Tip dana košarka: Tenzije u Evroligi dostižu vrhunac! Vreme je za rasplet!

Evroliga

Dobar dan i dobrodošli u novi dan analiza. Jučerašnji dan je bio jako loš. Samo polovičan učinak kada je Evroliga u pitanju, 2/4, jer Bitadze odlukom trenera se nije skidao na meču Barselona – Budućnost. Danas ćemo pokušati da ispravimo greške od juče i povratimo Vaše poverenje pred kraj sezone kada nas očekuju najbitniji mečevi. Na programu su četiri meča, a ovo su naši predlozi. Kasnije naravno kao što ste navikli idu NBA analize, koje su takođe jako loše prošle noćas.  

G. Printezis (11 poena) VIŠE

Jorgos mora da bude naš predlog sa ovog meča. Olimpijakos dočekuje ekipu Žalgirisa u meču koji je jako bitan za obe ekipe, jer su u sličnim situacijama, a to je da ih poraz udaljava od plejofa i borbe za f4 turnir koji se ove godine igra u Vitoriji. Na domaćem parketu Olimpijakos mora da popravi utisak posle onako katastrofalnog meča na kanarskim ostrvima koji su odigrali izabranici Dejvida Blata. Bez Spanulisa i Strelnieksa u timu, neko mora da povuče, a to je u ovom slučaju Jorgos Printezis. On danas jednostavno mora da odigra na svom nivou i da vodi crveno bele iz Pireja do pobede koja će ih ostaviti u igri za najboljih osam ekipa. Odigrao je odličan meč u prvom delu sezone protiv Žalgirisa u gostima i nešto slično očekujemo i večeras i nadamo se da će imati i sreće kod onih njegovih karakterističnih šuteva, jer u zadnje vreme mu ti pokušaji izlaze iz obruča na neverovatan način. MERIDIANBET daje kvotu za ovaj tip 1.85!

J. Voigtmann (10 poena) VIŠE

Johanes Vojtman je bez sumnje naš prvi predlog i ujedno tip dana kada je Evroliga u pitanju! Jednostavno, njega moramo da uzmemo na ovoj granici, uzimajući u obzir važnost meča na kojem nastupa i ulogu koju ima u ovom timu. Baskonija dočekuje ekipu Efesa u veoma bitnom meču za njih, jer je borba za doigravanje u punom jeku. Naš predlog ima nekoliko načina preko kojih može da ugrozi koš protivnika. Igra na poziciji krilnog centra, ali mu igra leđima nije najjače oružje. Odlično se ukopio u sistem igre Baskonije i njihov napad iz pika, gde se uključuje najčešće kao treći igrač. Odlično ga služi šut za tri poena i uz dva pogođena šuta van linije 6.75 ova granica postaje smešna. Jedini način da on ne bude dvocifren večeras jeste neka ubedljiva razlika u korsit njegovog tima, što iskreno smatramo da se neće desiti. Vojtaman je pokazao da je u dobroj formi i mi to moramo iskoristiti. MERIDIANBET daje kvotu za ovaj tip 1.85!

N. Đedović (9 poena) VIŠE

Nihada uzimamo kao drugi predlog. Ekipa Bajerna je u vidnom padu forme. To se osetilo najviše na rezultatima, jer su pretrpeli nekoliko ubedljivih poraza, ali je pobeda protiv Barse dala novu nadu. Današnji meč protiv Darušafake na gostujućem parketu je poslednja šansa za tim Dejana Radonjića da nastavi borbu za doigravanje, jer veliki broj timova je u razmaku od dve pobede. Đedović je u pomenutim porazima svog tima bio jedan od retkih koji je pokazao malo protagonizma u napadu i koji je preuzimao odgovornost. Nešto slično očekujemo i danas i smatramo da je njegov doprinos preko potreban ukoliko Bajern želi da slavi na ovom meču. Dačka nije od onih elitnih defanzivnih ekipa kada je odbrana perimetra u pitanju, pa uz sve uzete okolnosti vidimo bosanskog reprezentativca preko ove granice. MERIDIANBET daje kvotu za ovaj tip 1.85!

Registruj se na Meridianbet

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.