Tip dana: Sten Vavrinka – Filip Krajinović: Pobednika najverovatnije čeka Federer

Filip Krajinovic, of Serbia, returns a shot to Rafael Nadal, of Spain, at the BNP Paribas Open tennis tournament, Wednesday, March 13, 2019, in Indian Wells, Calif. (AP Photo/Mark J. Terrill)

U drugom kolu Mastersa u Majamiju snage će odmeriti dvojica tenisera čiji ranking sigurno ne odražava njihov kvalitet. Obojica su imali tešku prošlu sezonu, prepunu povreda i problema, a sa malo odigranih turnira, pa su zabeležili ozbiljan pad na ATP listi. Švajcarac je polako počeo da se vraća, a uskoro to očekujemo i od Filipa Krajinovića. Pobednika ovog duela u trećem kolu, po svemu sudeći, čeka duel sa Rodžerom Federerom.

Sten Vavrinka: Federer je bio bolji u Indijan Velsu, možda mu se Sten- the Man, revanšira u Majamiju

Trostruki osvajač Grend Slema, Švajcarac Sten Vavrinka, bio je na pragu povlačenja iz tenisa, nakon velikih zdravstvenih problema prošle sezone, pre svega sa kolenom. Pokušao je da se vrati, ali to nije izgledalo dobro, pa su posle vezanih poraza sledile nove pauze. Od početka nove sezone videlo se da je krenulo nabolje, počeo je da pobeđuje tenisere iz svetskog vrha, ali je ispadao u drugom, eventualno trećem kolu. Tako je bilo i na prvom Grend Slemu u Maelburnu, koji je jednom osvojio, imao je težak žreb, pa ga je već u drugom kolu eliminisao Miloš Raonić. najbolji turnir Vavrinka je odigrao u Roterdamu, u holandskoj luci je pobedio redom Pera, Raonića, Šapovalova i Nišikorija, stigao do finala, u kome ga je zaustavio Gael Monfis. Osvojeni bodovi su mu pomogli da se popne na listi, a na naredna dva turnira stizao je do trećeg kola. U Akapulku je pobedio dvojicu rivala na startu, ali ga je izbacio njegov arhineprijatelj, Nik Kirjos, kasniji osvajač turnira u meksičkom odmaralištu. Slično je bilo i u Indijan Velsu, prvom Mastersu u sezoni, pobedio je Evansa i Fučovića, posle velike borbe u tri seta, ali ga je savladao sunarodnik Rodžer Federer, kasniji finalista. Izgleda da će, ukoliko obojica Švajcaraca pregrme drugo kolo, ponovo ukrstiti rekete, samo desetk dana kasnije, pa je to dovoljan motiv Vavrinki da se još jednom suoči sa kolegom iz reprezentacije. Inače Sten Vavrinka je trenutno 33. teniser sveta i nema sumnje da će na Rolan Garosu biti nosilac. On je u Parizu došao do jedne titule, u onom epskom finalu 2016. kada je sprečio Novaka Đokovića da podigne “pehar musketara” po prvi put, ali je Srbin to uradio godinu kasnije.

Filip Krajinović: Povratak u najboljih 100, kao zalet za veće stvari

Krajinović baš nije imao sreće u 2018. godini. Prethodna, 2017. završena je na najbolji mogući način, finalom u pariskom Bersiju, na poslednjem Mastersu, na kome je imao i mnogo sreće. Podsetomo, Nadal mu je predao četvrtfinale bez borbe, a malo je nedostajalo da Filip dođe i do titule protiv Amerikanca Džeka Soka. Tada je došao do rankinga karijere, bio je u 30 najboljih, ali to nije uspeo da naplati rezultatima u narednoj sezoni, pre svega zbog čestih povreda i mnogo propuštenih turnira. Kada je krajem godine na red došla odbrana 600 poena iz Pariza, usledio je strmoglavi pad na ATP listi, pa je Krajinović ispao iz prvih 100. U Indijan Velsu je pokazao da se vraća u formu, prošao je tri kola, a uspeo je da eliminiše dvojicu veoma kvalitetnih tenisera. Posle Kukuškina u prvoj rundi, uspeo je da izbacio nosioce, Davida Gofana u drugoj i Danila Medvedeva u trećoj rundi. Posebno mu je bio značajan trijumf nad Belgijancem, pošto je njegov bivši trener Tomas Johansen, odlučio da prekine saradnju s njim, da bi preuzeo brigu o Gofanu. Neprelazna prepreka za Filipa u četvrtom kolu bio je Rafael Nadal, mada je i tada Krajinović pokazao da mu je forma u uzlaznoj putanji. Ni u Majamiju nije imao sreće sa žrebom, ali je za razliku od “kalifornijske pustinje” bar upao u glavni, a nije morao u kvalifikacije. Problem za Krajinovića može da bude to što je prošle sezone ovde igrao u osmii finala, ali je tada bio nosilac i mnogo mu je lakše bilo da se probije u završnicu, u čemu ga je sprečio Del Potro.

Naš predlog:

Zanimljivo je da se ova dvojica tenisera nikad nisu sastajali. Verovatno je Vavrinka blagi favorit, što su i kladionice prepoznale, sudeći po kvotama, ali ne treba unapred otpisivati Krajinovića, koji je i u prvom kolu, trijumfom nad Pjer-Ig Erberom pokazao da drži formu iz Indijan Velsa. Podloga mu apsolutno odgovara, pa Švajcarcu neće biti lako da dođe do treće runde. Nažalost, čak i da eliminiše Vavrinku, žreb mu je namenio Rodžera Federera u narednom kolu, pa će teško odbraniti osminu finala iz prošle sezone. Dobra vest je da posle ovog turinra brani minimalan broj poena pa će, sigurni smo, brzo u prvih 100, a verovatno i mnogo bolje od toga. U kladionici 1xbet pobeda Vavrinke plaća se kvotom 1.66, a trijumf Krajinovića 2.29. Naš predlog je više od 2,5 setova, za šta u 1xbet dobijate koeficijent 2.37.Registruj se na 1XBet

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.