Derbi dana: Juventus – Atletiko Madrid: Ima li Juve snage za veliki preokret?

U utorak su na programu revanš mečevi osmine finala Lige šampiona a za vas smo naravno izdvojili meč koji se igra u Torinu gde se sastaju Juventus i Atletiko Madrid. Izabranici “Čola” Simeonea imaju veliku prednost iz prvog meča pošto su na svom Vanda Metropolitano stadionu ostvarili pobedu od 2:0.
Duel ove dve ekipe je na programu u 21 čas.

Juventus: Ima li “stara dama” snage za preokret?

Kada se sve sabere i oduzme ovo je jedna izuzetno uspešna sezona za fudbalere Juventusa pošto su na pragu osme uzastopne titule šampiona Italije jer imaju čak 18 bodova više u odnosu na drugoplasirani Napoli, i zaista je teško očekivati da će izabranici Karla Ančelotija moći ozbiljnije da se umešaju u trku za Skudeto.
Međutim, opšti utisak je da je “stara dama” podbacila kada su druga dva takmičenja u pitanju. Naime, u italijanskom Kupu su izabranici Masimilijana Alegrija eliminisani još u četvrtfinalu od Atalante kada je bilo ubedljivih 3:0. Što se tiče Lige šampiona ekipa iz Torina je bez većih problema došla do nokaut faze najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja iako su doživeli dva poraza i to od Mančestera na svom terenu ali i mimo svih očekivanja od Jang Bojsa u gostima.
U prvom meču osmine finala Lige šampiona je “stara dama” igrala dosta dobro većim delom meča, ali je onda inače sjajna odbrana sedmostrukog uzastopnog šampiona Italije dva puta kapitulirala, i sada ih u revanšu očekuje izuzetno težak posao jer izabranici Čola Simeonea imaju čak dva gola prednosti.
Inače Masimlijano Alegri za ovaj meč neće moći da računa na Aleksa Sandra koji ima parne žute kartone, ali i na Kuadrada i Kediru koji imaju probleme sa povredama, međutim tu nije kraj izostancima kada je Juve u pitanju pošto je Daglas Košta otpao u poslednjem trenutku zbog povrede.

Atletiko Madrid: Sjajna sezona za “jorgandžije”!

Atletiko i ove sezone igra u svom prepoznatljivom stilu i to im donosi dobre rezultate kada se gleda ukupni učinak. Međutim, izabranici Čola Simeonea su neplanirano ranije ispali iz Kupa Kralja, ali to je i onako najmanje važno takmičenje. Nisu baš blistali ni u grupnoj fazi Lige šampiona i sa druge pozicije su stigli u osminu finala, zbog čega su i dobili vrlo teškog protivnika.
Ali onda su u toj prvoj utakmici protiv Juventusa odigrali verovatno i svoj najbolji meč ove sezone i dobili taj duel sa 2:0. Taktički su delovali odlično u tom meču i možemo slobodno konstatovati da su u svom stilu a to je čvrta odbrana i strpljivo čekanje prilike u napadu došli do pobede na svom Vanda Metropolitano stadionu.
Što se tiče La Lige, Atletiko se trenutno nalazi na drugom mestu na tabeli ali ono što krasi ovu ekipu u poslednje vreme su fantastične partije upravo u tom takmičenju. Naime, izabranici Čola Simeonea su ostvarili četiri uzastopne pobede i ono što je veoma zanimljivo je da nijednom od ta četiri puta nisu primili gol što je podatak vredan poštovanja obzirom da su u tim mečevima igrali ili protiv ekipa koje igraju napadački fudbal ili protiv onih koji se grčevito bore za opstanak pa u svakom meču moraju da idu na pobedu.
Ono što nije dobro po Madriđane je činjenica da imaju velikih problema sa izostancima, pa tako sigurno na ovom meču neće biti Košte, Felipe Luisa, Ernandeza ali vrlo verovatno i Dijega Godina.

Naš predlog

Juventus mora da ide u ovom meču na pobedu ali to neće biti nimalo lak zadatak pošto im u goste dolazi jedna od najboljih defanzivnih postava na svetu. Ipak mišljenja smo da će izabranici Masimilijana Alegrija doći do pobede na ovom meču ali je veliko pitanje da li će ona biti dovoljna za prolazak dalje. Predlažemo vam da odigrate 1 koji kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.75. Ne treba ovde očekivati previše golova pa vam zato savetujemo da probate sa igrom 2-3 koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.98. Za kraj, nema sumnje da će “stara dama” krenuti od prvog minuta ofanzivno ka golu Atletika pa vam zato savetujemo da probate sa prelazom 1-1 koji kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.71.Registruj se na Meridianbet

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.