Četvrtak nam donosi nova četiri predloga Evrolige!

Evroliga

Danas su na programu nova četiri meča Evrolige. Derbi kola svakako se igra u Moskvi, gde CSKA dočekuje Fenerbahče. Moskovljani traže “osvetu” za poraz u Istanbulu u prvom delu sezone. Bajern u veoma bitnom meču čeka Barselonu, dok Budućnost u “Morači” igra nebitan meč kada je plasman u pitanju protiv Efesa. Današnji dan zatvara meč na kanarskim ostrvima gde će Gran Kanarija ugostiti ekipu Olimpijakosa. Završna je faza ligaškog dela Evrolige, pa očekujemo sve timove maksimalno motivisane. 

K. Hines (7 poena) VIŠE

Bliži se završni odlučujući deo sezone kada najbolji igrači u svojim timovima preuzimaju odgovornost i igraju na višem nivou. To je slučaj i sa našim prvim predlogom. Hajns je dobar deo sezone odigrao u nekoj “trećoj sporoj brzini”. Kako se plejof bliži tako su njegovi nastupi sve bolji i upečatljiviji. Danas je na programu veliki derbi Evrolige, Fener gostuje ekipi CSKA. Ova dva tima u zadnjih nekoliko godina imaju zaista veliki broj okršaja i često se sastaju u završnoj fazi najjačeg klupskog takmičenja u Evropi. Hajns do svojih poena stiže na razne načine, a šut za tri poena mu jedino nedostaje u napadačkom arsenalu. Uvek je prvi u kontrama, koje nekad i sam vuče sa loptom u rukama, a odlično se snalazi u reketu i aktivan je na ofanzivnom skoku. Na ovoj granici i na ovakvoj utakmici ga moramo uzeti kao predlog. MERIDIANBET za ovaj tip daje kvotu 1.85.

E. Clark (11 poena) VIŠE

Na ovoj granici moramo da uzmemo Klarka protiv Efesa. Klark je igrao u turskoj ligi za ekipu Bešiktaša i uvek je pruža dobre partije protiv “velikana” u tom takmičenju. Nešto slično možemo da primetimo i sada u dresu Budućnosti. Protiv Fenera ove sezone na dve utakmice ubacio je 15 i 20 poena, dok je protiv današenjeg protivnika na gostujućem parketu brojao do 21 poena što mu jedan od najboljih mečeva u sezoni. Radi se o igraču koji pokriva poziciju krilnog centra i koji je u stanju da sam sebi iskreira šut, najčešće sa poludistance. Ukoliko bude igrao Moerman, biće to odličan duel njih dvojice, ali ono što ide u prilog ovom tipu jeste to što je jako teško odigrati odbranu protiv Klarka kada napada licem, jer ima odličnu kontrolu lopte i dribling za svoju visinu. Nadamo se da neće imati očajno šutersko veče i uz soldine procente on može preko ove granice. MERIDIANBET za ovaj tip daje kvotu 1.85.

N. Đedović (9 poena) VIŠE

Nihada uzimamo kao drugi predlog. Ekipa Bajerna je u vidnom padu forme. To se osetilo najviše na rezultatima, jer su pretrpeli nekoliko ubedljivih poraza. Današnji meč protiv Barselone na domaćem parketu je poslednja šansa za tim Dejana Radonjića da nastavi borbu za doigravanje, jer veliki broj timova je u razmaku od dve pobede. Đedović je u pomenutim porazima svog tima bio jedan od retkih koji je pokazao malo protagonizma u napadu i koji je preuzimao odgovornost. Nešto slično očekujemo i danas i smatramo da je njegov doprinos preko potreban ukoliko Bajern želi da slavi na ovom meču. Barselona nije od onih elitnih defanzivnih ekipa kada je odbrana perimetra u pitanju, pa uz sve uzete okolnosti vidimo bosanskog reprezentativca preko ove granice. MERIDIANBET za ovaj tip daje kvotu 1.85.

N. Williams-Goss (10 poena) MANJE

Smatramo da Gos ide danas ispod ove granice poena. Naime, Olimpijakos gostuje ekipi Gran Kanarije i na ovom meču su gosti apsolutni favoriti. Pored toga što im je neophodna pobeda kako bi nastavili borbu za najboljih osam timova, u prilog ovom gostovanju ide i činjenica da domaćin nema nikakav rezultatski imperativ, jer su odavno izgubili sve šanse za plejof. Ni danas neće biti Spanulisa, a vrlo verovatni ni Strelnieksa, ali je to bio slučaj i na prošlom meču protiv Bajerna, pa je naš predlog ostao na šest postignutih poena. Gos može da odigra dobru utakmicu i bez poenterskog doprinosa i nepto slično očekujemo i večeras. Visoki igrači Gran Kanarije visoko iskaču na igrača sa loptom, pa će naš predlog morati da pasom traži otvorenog saigrača. Veber i Mancaris će takođe dobiti svoje minute na ovom susretu i uz sve nabrojano mislimo da on bivši igrač Partizana ostaje ispod ove granice. MERIDIANBET za ovaj tip daje kvotu 1.85.

Registruj se na Meridianbet

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.