Derbi dana: Polufinale ABA lige nam donosi večiti beogradski derbi! Crvena zvezda – Partizan

Derbi

Došli smo do kraja regularnog dela ABA sezone i vreme je za plejof. parovi polufinala su Crvena zvezda – Partizan i Cedevita – Budućnost. Kao i prošle godine i ova sezona pobedniku ABA lige donosi nastup u Evroligi. To je pored naslova prvaka ujedno i najveći motiv za sve takmičare. U subotu od 19h dvorana “Aleksandar Nikolić” biće prepuna navijača u crveno belom, jer je na prvom meču Crvena zvezda domaćin.

Crvena zvezda: Da li je Kejsi Rivers deo slagalice koji je nedostajao crveno belima?

Ekipa Milana Tomića igra gotovo savršeno ovaj prvi deo sezone. Bez poraza su u ABA ligi i relativno rutinski su izborili plasman u drugu fazu Evrokupa. Napad funkcioniše gotovo savršeno, dok u defanzivnim rotacijama ima prostora za napredak, pre svega visokih igrača. U rosteru Zvezde ima nekoliko veoma iskusnih igrača koji znaju kako se igraju velike utakmice. Stratos Perperoglu je svakako jedan od njih i on će ove najbitnije mečeve igrati rutinski. Džo Regland igra na visokom nivou, iako deluje da to može i bolje, dok je Bili Beron u svom šuterskom ritmu, što je veoma opasno za protivnike, jer stručni štab crveno belih ima nekoliko odličnih specijala za ovog igrača. Centarski tandem Cirbes – Odžo je jedna od nosećih stavki kada je napad u pitanju i oni su tu u mnogim rotacijama važni. Snažni blokovi, odlična igra 1 na 1 leđima ka košu koja često iziskuje udvajanja, što sa druge strane ostavlja prostora za druge igrače. Sada dolaskom Riversa, tim Milana Tomića je dobio još više na širini i to će iskusni internacionalac znati da iskoristi.  Zvezdu će biti teško pobediti ove sezone, pogotovo na domaćem parketu.

Partizan: Crno beli su osvojili jedan trofej ove sezone, koliko mogu u ovoj seriji?

Posle smene trenera i dolaska Trinkijerija igra Partizana se potpuno promenila. Neki igrači su dobili mnogo veće uloge nego kod bivšeg trenera Čanka i za sada se to ispostavlja kao odličan potez. Aleks Renfro je pojačao tim na poziciji organizatora igre, što će verovatno značiti da će Trinkijeri pokušati sa Pejdžom na poziciji dva. Oporavak i povratak na parket kapitena Novice Veličkovića doneo je jednu novu energiju i kvalitet i sigurno da je samo njegovo prisustvo na parketu ogroman plus za ovu ekipu. U ovoj seriji proitiv Crvene zvezde, Vanja Marinković i Markus Pejdž moraju da imaju svoj doprinos ukoliko Partizan želi do pozitivnog rezultata. Nikola Janaković kao novi igrač u unurašnjoj liniji će imati pune ruke posla sa protivničkim visokim igračima i to će takođe biti duel koji može biti presudan.  Partizan imam velikih defanzivnih problema i kada njih svedu na minimum mogu da pariraju svim ekipama u ABA ligi.

Naš predlog:

Sa ovog meča gde je Crvena zvezda prema kvotama Meridianbet kladionice aposlutni favorit, i za pobedu domaćina Meridianbet daje kvotu 1.20, mi smo se odlučili ipak za jedan drugi predlog. Očekujemo jedan snažan otpor Partizana i organizovaniju igru napadu nego što je to bio slučaj u prošlom meču. Iz tih razloga smo se odlučili za tip gost postiže ukupno poena više od 70.5 i Meridianbet za taj predlog daje kvotu 1.87. Crno beli moraju preko ove granice ukoliko žele da budu u egalu sa domaćinom.

Registruj se na Meridianbet

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.