Derbi dana: Totenhem – Mančester Siti: Ma kakav Bregzit, cilj je ostati u Evropi!

Plasman četiri engleske ekipe u četvrtfinale Lige šampiona, jednostavno je morao da nam donese bar jedan ostrvski derbi. “Srećni” dobitnici bili su londonski “pevci” i mančesterski “građani”. Ne verujemo da su previše srećni zbog toga i jedni i drugi. Totenhem je sigurno priželjkivao Porto, možda čak i Ajkas, a Siti ima loše iskustvo iz prošle sezone kada ih je u četvrtfinalu izbacio jedan drugi engleski tim, “redsi” sa Enfilda.

Totenhem: Ovo je već iskorak u Evropi, ali se niko ne zadovoljava četrvtfinalom

Da se ovaj duel igrao ranije ove sezone, i šanse Totenhema bile bi veće. Nekako od kraja januara počinju problemi za četu Maurisija Poketina. Prvo su se povredili dele Ali i Kejn, a onda je stigla i kriza rezultata. Namerno kažemo rezultata, jer je igra bila gotovo ista, ali sve ono što je ranije ulazilo u protivničku mrežu, sada nije. Najeklantantniji primer je bila utakmica protiv Mančester Junajteda, koju su “sparsi” izgubili, a imali su bezbroj šansi, koje je, u tom meču, fantastični David de Hea zaustavljao. Međutim, tu nije bio kraj problemima Totenhema. Kristal Palas ih je izbacio iz FA Kupa, a Čelsi u polufinalu Liga kupa. Ostala im je borba za titulu u Premijer ligi i u Ligi šampiona. Brzo su ostali bez šansi u prvenstvu. Porazi od Barnlija i Čelsija, pa onda remi, u derbiju severnog Londona, protiv Arsenala, odneli su nadu da se može do pehara, a još dva vezana poraza, nešto kasnije, od Sautemptona i Liverpula, doveli su ih u situaciju da se grčevito bore i za četvrto mesto, poslednje koje donosi još jednu avanturu u Ligu šampiona. U osmini finala Lige šampiona bili su uspešni, i posle dve pobede izbacili su Borusiju iz Dortmunda. Među navijačima rodila se nada da se možda trofej može osvojiti u ovom takmičenju, ali verujemo da ih je žreb bacio u očaj. Za klub je važno i to da su se najzad vratili na svoj stadion, doduše sa više od šest meseci zakašnjenja. Posle 18 meseci gotov je rekonstruisani “Vajt Hart Lejn”, mada se čuveni stadion sada zone “Totenhem Hotspur stadion”, bar dok se ne pronađe sponzor, koji će pokriti deo utrošenih više od milijardu funti. Otvaranje je bilo u meču sa Kristal Palasom, i stvarno je bilo spektakularno, ali pravi spektakl na terenu očekuje se tek večeras, kada na drugoj starni terena budu aktuelni šampioni Engleske.

Mančester Siti: Gvardiola na putu za istoriju!

Jako su blizu fudbaleri Mančester Sitija i njihov menadžer Pep Gvardiola, od ulaska u istoriju. Za sada su na “Etihad” sleteli pehari u Komjuniti Šildu i Liga kupu, a čekaju se i trofeji iz FA Kupa, u kome su već u finalu, Premijer lige, jedini rival je Liverpul i, verovatno najvažniji, onaj “ušati” Lige šampiona. Kada bi “građani” trijumfovali u svim takmičenjima, a to nije daleko od realizacije, bio bi to jedinstven podvig u svetu fudbala. Siti je u seriji od 14 pobeda, računajući sva takmičenja, a jedino je protiv Čelsija i finalu EFL Kupa, pobedio posle produžetaka. Poslednji neuspeh dogodio se na “Sent Džejms parku” protiv Njukasla, kada se činilo da će izgubiti trku sa Liverpulom. Trenutno zaostaju za Liverpulom u prvenstvu, ali imaju utakmicu manje odigranu i, ako je reše u svoju korist, vratiće se na čelo tabele. Dakle, sve zavisi od njih samih, a to je ono što je Gvardiola želeo u trenucima kada je Liverpul imao i sedam bodova prednosti. Prošlog vikenda je Siti pobedio Brajton minimalnim rezultatom i dokopao se finala FA Kupa, gde će mu 18. maja rival na “Vembliju” biti Votford. Da sve ne bude idealno u Gvardiolinoj ekipi, pobrinuo se Serhio Aguero, koji ima problema sa povredom i njegov nastup je pod znakom pitanja. Nije ga bilo u prethodne dve utakmice, nakon one povrede protiv Fulama, pa sumnjamo da će Katalonac rizikovati sa njim u ovom trenutku, pogotovo jer predstoji i revanš na “Etihadu”. Ipak, i bez sjajnog Argentinca, tim Sitija je izuzetno napadački potentan i ne treba sumnjati da će Sane, Gabrijel Žezus i ostali, biti permanentna opasnost po  gol Lorisa.

Naš predlog:

Ove dve ekipe odigrale su jedan meč ove sezone. Igrali su na Vembliju u prvom delu prvenstva, a slavio je Siti sa 1:0. Možda se sećate te utakmice, teren je bio potpuno uništen, jer je pre nje odigran meč američkog fudbala, pa navijači nisu mogli da uživaju u nekoj posebno kvalitetnoj fudbalskoj predstavi. Sada im predstoje još tri međusobne utakmice. Neposredno po revanšu u Mančesteru, sastaće se, na istom mestu, i u Premijer ligi. Pred prvi okršaj u Ligi šampiona kladionice smatraju da su gosti favoriti. U 1xbet dvojka je 1.92, remi 3.80, a pobeda Totenhema 4.28. Nekako nam se čini da se ekipe neće zaletati u prvom meču i da je remi najrealniji ishod. Pored toga predlažemo da odigrate na mali broj golova, 0-2 za koju u kladionici 1xbet dobijate odličnu kvotu 2.23.Registruj se na 1XBet

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.