Četvrtak nam donosi nove mečeve Evrolige, a samim tim i naše analize igrača!

Evroliga

Evroliga ulazi u završnu fazu, bar kada je regularni ligaški deo sezone u pitanju. Prva četiri mesta su koliko toliko poznata i moguće su možda male promene u tom poretku, dok se od petog do osmog mesta apsolutno ništa ne zna. Velika borba će se voditi za mesta koja vode u doigravanje i već sada ekipe moraju da idu na sve ili ništa kako bi “spasili” ovu sezonu u Evroligi. Danas su na programu četiri meča i ovo su naši predlozi igrača kada su u pitanju plus/minus analize. 

M. Grigonis (10 poena) VIŠE           Kvota: 1.85        Kladionica: Meridianbet

Biramo Grigonisa iz ekipe Zalgirisa, koji ove nedelje igra protiv Gran Kanarije na domaćem parketu i ovo je veoma bitan duel za domaćina koji se bori za osmu poziciju koja vodi u doigravanje i u nastavak borbe za final4 koji se ove godine igra u Badaloni. Grigonisa smo izabrali iz dva razloga. Prvi je taj što ni danas u timu nema Voltersa, koji ne igra na njegovoj poziciji, ali smo videli na meču protiv Budućnosti da Grigonis itekako može da bude i u ulozi organizatora igre kada je to potrebno. Drugi razlog je njegova trenutna dobra forma, što je takođe jako bitno, pa je iz tog razloga i granica porasla. Bitan meč, očekujemo njegovu veliku ulogu i nadamo se da će imati solidan nastup, jer će i to biti dovoljno da se pređe ova granica. Gran Kanarija igra u brzom ritmu i na veliki broj poseda, a Grigonis je igrač koji voli da igra u takvim uslovima i nadamo se da će umeti da nađe put da bude poenterski preko ove granice. U timu nema ni Kavalijauskasa, što dodatno skraćuje rotaciju Žalgirisa.

T. Douglas (15 poena) MANJE           Kvota: 1.85        Kladionica: Meridianbet

Sa meča Dačka – PAO biramo Daglasa kao minus predlog. Jednostavno smatramo da je Daglas u blagom padu forme, Darušafaka je odavno izgubila sve šanse da se bori za doigravanje i njemu se minuža polako smanjuje. Shvatili su svi u ovom timu da je potrebno da se šansa da i drugim igračima, kako bi se napravila najbolja selekcija za tursku ligu, ali i za narednu sezonu. PAO je ove sezone pokazao da su jedna od najboljih ekipa kada se radi od branjenju pozicije plejmejkera i Kalates je dobrim delom zaslužan za to koji igra odličnu individualnu odbranu na igraču sa loptom. Daglas se sada i trudi da razigra maksimalno svoje saigrače i u takvoj postavci utakmice smatramo da će on ostati ispod ove visoke granice za evropske uslove. Ako mu minutaža bude kao na zadnjim mečevima oko 25 minuta, on će jako teško ići preko ove granice. PAO mora da dobije ovaj meč, a jedan od glavnih ciljeva odbrane “zelenih” biće zaustavljanje američkog organizatora igre iz redova Darušafake.

A. Tyus (8 poena) VIŠE                        Kvota: 1.85        Kladionica: Meridianbet

Aleks Tajus na ovoj granici je uvek zahvalan za igranje preko. Radi se o igraču koji je odlično uklopljen u sistem igre Makabija. Saradnja sa Vilbekinom i Pargom je na zaista visokom nivou, a ono što posebno treba izdvojiti da u zadnje vreme Tajus najviše asistencija dobija od Rola koji igra u istoj petorci sa njim i kao iskusan igrač koristi sve prednosti u igri našeg predloga. Videćemo bar dva puta neko atraktivno zakucavanje od Tajusa, veoma je aktivan na ofanzivnom skoku i tu vidimo prostor za njegove poene. Bajern ima dva problema koji mogu direktno da utiču na naš tip. Prvi je nedostatak “mesa” u reketu i igrača koji može da parira Bleku i Tajusu i drugi problem, koji je ujedno i najvažniji, jeste loše branjenje pik igre. Videli smo i to protiv Budućnosti, a sada im dolazi ekipa koja odlično igra upravo tu 2 na 2 igru i naš predlog je uvek jedan od glavnih protagonista u tim akcijama.

N. Melli (8 poena) VIŠE                     Kvota: 1.85        Kladionica: Meridianbet

Melija uzimamo kao predlog iz ekipe Fenera sa derbi utakmice protiv Reala iz Madrida. Fener gostuje ovoga puta i smatramo da naš predlog mora da pruži mnogo veći doprinos ukoliko njegov tim želi do pobede na ovom meču. Meli je pokazao da ume da igra protiv Reala, a to smo najbolje videli na finalu f4 u Beogradu kada je bio ubedljivo najbolji pojedinac u svojoj ekipi. Ni večeras u timu neće biti Žofrija Loverenja što će ostaviti prostora Meliju i neki ekstra minut. Direktni duel biće protiv Rendolfa, koji ruku na srce ne pridaje mnogo pažnje odbrani i smatramo da će Željko Obradović nacrtati nekoliko uvodnih akcija upravo da Meli napadne leđima svog čuvara gde svakako ima prednost. Granica je itekako dostižna, a Melija očekujemo na 25+ minuta na ovom meču.

Registruj se na Meridianbet

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.