Tip dana košarka: Budućnost u “Morači” čeka “vitamine” u revanšu polufinala!

ABA liga

Košarkaši Budućnosti i Cedevite od 19h će odigrati revanš meč polufinale serije ABA lige. Cedevita je u prvom meču nakon mnogo preokreta uspela da savlada goste iz Podgorice i tako povede u duelu koji se igra na dve dobijene utakmice. Danas će igrači Slavena Rimca imati prvu meč loptu, ali i ako je ne iskoriste pred svojim navijačima će imati još jednu priliku za tako nešto. Budućnost ima imperativ pobede i očekujemo danas prepunu dvoranu navijača u plavom belom. Budućnost verovatno ima i kvalitetniji sastav od gostiju, ali to nisu pokazali na parketu u prvom meču. 

Budućnost: Jasmin Repeša mora da pronađe način da zaustavi Pulena i Kobsa.

Jedina ekipa iz ovog regiona u najjačem evropskom klupskom takmičenju i sastav koji se za sada nije dobro pokazao. Sa velikim ambicijama su ušli u ovu sezonu sa idejom da ostave dobar utisak i da se ne obrukaju. Za sada su zabeližili nekoliko velikih pobeda na domaćem parketu. Redom su padali Baskonija, CSKA i Barselona.  U tim utakmicama se videlo da tim Aleksandra Džikića ima potencijala za velike stvari, ali da jednostavno na gostujućem parketu nisu dovoljno koncentrisani i imaju velike amplitude u svojoj igri. Goga Bitadze, Noris Kol i Džejms Bel su pojačali roster i njihova uloga bi trebala da bude velika u daljoj borbi, kako u Evroligi, tako i u ABA ligi, što je i prioritet. Posle poraza od Krke, Džikić je napustio klub i na mesto prvog stratega stigao je iskusni hrvatski stručnjak Jasmin Repeša. On je sa sobom doneo i svoju filozofiju igre, sa nešto čvršćom odbranom i malo drugačijim ulogama u napadu. Ono što je posebno primetno jeste i podela minuta. Naime, Budućnost na svakoj poziciji ima po dva odlična igrača i posao trenera i jeste da kvalitet koji ima u rosteru rasporedi na pravi način. Budućnost je pokazala u nekoliko navrata da može da odigra na izuzetno visokom nivou, ali ovo je plejof i to moraju da pokažuodmah večeras.

Cedevita: Da li mogu igrači Cedevite da ponove partiju iz Zagreba?

Cedevita je napravila potpuni remont tima u toku sezone. Od trenera, pa preko brojnih igrača, promenjeno je mnogo toga, jer je klub bio u ozbiljnim rezultatskim problemima. Cedevita je i ove sezona krenula u projekat koji se zove Evroliga. Od brojnih stranaca u timu, jedino su Kobs i Kuk ostali u sastavu, a spoljnu liniju pojačao je i poznato lice u Zagrebu, Džejkob Pulen, koji je odmah po svom dolasku zablistao i igra odlično. Cedevita igra dobru košarku, imaju nekoliko odličnih individualaca i domaćih igrača koji su željni dokazivanja. Na prvom meču u Zagrebu, Cedevita je koristila maksimalno svoje prednosti u odnosu na rivala. U prvom delu utakmice se konstantno lopta spuštala na niski post i Stipanović je uspeo u svojoj nameri da optereti Bitadzea sa faulovima i na neki način ga eliminiše sa ovog meča. Kobs je igrao zaista izvanredno prvi meč i uz Pulena će i u revanšu biti najveća pretnja za koš domaćina. Ukoliko Cedevita želi do pobede, pored pomenuta dva igrača moraće još neko da se priključi, pre svega u poenterskom smislu.

Naš predlog:

Sa ovog meča bez mnogo razmišljanja smo izabrali predlog. U situaciji kada je tim Budućnosti pritisnut uza zid, samo jedan tip je moguće izabrati u takvim okolnostima. Mi smo se odlučili za pobedu domaćina sa hendikepom (-5.5) i Meridianbet za ovaj hendikep daje kvotu 1.71. Smatramo da će Budućnost sasvim sigurno slaviti na ovom meču u navedenom hendikepu. Jak domaći parket, puna dvorana i kvalitet koji je sasvim sigurno na njihovoj strani nam daju sigurnost da će ovaj tip biti uspešan.

Registruj se na Meridianbet

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.