Tip dana: Engleska – Češka: Može li “Gordi Albion” da nastavi sa sjajnim partijama?

U petak su na programu mečevi prvog kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u fudbalu koje će biti održano 2020. godine, a za vas smo izdvojili meč između Engleske i Češke.
Duel ove dve ekipe je zakazan za 20 časova i 45 minuta.

Engleska: Sjajne partije u poslednje vreme!

Godinama unazad je reprezentacija Engleske bila najveće razočarenje na velikim takmičenjima, a dešavalo se i da propuste neko veliko takmičenje. Ipak, sve se nekako promenilo od prošlog Svetskog prvenstva kada je “Gordi Albion” mimo očekivanja došao do polufinala Mundijala, u kom su nažalost doživeli poraz od Hrvatske, a kasnije i u meču za treće mesto kada je bolja bila Belgija.
Sa sjajnim partijama je ova reprezentacija nastavila i u novo formiranom takmičenju Liga Nacija pošto su zauzeli prvo mesto u izuzetno teškoj grupi u kojoj su pored njih bile još i reprezentacije Španije i Hrvatske. Iako su izabranici Gereta Sautgejta započeli loše takmičenje i na početku doživeli poraz od Španije na domaćem terenu, nakon toga kreće jedna sjajna pozitivna serija koja još uvek traje.
Odigrali su pet mečeva bez poraza, od čega su ostvarili i dve pobede u prijateljskim mečevima. Što se Lige nacija tiče, remizirali su sa Hrvatskom, da bi se nakon toga revanširali Španiji za poraz, i tukli ih na njihovom terenu. U poslednjem kolu su odlučivali o prvom mestu u grupi i bili bolji na svom terenu od Hrvatske, i to posle preokreta, a taj meč je završen rezultatom 2:1.
Što se tiče sastava tima za ovaj početak kvalifikacija sigurno je da će izabranici Gereta Sautgejta biti oslabljeni pošto neće moći da računa na Stounsa, Šoua, Loftus Čika i Delfa, a upitan je i Rašford.

Češka: Mogu li Česi do EP?

Nakon što su igrali na prošlom Evropskom prvenstvu, a nije ih bilo na prošlogodišnjem SP, Česi sada ponovo žele na jedno veliko takmičenje. Prvu priliku da se barem približe evropskoj smotri fudbala su propustili u novo formiranoj Ligi nacija, koju nisu igrali loše, ali nije bilo dovoljno za prvo mesto.
Skupo su ih koštala dva poraza od Ukrajine, koja je na kraju bila prva, a Česi su ostali drugi. Treba naravno dodati da su dva puta pobedili Slovačku, dok su promenljivo igrali prijateljske mečeve u prošloj godini.
Ono što je posebno zanimljivo je da Češka na poslednjih deset mečeva koje su odigrali, nijednom nije remizirala i imaju po pet pobeda i poraza.
Prethodne dve su rešili u svoju korist rezultatom 1:0. Mimo svih očekivanja su u gostima savladali izuzetno kvalitetnu reprezentaciju Poljske, dok su posle toga na svom terenu savladali reprezentaciju Slovačke za kraj takmičenja u Ligi Nacija.
Treba dodati i to da su prošle godine promenili selektora pošto je umesto Jarolima na klupu seo Silhavi koji u ovom meču neće moći da računa na golmana Vaclika a upitan je i Dockal umesto koga bi na teren mogao sjajni Darida.

Naš predlog

Nema sumnje da su Englezi veliki favoriti na ovom meču jer žele uspešno da krenu u kvalifikacijama kako bi što pre obezbedili plasman na Evropsko prvenstvo. Što se tiče Čeha, sigurno je da će se ova reprezentacija opredeliti za jednu defanzivniju varijantu i čekati svoju šansu iz kontre. Predlažemo vam da odigrate 1 koji kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.30. Ne treba očekivati meč sa previše golova pa vam savetujemo da pokušate sa igrom 2-3 koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.98. Za kraj, nema sumnje da će “Gordi Albion” od prvog minuta krenuti silovito ka golu Čeha pa vam preporučujemo da probate sa prelazom 1-1 koji kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.96.Registruj se na Meridianbet

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.