Tip dana: Ruska opsada Istanbula, Efes vs CSKA – epizoda 2!

Evroliga

Ligaški deo sezone Evrolige se polako bliži kraju i ukoliko ne dođe do nekih velikih iznenađenja, prve četiri pozicije zauzeće Fener, CSKA, Real i kako stvari stoje Anadolu Efes. Ekipa Ergina Atamana igra možda i najlepšu košarku ove sezone na starom kontinentu. Na veliki broj poseda i uvek na koš više. Sada im u goste dolazi ekipa koja gaji sličan pristup i biće ovo zaista spektakularan okršaj. Utakmica je na programu od 18 časova. 

Anadolu Efes: Na pogon Vasilija Micića ovaj tim igra odličnu košarku.

Ekipa Efesa ove sezone igra zaista sjajno. Trener Ataman je ove sezone napravio zaista sjajan tim i njihove igre to pokazaju. Filozofija igre ovog trenera se najbolje vidi na sadašnjim postavkama Efesa. Brza košarka sa velikim brojem dodavanja i ne čudi podatak da je ovaj sastav u vrhu po broju timskih asistencija. Snaga u reketu je svakako Brajan Danston, dok je srpski reprezentativac koji je planiran kao druga opcija na pleju, izrastao u pravog vođu ovog tima. Efes zasniva mnogo igru na centralnom piku i za sada im to odlično funkcioniše. Moerman se posle nešto slabije sezone u Barseloni, vratio u tursku ligu, gde je  postao vrhunski košarkaš. Odlično ga je Ataman uklopio u sistem i uz Broka Motuma odlično pokriva poziciju krilnog centra. Krunoslav Simon takože igra veoma bitnu ulogu u u ovom sastavu Efesa, jer svojim iskustvom često doprinosi boljoj postavci igre. A i njegovi dalekometnu šutevi direktno utiču na bolji rezultata tima za koji nastupa. Efes je napravio pravi iskorak kada je Evroliga u pitanju i biće pravo uživanje gledati ih do kraja sezone.

CSKA: Ruski tim ponovo izgleda nepobedivno, ali znaju da kiksnu kada se najmanje nadamo.

Trofejni klub iz Moskve je ove sezone malo promenio sastav. Dimitris Itudis je ostao na klupi i pored brojnih spekulacija da bi mogao da napusti klub posle lošeg nastupa na zavšnom turniru u Beogradu. On je ostao na klupi i napravio je male promene u rosteru. Heket i Piters su pojačali ovaj sastav i oba igrača već  na startu sezone su pokazali zbog čega su tu gde jesu. Kori Higins i Vil Klejburn igraju mnogo bolje ove sezone, dok se bolje partije i podizanje forme očekuje od De Koloa i Rodrigeza. Kajl Hajns i Otelo Hanter igraju dobro i to ovom timu daje veliku sigurnost u reketu. Najveća snaga ovog tima je bez sumnje Klejburn, jer pored uvek solidnog napdačkog učinka, on daje nemerljiv doprinos u skoku. Kako defanzivnom tako i ofanzivnom i često su njegove defanzivne role od presudnog uticaja na ishod meča. Vidi se da je sazreo kao igrač u Moskvi i ovo je najbolji period njegove karijere. CSKA ima samo jednu ambiciju, a to je osvajanje Evrolige, kao i VTB lige.

Naš predlog:

Na ovom meču nemamo jasno profilisanog favorita, a kladionica Meridianbet blagu prednost daje gostima i kvota na pobedu CSKA je 1.60. Uzimajući način igre oba tima mi smo se odlučili za sledeći predlog: gost pobednik prve četvrtine i Meridianbet za taj tip daje kvotu 1.80. Izabrali smo ovo, jer nma anliza kaže da gosti odlično otvaraju svoje mečeve na strani i isti ishod očekujemo i večeras. Biće ovo sjajan duel i svima toplo preporučujemo da ga isprate.

Registruj se na Meridianbet

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.