivi lider Bundeslige, plasirala se u osminu finala Lige šampiona i to sa prvog mesta u grupi, a bili su i među najboljih 16 u domaćem Kupu. Onda je krenulo po zlu. Nagoveštaj sumornih dana najavljen je prvim porazom u ligi, kada su potpuno neočekivano izgubili u Dizeldorfu od Fortune. Činilo se, u tom trenutku, da je to samo loš dan ekipe Lusijana Favra, ali dolazak Nove godine i nastavak sezone pokazali su nešto sasvim drugo. Ne odmah, pošto su u prva dva kola pobeđeni Lajpcig u gostima i Hanover u Dortmundu. Kola su krenula da klize nadole od gostovanja u Frankfurtu, mada se remi sa Ajntrahtom u gostima ne može nazvati neuspehom. Vođstvo od 3:0 protiv Hofenhajma, nije bilo dovoljno da se upiše pobeda, pa su gosti, samo za 15 minuta, stigli do 3:3 i Borusija je ostala kraća za još dva boda. Između ova dva remija u Bundesligi, smestio se meč osmine finala Kupa Nemčke i duel sa Verderom na “Signal Iduna parku”. Bila je to još jedna goleada, koja je okončana 3:3, nakon 120 minuta. Penali su, kažu, lutrija, a ona je bila na strani ekipe iz Bremena. Ispadanje iz jednog takmičenja nije shatano tragično, pošto su preostala dva mnogo značajnija, ali odlazak na Vembli, razotkrio je do kraja sve slabosti, Dortmund nije više onaj tim iz jesenjeg dela. Iako je Totenhem bio oslabljen, uspeo je da nanese težak poraz “milionerima”, a prestići 3:0 u osmini finala Lige šampiona je izvodljivo, ali ne svaki dan. Ništa dobro se nije dešavalo ni na domaćem tlu, protiv poslednjeg Nirnberga samo 0:0 u gostima i Bajern je prišao na tri boda. Pobeda nad Leverkuzenom u Dortmundu malo je smanjila bore na čelu, ali već na gostovanju u Augzburgu novi kiks, poraz, drugi u prvenstvu i bodovno izjednačavanje sa Bavarcima, koju su sada u svakoj ne samo psihološkoj prednosti. Od tri krune, koje su neki sanjali, teško da će i jedna završiti na glavi “milionera”. Šanse postoje za još dve, a čini se da će nakon revanša sa “pevcima” samo još jedan biti u opticaju. Pišček i Pulišić će propustiti revanš zbog povreda, a pitanje je da li će Favr od starta krenuti na sve ili ništa, i pokušati sa Geceom i Alkaserom u napadu, ili će igrati strpljivije i tek u nastavku sve karte baciti u napad.

Totenhem: Premijer liga izgubljena, dobar rezultat u Evropi melem na rane

Ne da se nikako Maurisiju Poketinu da sa Totenhemom dođe do nekog trofeja, makar kakvog. Dve godine uzastopno “pevci” su bili vicešampioni Engleske, a prošle, ali i ove, neće biti ni to. Do pre deset dana imali su realne šanse da u finišu sezone preteknu Liverpul i Siti, ali su usledila dva vezana poraza, od Barnlija i Čelsija, kao i remi sa Arsenalom u derbiju severnog Londona, i mehur od sapunice, poznat kao želja za titulom, raspršio se. Nisu “sparsi” imali ni sreće. Prvo se povredio Hari Kejn, najbolji fudbaler Totenhema, onda mu se na listi povređenih pridružio Dele Ali, a Korejac Son je otputovao na Azijski kup. Ipak, i tako desetkovani, uspevali su da pobeđuju, teško, ali su bodovi stizali. Onda se vratio Kejn, kako drugačije nego golom, a meč sa Barnlijem je izgubljen. Na Stamford Bridžu su poraženi bez postignutog gola, a bodom iz duela sa Arsenalom mogu da budu zadovoljni, pošto je Loris odbranio Obamejangu penal u 90. minutu, pa “tobdžije” nisu odnele sva tri boda sa Vemblija. Od borbe za titulu, Totenhemu će u preostalom delu sezone važna biti borba za plasman u Ligu šampiona. Čelsi, Junajted i Arsenal su se primakli, i još jedan, ili dva, neplanirana rezultata, stavili bi Poketinovu četu u težak položaj, a izostanak još jednog učešća u Ligi šampiona bio bi veliki udarac. Toetenhem nije uspeo da izbori finale Liga Kupa, a iz FA Kupa ih je izbacio Kristal Palas. Srećom, ostala je LIga šampiona, koju su prežalili pre onog gostovanja Barseloni, ali su se ipak našli u nokaut fazi. Odlična igra iz prvog meča i ubedljiva pobeda, možda ubedljivija od zaslužene, daje im odlične šanse da se probiju u četvrtfinale, a tamo je sve moguće, iako će rivali biti sve same evropske aždaje. Ne znamo da li će Poketino čuvati prednost iz prvog meča, ili će pokušati da postigne gol i reši sve dileme, jer je teško očekivati da Dortmund onda pet puta zatrese mrežu Lorisa. Kadrovska situacija je znatno bolja, Dele Ali je još van stroja, a pod upitnikom su Dajer i Vings.

Naš predlog:

Pretpostavljamo da će Dortmund igrati ofanzivno, sa Sančom, Geceom i Rojsom, a da će Alkaser čekati šansu sa klupe. Mladi Danac Brun Larsen će teško početi još jedan meč, pošto je propustio veliku priliku u Augzburgu. Totenhem je opasan u svim situacijama. Eriksen izvodi prekide, Son odlično trči kontranapade, a Kejn je ubitačan iz svih pozicija. Štoperi su odlični skakači, pa ih se treba čuvati u prekidima. Neće se Poketino zabarakadirati u svoj šesnaesterac, to je sigurno, pa verujemo da je ovo meč u kome će golovi biti zagarantovani. Kladionice veće šanse za pobedu daju Dortmundu. Kvota na jedinicu je tačno 2.00 u kladionici Bet365. Remi u istoj kladionici je 3.80, a identična je za dvojku, 3.80. Naš predlog je igra gol-gol, za koju u Bet365 dobijate kvotu 1.53. Možete pokušati i sa 3+ sa koeficijentom 1.57.Registruj se na Bet365

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.