Derbi dana: Finale ABA lige – epizoda 1! Crvena zvezda – Budućnost

ABA liga

Posle veoma uzbudljivih polufinalnih serija ABA lige, na red je došlo i finale u kojem će se sastati Crvena zvezda i Budućnost. To znači da ćemo gledati reprizu prošlogodišnjeg finala, kada je Budućnost slavila sa 3-1 u seriji. I ovoga puta crveno beli imaju prednost domaćeg parketa, što ima veliki značaj, imajući u vidu da se igra 2+2+1. To znači da izabranici Milana Tomića na svom parketu mogu do kapitalne prednosti. Biće ovo izuzetno interesantan meč koji ima veliki značaj za oba tima. Utakmica Crvena zvezda – Budućnost je na programu od 19h u dvorani “Aleksandar Nikolić”. 

Crvena zvezda: Pobeda u derbiju mora da se zaboravi što pre, ulog je Evroliga.

Ekipa Milana Tomića igra gotovo savršeno ovaj prvi deo sezone. Bez poraza su u ABA ligi i relativno rutinski su izborili plasman u drugu fazu Evrokupa. Napad funkcioniše gotovo savršeno, dok u defanzivnim rotacijama ima prostora za napredak, pre svega visokih igrača. U rosteru Zvezde ima nekoliko veoma iskusnih igrača koji znaju kako se igraju velike utakmice. Stratos Perperoglu je svakako jedan od njih i on će ove najbitnije mečeve igrati rutinski. Džo Regland igra na visokom nivou, iako deluje da to može i bolje, dok je Bili Beron u svom šuterskom ritmu, što je veoma opasno za protivnike, jer stručni štab crveno belih ima nekoliko odličnih specijala za ovog igrača. Centarski tandem Cirbes – Odžo je jedna od nosećih stavki kada je napad u pitanju i oni su tu u mnogim rotacijama važni. Snažni blokovi, odlična igra 1 na 1 leđima ka košu koja često iziskuje udvajanja, što sa druge strane ostavlja prostora za druge igrače. Zvezdu će biti teško pobediti ove sezone, pogotovo na domaćem parketu. Uz sve navedene prednosti Zvezde koje su je pratile u toku sezone, povreda Reglanda je nešto što remeti mnoge planove Milana Tomića, ali se pokazalo protiv Partizana da crveno beli kolektivnom i timskom košarkom dobijaju utakmice.

Budućnost: Plavo beli traže brejk u Beogradu, a za to će morati ozbiljno da se pomuče.

Jedina ekipa iz ovog regiona u najjačem evropskom klupskom takmičenju i sastav koji se za sada nije dobro pokazao. Sa velikim ambicijama su ušli u ovu sezonu sa idejom da ostave dobar utisak i da se ne obrukaju. Za sada su zabeližili nekoliko velikih pobeda na domaćem parketu. Redom su padali Baskonija, CSKA i Barselona.  U tim utakmicama se videlo da tim Aleksandra Džikića ima potencijala za velike stvari, ali da jednostavno na gostujućem parketu nisu dovoljno koncentrisani i imaju velike amplitude u svojoj igri. Goga Bitadze, Noris Kol i Džejms Bel su pojačali roster i njihova uloga bi trebala da bude velika u ovom finalu. Kol je igrač koji svakoj ekipi može da ubaci 20+ poena, ali isto tako može biti poguban ukoliko ga ne krene šut. Goga Bitadze može da ima veliki uticaj na igru Budućnosti i dolaskom Repeše na klupu, dobio je mnogo veću ulogu u napadu, ali i u odbrani je njegovo prisustvo jako bitno za igru Budućnosti. Problem je brz ulazak u problem sa ličnim greškama, što će biti najveći zadatak njegovog tima, a to je čuvanje svog centra.

Naš predlog:

Sa ovog meča možemo izabrati nekoliko predloga, Meridianbet kladionica vidi crveno bele kao favorite i ako se odlučite da odigrate 1 na domaćina kvota je 1.50. Međutim mi smo se odlučili da vam predložimo drugi tip, a to je gost postiže ukupno poena više od 75.5 i Meridianbet daje kvotu 1.84 za tu granicu. Smatramo da će Budućnost od početka pokušati da nametne svoju igru, a to je brza košarka na veliki broj poseda i da u takvoj konstalaciji snaga oni mogu preko ove granice.

Registruj se na Meridianbet

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.