Derbi dana: Liverpul – Totenhem: Kome će presesti nedeljni ručak?

Glavni događaj u Premijer ligi ovog vikenda, nakon prvenstvene pauze, odigraće se na Enfildu, gde će trenutni lider, ekipa Liverpula, dočekati londonski Totenhem. Ove dve ekipe imaju različite ciljeve u Premijer ligi, a obe su se plasirale u četvrtfinale Lige šampiona. Domaćin se nada da će nakon 29 godina osvojiti šampionski naslov, dok je gostima cilj da što pre obezbede još jedno učešće u najkvalitetnije evropskom klupskom takmičenju.

Liverpul: Dve nedelje na vrhu su prošle, sledi povratak u stvarnost

“Redsi” su pobedom nad Fulamom u Londonu preuzeli lidersku poziciju, ali je isključivi razlog za rokadu na vrhu bilo neigranje Sitija u tom kolu, zbog obaveza u FA Kupu. Nema sumnje da će već od utorka aktuelni šampion ponovo doći na prvo mesto, jer sumnjamo da će Fulam i Kardif uspeti da im otkinu neki bod. Dakle, LIverpulu treba pobeda nad Totenhemom da bi zadržali zaostatak od jednog boda za “građanima”. Letimičan pogleda na protivnike čete Jirgena Klopa do kraja prvenstva, kaže nam da su “pevci” jedna od dve najopasnije prepreke. Posle Totenhema, dve nedelje kasnije, na Enfild stiže i Čelsi, a smatra se da su Sautempton, Kardif, Hadersfild, Njukasl i Vulverhempton, ekope sa kojim ne bi trebalo da imaju problema. Kako sada stvari stoje, i kako igra Siti u poslednje vreme, “redsi” ne bi smeli da prospu nijedan bod, a uz to da se nadaju nekom kiksu rivala. Sami su krivi ako titula posle 29 godina ne sleti na “Enfild”. Imali su sedam bodova više u odnosu na šampiona na početku godine, imali u tom trenutku međusobni okršaj na “Etihadu”, i samo su trebali da ostanu neporaženi i, najverovatnije, sve bi bilo rešeno. No, mi ne bismo imali ovako zanimljivu završnicu, koja je sušta suprotnost prethodne sezone kada se sve znalo još oko božićnih praznika. Svi na crvenoj strani Liverpula strahuju od onog scenarija iz 2014. godine, kada je Liverpul prokockao veliku prednost porazima od Čelsija i Kristal Palasa, pa se tim tadašnjeg menadžera, Brendona Rodžersa, nije okitio naslovom. Mnogi veruju da je prokletstvo još prisutno i da će proći još vremena dok se šampionska titula ne vrati na “Enfild”. U međuvremenu Liverpul će pokušati da stigne ponovo do pehara Lige šampiona, a rival u četvrtfinalu je potrugalski šampon Porto, što nikako nije nepremostiva prepreka.

Totenhem: Titula bila samo “golub na grani”, sada se čuva Liga šampiona, kao “vrabac u ruci”

U Totenhemu svake sezone, bar u poslednjih nekoliko godina, snivaju šampionske snove. Nekako su uvek blizu, ali ne uspevaju da naprave taj završni korak. Dva puta su bili vicešampioni, a ove godine će se grčevito boriti da ostanu bar na mestu koje donosi Ligu šampiona za narednu jesen. A pre samo mesec dana nije izgledalo tako dramatično, bar što se plasmana u elitno takmičenje tiče. Totenhem je bio treći, ali mnogo bliže vodećem dvojcu, nego što je njima bio blizu trojac Junajted, Arsenal i Čelsi. Malo povrede najboljih igrača, malo neočekivani porazi od slabijih ekipa, ali i bolje igre rivala, i očas posla, Arsenal je stigao na bod zaostakta, Junajted na tri, dok Čelsi ima pet manje, ali i utakmicu manje odigranu. Jasno je da je alarm morao biti upaljen. Raspored do kraja prvenstva nije preterano težak, nakon gostovanja na “Enfildu” igraće i protiv šampiona Sitija, pa će “pevci” moći posredno da utiču na šampionsku trku. Sa “građanima” će igrati još dva puta, osim tog okršaja u Premijer ligi, pošto ih je žreb spojio u četvrtfinalu Lige šampiona. Upravo je to takmičenje jedina šansa da se Totenhem napokon okiti nekim trofejom, pošto je završio takmičenje u oba engleska Kupa. Totenhem je na poslednje četiri utakmice u Premijer ligi osvojio samo jedan bod, i to u remiju sa Arsenalom, zahvaljujući promašenom penalu Obamejanga u zaustavnom vremenu. Poraženi su na tri gostovanja od Barnlija, Čelsija i Sautemptona, pa nije ni čudo što su dozvolili pratiocima da im se približe. Novi neuspeh mogao bi skupo da ih košta, da skliznu ispod četvrtog mesta, pa da onda oni jure konkurente za plasman u evropsku elitu. Trener Maurisio Poketino nema mnogo problema sa povredama, što je novost za ovog stručnjaka, jedini van stroja je Erik Dajer, dok su ostali spremni za iskuše nja u Liverpulu.

Naš predlog:

Kriza Totenhema uzrokovala je promenu kvota u kladionicama. Sada je po njima Liverpul apsolutni favorit i koeficijenti na pobedu čete Jirgena Klopa su mnogo manji. U kladionici 10Bet jedinica se plaća 1.57, remi je 3.95, a trijumf Totenhema čak 5.50. Čini nam se da bi i Totenhem mogao da proigra u ovom meču, ako ništa drugo, ono bar da jednom savlada Alisona. Zato predlažemo igru gol-gol, za koju u kladionici 10Bet dobijate kvotu 1.71.Registruj se na 10Bet

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.