Tip dana: Porto – Roma: Domaćin leči rane iz derbija, “vučica” igra za spas sezone!

U utorak i sredu su na programu revanš mečevi osmine finala Lige šampiona a za vas smo izdvojili jedan izuzetno zanimljiv duel u kom se sastaju Porto i Roma. “Vučica” je u prvom meču na svom Olimpiku došla do pobede od 2:1, ali je sigurno da i Porto ima čemu da se nada zbog gola postignutog u gostima. Nema sumnje da nas očekuje pravi spektakl.
Duel ove dve ekipe je zakazan za 21 čas.

Porto: Može li domaćin do velikog uspeha?

Porto juri prednost rome iz prvog meča od 2:1, ali sigurno je da ova portugalska ekipa revanš ne dočekuje u baš lepom raspoloženju. Naime, bolan udarac je doživeo Porto uoči ovog revanša osmine finala Lige šampiona i biće zanimljivo videti koliko ih je to zaista uzdrmalo.
Ova ekipa je za vikend igrala najveći portugalski derbi protiv Benfike i to u situaciji kada su zbog dva vezana remija u prvenstvu izgubili čak pet bodova prednosti u odnosu na najvećeg i najljućeg rivala. Zanimljivo je da su uoči derbija zbog svega toga imali samo bod viška, ali su igrali na svom terenu i za očekivati je bilo da pruže jednu dobru partiju i dođu do sva tri boda, kako bi u nastavku imali nešto mirniji san.
Međutim, umesto toga je ova ekipa doživela poraz (2:1), i to nakon što su prvi došli do gola u tom meču. Zbog svega toga je Porto nakon dosta vremena izgubio prvo mesto na tabeli portugalskog šampionata, i sada je vrlo neizvesno da li će uspeti da odbrane naslov prvaka.
Ono što je takođe loša stvar po ovu ekipu je da su nedavno izgubili i finale Liga Kupa, ali su na pragu plasmana u finale Kupa nakon što su Bragu u prvom polufinalu pobedili sa 3:0.
Ipak, za razliku od prvog meča u Rimu, u tim Porta se vraćaju Korona i Marega, ali i dalje neće biti Abubakara koji ima problema sa povredom.

Roma: “Vučica” igra za spas sezone!

Sa druge strane, fudbaleri Rome za sada imaju poprilično turbulentnu sezonu. Naime, ekipa iz Rima se trenutno nalazi na petom mestu na tabeli Serije A, ali ovaj meč dočekuju u izuzetno lošem raspoloženju pošto su u prošlom kolu Serije A doživeli poraz od gradskog rivala Lacija i to poprilično ubedljiv, pošto je taj meč završen pobedom Lacijala od čak 3:0. Pre toga je “vučica” odigrala nekoliko dobrih mečeva i bili su u seriji od tri vezane pobede ali je onda usledio pravi šok u rimskom derbiju.
I pored dosta promenljivih partija izabranika Euzebija Di Frančeska, ova ekipa se i dalje nalazi na samo tri boda od Lige šampiona što je pre sezone označeno kao glavni cilj.
Kada je u pitanju Liga šampiona tu Roma već drugu godinu zaredom pruža odlične partije. Prošle godine su došli do polufinala najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja i sigurno je da bi zaigrali i u finalu da je bilo malo više sreće, ali i da su sudije svirale makar jedan od dva i više nego očigledna penala u polufinalu sa Liverpulom.
Što se tiče itailjanskog Kupa, “vučica” je tu neslavno završila takmičenje pošto su u četvtfinalu doživeli neverovatan poraz od Fiorentine kada je bilo čak 7:1.
Ono što bi mogao da bude veliki problem kada je sastav Rome u pitanju je vrlo mogući izostanak Manolasa, ali lekarski tim čini sve kako bi ga osposobio za ovaj meč sezone kada je “vučica” u pitanju.

Naš predlog

Porto je dosta zakomplikovao sebi situaciju u portugalskom prvenstvu gde su pre samo nekoliko kola imali veliku prednost u odnosu na najbližeg rivala od čak pet bodova prednosti. Međutim, sada su na drugom mestu, i sigurno je da će glavni fokus biti ka odbrani titule šampiona Portugala. Sa druge strane, Roma ima izuzetno turbulentnu sezonu, i takmičenje u Ligi šampiona vide kao spas iste. Generalno, i prošle godine su izabranici Euzebija Di Frančeska pružali dosta bolje partije u Ligi šampiona nego li u Seriji A, pa zbog toga prednost u ovom dvomeču ipak dajemo ekipi iz Rima. Zbog toga vam savetujemo da pokušate sa duplom šansom x2 koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.80. Takođe, treba očekivati napade Porta, i njihov gol, pošto i jedna i druga ekipa igraju ofanzivan fudbal. Zato vam savetujemo da probate sa igrom GG koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.67. Za kraj, savetujemo vam da probate sa kombinacijom golova i duplom šansom na Romu pa vam preporučujemo da probate sa igrom x2&GG koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.84.Registruj se na Meridianbet

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.