Tip dana: Everton – Čelsi: “Karamele” kroje vrh tabele

Everton je otkinuo dva boda gradskom rivalu Liverpulu i spustio ih na drugo mesto. Može li sada zaustaviti i Čelsi, i tako obradovati Junajted, Arsenal i Totenhem, konkurente “plavaca” u borbi za plasman u Ligu šampiona.

Everton: Još jedna sezona bez ukusa i mirisa na “Gudisonu”

Na “plavom” delu Liverpula već godinama unazad planiraju kako da uđu u visoko društvo premijer lige. Nekako su uvek na granici da se pridruže velikoj šestroci, ali nikako ne uspevaju u tome. Nije da nisu ulagali novac, još kako, ali ni skupa pojačanja nisu donela ono što se tražilo, konkurentnost i borbu za trofeje. Ova sezone još je malo slabija od prethodnih. “Karamele” se trenutno nalaze na 11. mestu sa 37 bodova i bliži su dnu, nego vrhu tabele. U nekoj varijanti čak im je i opstanak ugrožen, ali je teško poverovati u tako nešto. Tačnije, trebalo bi da se desi čudo, da Kardif, Barnli i Sautempton, počnu da pobeđuju u serijama, a Everton gubi u nizu. Dakle, realna opasnot po status premijerligaša ne postoji, ali to nije nešto što će zadovoljiti armiju navijača sa “Gudisona”. Everton je pobedio samo jednom u prethodnih šest mečeva u Premijer ligi, i to na gostovanju u Kardifu, pa mnogi razmišljaju šta bi bilo da je tada klub iz Velsa pobedio? sada bi razlika između ove dve ekipe bila samo tri boda. No, nije bilo tako, pa se nećemo ni vraćati na taj meč. Više nas zanima utakmica sa Liverpulom, koja je odigrana pre dve nedelje na “Gudisonu”, a završena je bez golova, što je “redse”udaljilo od šampionske titule koju čekaju 29 godina. Pre utakmice se govorkalo da će Everton, maltene, pokloniti bodove gradskom rivalu, pošto među njima nema mržnje, a da im je draže da pehar dođe u Liverpul, nego da ode u 50 kilometara udaljeni, mrski, Mančester. Ipak, ovde se radi o Englezima, i ma koliko stranaca igralo u njihovim klubovima, čast i dalje nema cenu. Everton je odigrao jedan od boljih mečeva ove sezone i nije primio gol od Liverpula. Već u sledećem kolu Everton je gostovao Njukaslu, vodio je sa 2:0, a li je doživeo poraz od 3:2 na “Sent Džejms parku”, i ponovo razočarao navijače.

Čelsi: Koliko golova treba Žiruu da bi kupio ulaznicu za prvi tim?

Mauricio Sari je na mukama. Sada Čelsiju ide dobro, ali kao da Italijan strahuje od novog pada forme, koji bi, u ovom trenutku, bio koban za tim sa “stamford Bridža”. Čelsi je šesti na tabeli Premijer lige, pre ovog kola, ali ima jedan meč manje odigran, pa ako pobedi, biće na deobi četvrtog mesta sa Arsenalom, uz nešto slabiju gol razliku. Treba istaći i odlične nastupe u Ligi Evrope, dve fantastične pobede nad Dinamom iz Kijeva, a posebnu onu iz revanša, kada su prošlog četvrtka slavili sa 5:0 u Ukrajini. Sari je izveo kombinovanu postavu, ostavivši van tima vedete kao što su Azar, Iguain, Pedro i Azpilikueta. Šansu u napadu dobio je, pomalo zaboravljeni, Olivije Žiru, i postigao je tri gola protiv Kijevljana. Zato je jako čudno zašto Italijan odličnom Francuzu šansu ukazuje samo u Ligi Evrope, dok ga u prvenstvu redovno zaboravlja na klupi. Ipak se radi o startnom centarforu francuske reprezentacije, aktuelnom šampionu sveta, a pritom, on redovono koristi te šanse, koje dobija na kašičicu. Čelsi će u četvrtfinalu Lige Evrope igrati protiv praške Slavije, pa se može reći da ima realne izglede da se nađe u samoj završnici, i da preko tog takmičenja obezbedi igranje u Ligi šampiona naredne godine. Međutim, “plavci” ne smeju da se uzdaju samo u to, već moraju po svaku cenu da gledaju da budu među prve četiri ekipe, jer je Liga Evrope eliminaciono takmičenje, i svakakva iznenađenja su moguća. Čelsi je podbacio u prošlom kolu, pa je na svom “Stamford Bridžu” osvojio samo bod u duelu sa Vulverhemptonom, a i do tog boda je došao u poslednjim trenucima, golom fantastičnog Edena Azara. Na “Gudison” odlaze po pobedu, ali im je jasno koliko će to biti teško ostvariti.

Naš predlog:

Jasno je da je motiv gostiju mnogo veći, i čini se da su se kladionice tim vodile, kada su sastavljale kvote. U kladionici Bet365 dvojka na Čelsi iznosi 1.90, remi je 3.80, a pobeda Evertona čak 4.20. Možda razlika u kvalitetu nije tolika, ali smatramo da su gosti bliži trijumfu, u svakom slučaju. Pored dvojke, smatramo da u ovom meču može doći i igra gol-gol, za koju u kladionici Bet365 dobijate koeficijent 1.80.Registruj se na Bet365

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.