Tip dana: Sten Vavrinka – Rodžer Federer: Švajcarska posla u kalifornijskoj pustinji

Nekoliko okršaja tenisera iz iste zemlje dogodila su se, i dogodiće se, na turiru u Indijan Velsu. Jedan od zanimljivijih je onaj švajcarski, između dva Grend Slem šamiona, 20-tostrukog, Rodžera Federera i trostrukog, Stena Varvrinke. Koji će Švajcarac proći u četvrto kolo, ostaje da vidimo.

Sten Vavrinka: Činilo se da je kraj, ali je Sten kao stena

Tešku povredu kolena imao je prošle sezone Sten Vavrinka, od koje se jedva oporavio. Po povratku na teren, nije to bio onaj igrač na koga smo navikli, porazli su se ređali, aproblemi sa kretanjem bili su više nego očigledni. U celoj 2018. godini odigrao je samo 34 meča, a učinak mu je bio poražavajući 17 pobeda i isto toliko poraza. Naravno, od titule ni traga ni glasa. Kraj godine dočekao je na 66. poziciji, miljama daleko od svetskog vrha, na kome mu je, kao Grend Slem šampionu, svakako mesto. Sam je priznao da je razmiljao o prekidu karijere u 33. godini. Međutim, početak ove sezone doneo mu je treće kolu u Dohi, a samo drugo na Australijen Openu, pošto nije imao status nosioca i namerio se na Miloša Raonića. U Sofiji je bilo još gore, u prvom kolu da je eliminisao Rumun Kopil, ali je tada došao turnir u Monpeljeu i izdanja koja su podsetila na starog Vavrinku, koji nam je doneo onoliko bola, nakon pobeda nad Novakom Đokovićem u finalima Rolan Garosa i US Opena. Švajcarac je stigao do finala, u kome je poražen od Gaela Monfisa, ali je stekao preko potrebno samopouzdanje. Pre Indijan Velsa “skoknuo” je do Meksika, gde je izgubio u trećem kolu od svog arhineprijatelja Nika Kirjosa. U prva dva kola turnira u “kalifornijskoj pustinji”, pobedio je Britnaca Evansa i Mađara Fučovića, obojicu sa po 2:1, što nam govori da još uvek nije u top formi. Vavrinka je trenutno na 40. mestu i, kako vreme bude prolazilo, samo će napredovati, jer ne brani mnogo poena.

Rodžer Federer: Prvih 100 turnira je arhivirano, “Fedeks” kreće ispočetka

Kada je u Dubajiu podigao pobednički trofej, Rodžer Federer je to učinio tačno stoti put u svojoj karijeri. Zanimljivo da nije rekorder u toj kategoriji, ali, s obzirom da ne planira da batali tenis, možda i stigne Džimija Konorsa, mada je u to teško poverovati. Pobeda u Dubajiu ima veliku psihološku važnost za “Fedeksa”. Probio je tu granicu, i sada može da igra mirnije, a njegovi ciljevi se znaju, bar još neki Gren Slem, čime bi betonirao prvo mesto u istoriji. Federer ima 20 titula na največim turnirima, ali je Nadal na 17, a Đoković je, posle tri uzastopne, stigao do 15 i ne namerava da se zaustavi. Švajcaracu je jasno da neće moći da računa na titule u godinama koje dolaze, njemu je 38 godina, a osim igranja na travi i, eventualno betonu, na šljaci nema šta da traži. Prošle godine je u Indijan Velsu igrao u finalu. Iskoristio je krizu Đokovića i povredu Nadala i stigao do završne predstave, u kojoj ga je od pehara rastavio Huan Martin del Potro. Ove sezone je igrao, ne računajući egzibicije, kao ni ekipno prvenstvo u Pertu, samo na Australijen Openu i u Dubajiu. U Melburnu ga je izbacio Stefanos Cicipas, ali se mladog Grku revanširao punom merom u finalu u Emiratima. Koliko mu je stalo do rezultata pokazuje njegiva odluka da ove godine igra na Rolan Garosu, a možda na još nekom turniru na šljaci, pošto je prošle sezone, podsetimo, propustio sve turnire na najsporijoj podlozi. Dakle, Federeru motiva ne nedostaje, a kad je tako, tada je najopasniji.

Naš predlog:

Vavrinka je izgubio prethodnih šest duela sa Federerom. Nisu to bile lake pobede, u Melburnu je, na primer, bilo 3:2 pre dve godine, a poslednji meč odigrali su u Sinsinatiju prošlog leta, kada je Federer slavio sa 2:1. sada nam se čini da je Vavrinka autsajder. Sten se tek vraća u formu, a Federer je u Dubaiju pokazao ko je, i šta je. Još uvek. U kladionicama je “Fedeks” favorit, u 1xbet njegov trijumf procenjuje se kvotom 1.28, dok je pobeda Vavrinke čak 3.62. Pored dvojke, odnosno pobede Federera, predlažemo vam igru na manji broj gemova, a granica u 1xbet je na 22,5 sa kvotom 1.94.Registruj se na 1XBet

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.