Tip dana: Austrija – Poljska: Ima li domaćin rešenje za fantastične napadače Poljaka?

U četvrtak počinju evropske kvalifikacije a svakako da se najzanimljiviji duel igra na “Ermst Hapelu” u Beču gde će Austrija dočekati reprezentativce Poljske.
Duel ove dve ekipe je na programu u 20 časova i 45 minuta.

Austrija: Cilj je plasman na Evro!

Austrijanci su usled loših partija u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo propustili smotru u Rusiji, iako su imali relativno laku grupu. Naime pored Austrije tu su još bile i reprezentacije Srbije i Velsa, međutim ova ekipa nije uspela da dođe do plasmana na SP. Nisu se Austrijanci proslavili ni u novoformiranom takmičenju Liga Nacija pošto su zauzeli drugo mesto i tako propustili priliku da se plasiraju u A diviziju, ali su ipak zadržali mesto u B diviziji, gde ih i naredne godine očekuje mnogo dobrih mečeva.
Što se tiče kvalifikacija za predstojeći Evro koji će biti održan 2020. godine, možemo slobodno konstatovati da je reprezentacija Austrije ponovo imala dosta sreće.
Naime, Austrijanci se nalaze u grupi sa autsajderima Letonijom i Izraelom, potom sa Slovenijom i Severnom Makedonijom, ali i sa Poljskom sa kojom se i sastaju u okviru prvog kola kvalifikacija, pa možemo slobodno reći da ova ekipa ima realne šanse da se nađe na završnom turniru pošto će najbolje dve reprezentacije iz svake grupe ići na Evropsko prvenstvo.
Treba dodati da su i dalje predvodnici ove ekipe Marko Arnautović i David Alaba koji će pokušati da ponove uspeh iz prošlih kvalifikacija kada se ova reprezentacija plasirala na Evro u kom nažalost nisu prošli grupu.

Poljska: Strašan napadački trio!

Sigurno je da su i u taboru ove reprezentacije bili izuzetno zadovoljni sa žrebom, pošto slobodno možemo konstatovati da su Poljaci sasvim sigurno najkvalitetnija reprezentacija u ovoj grupi. Međutim, Poljska u poslednjih nekoliko godina ne pruža onakve partije kakve smo očekivali od njih.
Naime, prvo su na Mundijalu u ponovo relativno lakoj grupi sa Japanom, Senegalom i Kolumbijom, ali to nisu iskoristili pa su takmičenje na razočarenje svih završili već posle grupne faze, iako su pre turnira smatrani za reprezentaciju koja bi eventualno mogla da napravi “bum” na turniru.
Sa slabim partijama su nastavili i u Ligi Nacija gde su takmičenje završili na poslednjem mestu i ispali u diviziju B iako su remizirali i sa Italijanima ali i sa aktuelnim evropskim šampionima Portugalcima.
Ono što sigurno raduje sve Poljake je činjenica da retko koja reprezentacija ima tako dobre napadače kao ova ekipa. Naime, pored već standardno odličnog Levandovskog, ova reprezentacija je dobila i dva nova vrhunska golgetera u vidu Milika i Pjonteka, a naročito ovog drugog koji pruža fantastične partije ove sezone u Seriji A, i sigurno je jedan od najzaslužnijih za preporod slavnog Milana. Pored ovog fantastičnog napadačkog tria, tu su još i iskusni Glik, Blažikovski, Krihovjek ali i tri fantastična golmana u vidu Fabijanskog, Ščesnog i Skorupskog, pa nema sumnje da ova reprezentacija ima najveće šanse iz ove grupe za odlazak na Evro 2020. godine.

Naš predlog

U međusobnim susretima, uspešniji su bili Poljaci, koji u ovom milenijumu imaju dve pobede i remi. Poslednji put ove dve selekicije su se sastale na Evropskom prvenstvu 2008. godine i tada je bilo 1:1. Na sve te tri utakmice ove dve ekipe je dolazila igra GG pa smo ubeđeni da će to slučaj biti i sada. Zbog toga vam toplo preporučujemo da probate sa igrom GG koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.05. Prednost u ovom meču ipak dajemo Poljacima koji na papiru imaju daleko kvalitetniji tim pa vam preporučujemo da odigrate duplu šansu x2 koju kladionica Meridianbet plaća sa izuzetno dobrom kvotom 1.59. Za kraj, za one najhrabrije, savetujemo vam da pokušate sa čistom 2 koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 3.20.Registruj se na Meridianbet

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.