Tip dana: Sautempton – Liverpul: Hoće li se brod Liverpula nasukati u južnoj luci?

Postoji neka tajna veza između ova dva kluba. Sadio Mane je bio golgeter “svetaca”, sada je uzdanica Liverpula, a šta tek reći o učinku Virdžila van Dajka u dresu “redsa”, koji crveno-beli dres Sautemptona zamenio za crveni Liverpulov, uz 85 miliona evra koji su legli na račun kluba iz najjužnije engleske luke. Pre njih u istom pravcu otišli su Lalana, Lamber, Lovren i Klajn, suma-sumarum više od 200 miliona evra otišlo je u suprtonom smeru.

Sautempton: “Sveci” su u naletu, mogu li da spreme klopku za Klopa?

Mada se Sautempton grčevito bori za opstanak, treba imati u vidu da ovaj tim najbolje partije pruža u finišu sezona, pa je tako i sada slučaj. Na poslednje četiri prvenstvene utakmice “sveci” su slavili na tri, protiv Totenhema, Fulama i, prošlog vikenda, na gostovanju u Brajtonu. U međuvremenu su poraženi samo na “Old Trafordu” od Mančester Junajteda, ali su i tu bili blizu uspeha. Trenutno imaju 33 boda i nalaze se na 16. mestu. Prva ekipa ispod crte, velški Kardif, sakupio je pet manje i glavni zadatak Sautemptona biće kako da tu razliku održi do kraja, pošto su Fulam i Hadersfild već ispali iz elite. Sautemptonu su, posle Liverpula, ostale utakmice sa Vulverhemptonom, Bornmutom i Hadersfildom na svom terenu, kao i gostovanja kod Njukasla, Votforda i Vest Hema. Veruje se da u tim mečevima mogu da sakupe dovoljan broj bodova da opstanak ne bi došao u pitanje, a pravi je bonus to što u poslednjem kolu dočekuju, odavno otpisani, Hadersfild. U prvom delu sezone Sautempton je izgubio sa ubedljivih 3:0 na “Enfildu”, pa bi mogao da potraži “zadovoljenje” u ovom meču. Ipak, igraju protiv ekipe kojoj nisu dali gol na prethodnih pet prvenstvenih utakmica, dva puta su igrali 0:0, a poslednja tri meča su izgubili.

Liverpul: “Redi” opet u ulozi lovca

Morao je Liverpul, hteo ili ne hteo, da prepusti tron Mančester Sitiju. Prosto, “građani” su odigrali zaostali meč sa Kardifom i sa tri nova boda došli na čelo tabele sa jednim poenom više od Liverpula. Ostalo je još šest rundi i toliko prilika da se izvrši još jedna rokada na vrhu, bar se tome nadaju u Liverpulu. Posle gostovanja u Sautemptonu, predstoji im možda i najteži ispit, utakmica protiv Čelsija, a onda na papiru slede lakši rivali, Kardif, Hadersfild, Njukasl i Vulverhempton. Između tih utakmica odigraće i dvomeč sa Portom u četvrtfinalu Lige šampiona, pa se nikako ne može reći da ih čeka lak put. Liverpul je imao mnogo sreće u nedeljnom derbiju sa Totenhemom. Kod rezultata 1:1, u finišu meča, gosti su imali fantastičnu priliku, koju nisu realizovali, pre svega zahvaljujući fenomenalnom postavljanju Virdžala Van Dajka, da bi domaći do pobede došli u sudijskoj nadoknadi, autogolom. Tada je loptu, nakon Salahovog udarca, Loris odbio na nogu Aldervereldu, a Belgijanac nije uspeo da je iskontroliše i ona je završila preko gol crte za erupciju oduševljenja na “Enfildu”. Nešto slično se dogodilo i u meču sa Everonom u prvom delu sezone, što je bila i najava odične serije Liverpula, koja ih je dovela na čelo tabele, uz solidnu prednost od sedam bodova. Ako postanu šampioni, posle punih 29 godina, u Liverpulu će najviše moći da zahvale utakmicama protiv gradskog rivala Evertona i Totenhema, koje su dobili u poslednjim trenucima.

Naš predlog:

Rekli smo da su bodovi potrebni obema ekipama, domaćima za opstanak, a gostima za titulu. U prethodnih pet prvenstveni okršaja ove dve ekipe Liverpul je dobio tri poslednje, a dve pre toga su završene bez pobednika, i bez golova. “Sveci” nisu postigli gol na tih pet mečeva, dakle više od 450 minuta. Kladionice jasno daju do znanja da je Liverpul favorit. U 10Bet dvojka je 1.38, za remi se dobija kvota 4.55, a trijumf domaćina je čak 7.25. Slažemo se da Liverpul mora da pobedi, ali to u Engleskoj rivalima ne predstavlja ništa. Sautempton će biti silno motivisan da odluči šampionsku trku i oduzme titulu timu kome je uzeo veliki novac za transfere svojih fudbalera. Naš predlog je T22+, a koeficijent u kladionici 10Bet iznosi 1.50.Registruj se na 10Bet

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.