Evrokup ulazi u završnicu! Četvrtfinala su danas na programu, a mi smo pripremili četiri analize igrača!

Eurokup

Posle male pauze, nastavlja se takmičenje u Evrokupu. Danas počinju četvrtfinalne serije i polako dobijamo odgovor na pitanje koji će to tim osvojiti ovo takmičenje i samim tim obezbediti sebi mesto u Evroligi naredne godine. Uniks dočekuje Lokomotivu u duelu dva ruska tima, Asvel je domaćin ekipi Andore, Valensija čeka Ritas i Alba protiv Unikahe traži put do polufinala. Biće ovo izuzetno interesantni dueli i očekujemo jako dobru košarku od svih ekipa. Mi smo za vas pripremili četiri analize igrača sa ovih utakmica.

J. Johnson (7 poena) VIŠE           Kvota: 1.85         Kladionica: Meridianbet

Lokomotiva je kompletna i Vlade Jovanović sada ima pun roster na raspolaganju, a to znači da ima po dva odlična igrača na svakoj poziciji. Iz tog razloga granica na naš predlog je pala na 8 poena, jer se sada vraća na primarnu poziciju krilnog centra, dok je u periodu iza nas u odsustvu Fala i Meklina morao da igra na poziciji centra. Međutim mi smatramo da je ova granica za njega itekako dostižna i da on gotovo sigurno ide preko. Džonson je jako nezgodan igrač za čuvanje, ima čudnu mehaniku šuta koja sprečava njegove čuvare da mu udare rampu i veoma je atletski nadaren i to mu je jedan od najvećih kvaliteta. Granica je takva da su mu potreba dva poena po četvrtini i mi to vidimo kao apsolutno realan ishod. Uniks u svom sastavu ima pokretne petice, pa nas ne bi začudilo da ipak i na ovom meču vidimo Džonsona neko vreme u srcu reketa.

N. Giffey (9 poena) MANJE             Kvota: 1.85         Kladionica: Meridianbet

Gifaja ovoga puta uzimamo ispod ove granice, iako smo ga nekoliko puta ove sezone u Evrokupu pogađali kao plus. Na megdan Albi dolazi ekipa Unikahe i gotovo sigurno ćemo na ovim duelima gledati neizvesne mečeve, jer objektivno posmatrajući ovo su dve ekipe veoma sličnih kvaliteta i načina igre. Gifaj je igrač koji ulazi sa klupe i ove sezone ga znatno bolje služi šut za tri poena nego što je to bio ranije slučaj, međutim povratkom Sive, Hermansona i Saibua na parket, njegova napadačka produkcija se znatno smanjila. Na ovakvim mečevima u ovoj fazi takmičenja, starteri će dobiti najveću ulogu i minutažu tako da vidimo Nilsa Gifaja ispod dvocifrenog učinka na ovom meču.

S. Van Rossom (8 poena) VIŠE           Kvota: 1.85         Kladionica: Meridianbet

Van Rosom je igrač koji je uvek ove granice poena. Igra oko 20 minuta u proseku i odlično koristi svoju minutažu. Odlikuje ga odličan šut za tri poena i dobro snalaženje u igri 2 na 2 sa Dubljevićem i Toubijem. Današnji protivnik Valensije je ekipa Ritasa koja kada igra sa Parahuskim u petorci, najčešće igru dva na dva brani sa zoniranjem, odnosno povlačenjem centra ka unutrašnjosti reketa, jer beloruski centar ne može da se pohvali sa brzinom, pogotovo u tim lateralnim kretnjama, a mora i da pazi na šut Bojana Dubljeviča za tri poena, tako da smatramo da će naš predlog imati dovoljno prostora na ovom meču da pređe ovu granicu. Ritas nije naivan protivnik i neće biti nimalo lako domaćoj ekipi da slomi otpor rivala.

D. Lighty (8 poena) VIŠE                       Kvota: 1.85         Kladionica: Meridianbet

Dejvid Lajti je igrač koji je u odličnoj formi kada je ekipa Asvela u pitanju. Veoma pouzdan košarkaš koji može da se snađe na pozicijama dva i tri. Odlikuje ga odličan šut sa poludistance iz driblinga, kao i snažan prodor do samog obruča, zbog čega je često na liniji za slobodna bacanja. Očekujemo veliku minutažu za njega na ovom bitnom meču, jer Asvel ovu seriju otvara na svom parketu. Lajti je igrač koji donosi razliku na oba kraja parketa i trener to odlično koristi. Na ovoj granici je izuzetno primamljiv za igranje, pogotovo kada se uzme u obzir da će ovo biti meč na koš više, jer gosti iz Andore tako pristupaju na svakom meču.

Registruj se na Meridianbet

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.