Tip dana: Arsenal – Njukasl: Buka “topova” plaši “svrake”

U poslednjoj utakmici 32. kola engleske Premijer lige Arsenal na svom “Emirejtsu” dočekuje Njukasl. Domaćima je pobeda neophodna da bi se vratili na poziciju koja donosi plasman u Ligu šampiona, a gosti još uvek nisu obezbedili opstanak u eliti.

Arsenal: Tri boda za treće mesto!

“Tobdžije” ulaze u finiš sezone sa odličnim šansama da ispune glavni cilj postavljen pred njih još letos, a to je povratak u Ligu šampiona, posle dve godine apstinencije. Oni to mogu, još uvek, da ostvare na dva fronta. Osvajanjem Lige Evrpe, ili plasmanom među četiri najbolje ekipe u Premijer ligi. Ovo drugo je mnogo realnija opcija, jer je u evropskom takmičenju dovoljan jedan slab dan, nedostatak sreće i “ode mast u propast”. Što se prvenstva tiče, Arsenal je pre ove utakmice na petom mestu, dakle van te željene zone, ali bi pobedom nad Njukaslom došao na treće mesto i ostavio iza sebe i Totenhem i Mančester Junajted. Loše igre Totenhema uvrstile su ovu ekipu u društvo Junajteda, Čelsija i Arsenala, koji se sada bore, ne za jedno, nego za dva upražnjena mesta u evropskoj eliti. Pošto će Liverpul i Siti do kraja voditi borbu za titulu, imaćemo neverovatno uzbudljiv finiš sezone u Premijer ligi, kakav odavno nismo imali, a što najjača lig na svetu svakako zaslužuje. Engleska, kao kolevka fudbala, doživljava procvat kada je “najvažnija sporedna stvar na svetu” u pitanju. Reprezentacija “Gordog Albiona” je igrala u polufinalu Mundijala, pobedila u svojoj grupi Lige nacija, a nove kvalifikacije za Evropsko prvenstvo počela je sa dve pobede sa po pet postignutih golova. Ni klubovi ne zaostaju za nacionalnim timom. Četiri ekipe su među osam u Ligi šampiona, a dve u četvrtfinalu Lige Evrope. Rezultat za svako poštovanje. Što se Arsenala tiče, njega očekuju dueli sa italijanskim Napolije u četvrtfinalu, ali do prve utakmice moraju da se susretnu sa Njukaslom, a zatim odu na “gudison” gde ih čeka razgoropađeni Everton. U poslednjih pet utakmica u prvenstvu Arsenal je pobedio na četiri, uključujući i trijumf nad Mančester Junajtedom u prošlom kolu.

Njukasl: Tradicija ne ostavlja mnogo nade za “svrake”

Crno-beli sa “Sent Džejms parka” igraju mnogo bolje u poslednjoj trećini prvenstva, nego što su to radili u prve dve. U prethodnih šest utakmica samo su jednom pognute glave napustili borilište i to posle gostovanja Vest Hemu u Londonu. Pobedili su Hadersfild, Barnli i Everton na svom terenu, a remizirali sa Vulverhemptonom i Bornmutom na strani. Dakle, i letimičan pogled kaže nam da su mnogo bolji na svom “bunjištu”, nego kada igraju u gostima. Pored toga što im baš i ne ide van Njukasla, ne ide im ni protiv Arsenala, i to odavno. U poslednjih 12 utakmica u Premijer ligi “tobdžije” su dobije 11, a “svrake” samo jednu, i to prošle sezone u ovo vreme, kada ta utakmica nije odlučivala mnogo. U prvom delu prvenstva je Arsenal slavio u Njukaslu 2:1, sredinom septembra. Njukasl je trenutno na 14. mestu, daleko od toga da je osigurao opstanak, ali, ako se ne dogodi neko čudo, trebalo bi da i naredne sezone igra u društvu najboljih. Hadersfild je već ispao, Fulam je na putu da im se pridruži, a jedino još Kardif ima šanse da izbegne najgore. Tim iz glavnog grada Velsa ima 28 bodova, a poraz od Čelsija ga je još za korak približio Čempionšipu. “Svrake” imaju sedam bodova više, a do kraja prvenstva igraju još sa Kristal Palasom, Lesterom, Sautemptonom, Brajtonom, Liverpulom i Fulamom, pa ne sumnjamo da će osvojiti dovoljan broj bodova za opstanak u eliti. Zato na “Emirejts” mogu da dođu bez opterećenja i pokušaju da iznenade velikog favorita. Da li će im to poći za nogom, videćemo, ali tim Rafe Beniteza ume da bude nezgodan protiv favorita. Zna to najbolje aktuelni šampiona Mančester Siti.

Naš predlog:

Bodovi su Arsenalu mnogo potrebniji. Igra se na “Emirejtsu”, a od poslednjih 12 međusobnih utakmica “tobdžije” su dobije 11. Ako vam samo ove tri činjenice nisu dovoljne da procenite ko je bliži pobedi, onda da dodamo i to da je Arsenal poslednji put u Premijer ligi na svom stadionu izgubio još 19. decembra od Totenhema. I kladionice su jasne, domaćin je taj koji je mnogo bliži trijumfu. U Bet365 pobeda Arsenala plaća se kvotom 1.40, remi je 5.25, a dvojka čak 8.50. Pored jedinice, onim hrabrijim kladiocima predlažemo i prelaz 1/1 za koji je u kladionici Bet365 koeficijent 2.05.Registruj se na Bet365

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.