Tip dana košarka: Golden Stejt vs Denver – direktna borba za prvo mesto na zapadu!

NBA

Kao i sve lige na starom kontinentu i NBA liga polako ulazi u završnu fazu. Timovi polako zauzimaju svoje pozicije pred plejof i koliko toliko su učesnici doigravanja već poznati. Ono što još nije rešeno, jesu pozicije sa kojih će timovi ući u plejof. Pored borbe od petog do osmog mesta u obe konferencije, najzaniljivija je borba za prvo mesto na zapadu između aktuelnih šampiona Golden Stejta i Denvera koji predvodi Nikola Jokić. Direktan okršaj ovih rivala je na programu večeras od 04:30h, što je standardan termin kada su “ratnici” i njihov domaći teren u pitanju. Očekuje nas odlična košarka i veoma uzbudljivo veče. 

Golden Stejt: Ekipa Stiva Kera nije ove sezone bila toliko dominantna, ali su ipak tu gde su želeli da budu.

U zadnje četiri godine, ekipa iz Ouklenda je tri puta bila šampion najjače košarkaške lige na svetu. Jedini put kada to nisu uradili u ovom pomenutom periodu bilo je kada je Lebron Džejms sa Klivlendom uspeo da preokrene seriju u svoju korist, nakon 3-1 za GSW. Već dovoljno snažan roster “ratnika” pojačao je jedan od najboljih igrača u ligi, Kevin Durent i od tada je jako teško suprostaviti se ovom timu. Na početku sezone, odjeknula je još jedna bomba, a to je dolazak povređenog Kazinsa koji je počeo da igra tek od polovine januara, ali i on je sada uhvatio ritam i prva petorka Voriorsa sada ima pet “all star” igrača. Stef Kari je ponovo odigrao sezonu u svom ritmu, vođa je ove ekipe u mnogim kategorijama, a njegov uticaj na igru se najbolje video onda kada nije nastupao zbog sitnih povreda u jednom periodu. Durent i Tomson igraju takođe na jednom veoma visokom nivou i jako će teško biti zaustaviti tu spoljnu liniju kada dođu bitni mečevi, odnosno kada krene plejof. Pomenuti Kazins i Drejmond Grin su oslonac u reketu i uz povratak Boguta, Golden Stejt ponovo figurira kao najveći favorit za osvajanje NBA lige.

Denver: Nikola Jokić je u top pet kandidata za MVP-ija sezone. To dovoljno govori o igri Denvera.

Ekipa Majka Melouna ove godine igra neverovatnu košarku, uprkos brojnim problemima koje imaju. Vil Barton koji gotovo da nije ni zaigrao ove sezone, Geri Heris koga često muči povreda i Pol Milsap koji je imao određenih problema su igrači iz startne petorke Denvera. Uprkos tome, ova franšiza se nalazi na vrhu zapadne konferencije najviše zahvaljujući Nikoli Jokiću  koji igra sezonu karijere za sada. Predvodnik je ovog tima u gotovo svim statističkim kategorijama i neko od koga polazi većina napada ovog tima. Džamal Marej u zadnje vreme takođe igra izvrsnu košarku i Denver ako nastavi ovako da igra ima velike šanse da dođe do same završnice NBA lige. Sada kada su se svi starteri vratili u roster, izabranici Majka Melouna igraju izvrsno i ne čudi što se bore sa Golden Stejtom za prvo mesto na zapadu. Napad Denvera je fluidan, lopta se odlično kreće i pravo je uživanje gledati ih kako igraju ove sezone. Još tu ima nedostataka u odbrani, ali ova ekipa ima veliki potencijal za napredak u oba pravca.

Naš predlog:

Sa ovog meča gde je Golden Stejt favorit, Meridianbet kladionica za njihovu pobedu daje kvotu 1.27. Mi smo se ipak odlučili za drugi predlog, a to je pobeda domaćina sa hendikepom (-7.5) i Meridianbet za taj hendikep daje kvotu 1.80. Tipujemo da će domačin pobediti sa minimum osam poena prednosti. Voriorsi su na domaćem parketu bolja ekipa i smatramo da će ubedljivo slaviti protiv gostiju iz Denvera.

Registruj se na Meridianbet

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.