Tip dana: Benfika – Ajntraht Frankfurt: Mogu li Jović i drugari do novog podviga?

U četvrtak su na programu prvi mečevi četvrtfinala Liga Evrope, a za vas smo izdvojili duel koji se igra u Lisabonu gde će Benfika dočekati Ajntraht iz Frankfurta.
Duel ove dve ekipe je na programu u 21 čas.

Benfika: Može li ekipa iz Lisabona konačno da skine kletvu?

Benfika je u dva navrata osvajala titulu klupskog šampiona Evrope. Oba puta sa klupe ju je vodio Mađar Bela Gutman, koji je na rastanku nakon što su iz kluba odbili da mu daju povišicu prokleo voljeni klub. On je tom prilikom rekao da će proći 100 godina a Benfika neće osvojiti nijeda trofej. I po svemu sudeći, izgleda da ta kletva i dalje traje, jer u sedam evro-finala koje je potom odigrala ekipa “orlova” iz Lisabona, sedam puta je morala da čestita rivalu na osvojenom trofeju.
Što se tiče ove sezone,  ekipa iz Lisabona je igrala grupnu fazu Lige šampiona, ali su završili kao treći pa su u šesnaestini finala eliminisali Galatasaraj, ali uz dosta muke. Ipak, još više problema su imali u osmini finala sa zagrebačkim Dinamom, od kog su izgubili na gostovanju sa 1:0. Prolaz su osigurali na svom terenu i to tek nakon produžetaka, ali su između ta dva duela u prvenstvu ispustili dva vredna boda.
Ipak, u poslednja tri kola su u ostvarili tri vezane pobede u šampionatu Portugala pa nema sumnje da će se do kraja sezone boriti sa Portom za titulu prvaka ove zemlje.

Ajntraht Frankfurt: Fantastična sezona za ovu ekipu!

Kada se sve sabere i oduzme ovo je zaista jedna sjajna sezona za ekipu Ajntrahta. Naime, ekipa iz Frankfurta igra fantastično u Ligi Evrope ove sezone i za sada u tom takmičenju nisu doživeli nijedan poraz, što je zaista podatak vredan poštovanja. Ova ekipa je u grupi bila sa nimalo slabim Marsejom i Laciom ali su na kraju takmičenje po grupama završili sa maksimalnim brojem bodova pošto su ostvarili sve pobede.
Žreb za šesnaestinu finala drugog po kvalitetu klupskog takmičenja im nije bio nimalo naklonjen pošto su za rivala dobili Šahtjor koji je u Ligi šampiona završio kao trećeplasirana ekipa, odmah iza Mančester Sitija i Liona. Bez većih problema je Frankfurt eliminisao ukrajinsku ekipu, a onda je usledio još teži uspeh pošto su za rivala dobili još jedu ekipu iz Lige šampiona. U pitanju je bio milanski Inter, koji je ekipa iz Frankfurta eliminisala dosta teže ali se mora priznati da su u revanšu koji je odigran u Milanu u potpunosti nadigrala izabranike Lučana Spaletija, i pravo je čudo kako su uspeli da postignu samo jedan gol u tom meču.
Kada je u pitanju Bundesliga i tu Ajntraht igra zaista fenomenalno pošto su vezali osam uzastopnih pobeda zahvaljujući čemu se nalaze na četvrtom mestu koje naredne sezone vodi u Ligu šampiona, što je tokom sezone postao jedan od glavnih ciljeva za ovu ekipu.

Naš predlog

Benfika igra promenljivo ove sezone, i kako sada stvari stoje više će se fokusirati na domaće prvenstvo nego na Ligu Evrope. Što se tiče Ajntrahta, ekipa iz Frankfurta podjednako dobro igra i u prvenstvu i u evropskim mečevima, a ono što je kako bitno je podatak da Ajntraht ne zna za poraz u svim takmičenjima još od 22. decembra kada su na svom terenu ubedljivo poraženi od Bajern Minhena u okviru Bundeslige. Zbog svega toga veću prednost u ovom susretu dajemo gostujućoj ekipi pa vam zbog toga savetujemo da probate sa duplom šansom x2 koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.65. Takođe, na mečevima obe ekipe uglavnom pada veliki broj golova pa nema sumnje da će tako biti i sada bez obzira što je ulog polufinale Liga Evrope. Zato vam savetujemo da probate sa igrom 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.90. Za kraj vam hrabro preporučujemo da probate sa 2 na ovom meču pošto smo već pisali o tome da Ajntraht igra zaista fantastično u poslednje vreme. Kladionica Meridianbet ovu igru plaća sa sjajnom kvotom 3.10.Registruj se na Meridianbet

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.