Derbi dana: Partizan nastavlja seriju ili Zvezda ide u finale ABA lige?!

Partizan - Crvena zvezda

Dvorana “Aleksandar Nikolić” u subotu od 19h biće hram košarke za sve ljubitelje ovog sporta u Srbiji. Partizan dočekuje Crvenu zvezdu u drugoj utakmici polifinalne serije ABA lige. Ulog je veliki, prolazak u finale donosi borbu za titulu i kartu za Evroligu naredne sezone. Na prvom meču slavila je Crvena zvezda u veoma uzbudljivom duelu koji je odlučen nakon produžetka. Sada će dvorana biti ispunjena navijačima u crno belim motivima, jer je domaćin Partizan. Meč počinje od 19h i očekujemo pravi spektakl.

Partizan: Ima li Trinkijeri odgovor na džokere Crvene zvezde?

Posle smene trenera i dolaska Trinkijerija igra Partizana se potpuno promenila. Neki igrači su dobili mnogo veće uloge nego kod bivšeg trenera Čanka i za sada se to ispostavlja kao odličan potez. Aleks Renfro je pojačao tim na poziciji organizatora igre, što će verovatno značiti da će Trinkijeri pokušati sa Pejdžom na poziciji dva. Oporavak i povratak na parket kapitena Novice Veličkovića doneo je jednu novu energiju i kvalitet i sigurno da je samo njegovo prisustvo na parketu ogroman plus za ovu ekipu. Partizan imam velikih defanzivnih problema i kada njih svedu na minimum mogu da pariraju svim ekipama. Ono što je Partizan pokazao na prvom meču ove serije je velika borbenost i nešto slično očekujemo i na ovom duelu. Vanja Marinković je odigrao jedan sjajan meč i svojim trojkama je napravio prednost u trećem kvartalu. Međutim, to nije bilo dovoljno da se pobedi veliki rival. Jaramaz je igrao gotovo bez učinka, dok je Rade Zagorac imao jako malu minutažu. Veličković se povredio u borbi za jednu loptu i njegov nastup je neizvestan.

Crvena zvezda: Mogu li crveno beli već u ovom meču da obezbede sebi mesto u finalu?

Ekipa Milana Tomića igra gotovo savršeno ovaj prvi deo sezone. Bez poraza su u ABA ligi i relativno rutinski su izborili plasman u drugu fazu Evrokupa. Napad funkcioniše gotovo savršeno, dok u defanzivnim rotacijama ima prostora za napredak, pre svega visokih igrača. U rosteru Zvezde ima nekoliko veoma iskusnih igrača koji znaju kako se igraju velike utakmice. Stratos Perperoglu je svakako jedan od njih i on će ove najbitnije mečeve igrati rutinski. Džo Regland igra na visokom nivou, iako deluje da to može i bolje, dok je Bili Beron u svom šuterskom ritmu, što je veoma opasno za protivnike, jer stručni štab crveno belih ima nekoliko odličnih specijala za ovog igrača. Centarski tandem Cirbes – Odžo je jedna od nosećih stavki kada je napad u pitanju i oni su tu u mnogim rotacijama važni. Snažni blokovi, odlična igra 1 na 1 leđima ka košu koja često iziskuje udvajanja, što sa druge strane ostavlja prostora za druge igrače. Zvezdu će biti teško pobediti ove sezone, pogotovo na domaćem parketu. Ukoliko žele crveno beli da slave na ovom meču, mnogo veći doprinos moraće da dobiju od Cirbesa i Perperoglua, koji su bili gotovo neprimetni na prvom meču, a i odbrana Parizana će mnogo više pažnje obraćati na Berona na ovom meču.

Naš predlog:

Ovaj meč nam donosi drugačiju situaciju kada je ponuda Meridianbet kladionice, nego što je to bilo pred prvi meč. Na ovom susretu Partizan je blagi favorit, isključivo zbog prednosti domaćeg parketa, odnosno svojih navijača u dvorani. Mi smo izabrali kao tip sa ovog derbija, pobedu domaćina sa hendikepom (-1.5) i Meridianbet za taj hendikep daje kvotu 1.86. Smatramo da će Partizan uspeti da slavi na ovom meču i da će se odluka o pobedniku ove serije donositi u majstorici, što je verovatno i najrealniji ishod po svemu viđenom ove sezone kada je rivalitet između večitih u pitanju.

Registruj se na Meridianbet

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.