Tip dana: Nirnberg – Šalke: Može li domaćin do opstanka u ligi?

Ovog vikenda je na programu 29. kolo nemačke Bundeslige, a prvi meč u okviru ovog kola biće i derbi začelja u kom se sastaju Nirnberg i Šalke.
Meč između ove dve ekipe je zakazan za 20 časova i 30 minuta.

Nirnberg: Može li ova ekipa da izbori opstanak u ligi?

Sigurno je da su navijači Nirnberga očekivali dosta bolju sezonu od svojih fudbalera. Naime, u ovom trenutku Nirnberg hvata verovatno poslednji voz u borbi za opstanak i svaka utakmica im je veoma važna.
Delovalo je u jednom trenutku da ovoj ekipi nema spasa jer su bili ubedljivo poslednji na tabeli i igrali su ispod svakog nivoa. Zanimljivo je da je ova ekipa imala negativni niz od čak 20 mečeva bez pobede, i otuda i ne čudi što im nisu davani nikakvi izgledi za opstanak u Bundesligi.Djelovalo je u jednom momentu da im nema spasa, jer su bili posljednji na tabeli i igrali su očajno slabo. Onda su konačno prekinuli taj katastrofalni niz pošto su savladali na domaćem terenu Augzburg i to poprilično ubedljivo sa 3:0, dok su u prošlom kolu na gotovanju kod Štutgarta remizirali pošto je meč završen rezultatom 1:1.
Ono što je jako bitno je to da se i ekipa Štutgarta bori za opstanak pošto se nalaze samo poziciju iznad Nirnberga, i nema sumnje da će ove dve ekipe voditi veliku bitku do poslednjeg kola kada je opstanak u pitanju.

Šalke: Očajna sezona za ekipu iz Gelzenkirhena!

Jedno od najvećih razočarenja u Bundesligi ove sezone je svakako ekipa Šalkea. Naime, ekipa iz Gelzenkirhena se nalazi na očajnom 14. mestu na tabeli, i po svemu sudeći im predstoji borba za opstanak do kraja šampionata, što sigurno niko u klubu nije očekivao. Najavljivali su iz ove ekipe novi pohod na Ligu šampiona, u kojoj su pružali dosta dobre partije ove sezone, ali od toga sada već definitivno neće biti ništa.
U poslednjih pet mečeva Šalke ima čak četiri poraza i samo jednu pobedu, pa je evidentno da se ova ekipa nalazi u poprilično lošoj formi. U prošlom kolu se može reći da nisu imali ni sreće pošto su na svom terenu doživeli poraz od Ajntrahta koji igra fantastično ove sezone, a zanimljivo je da je i ekipa iz Frankfurta gol za pobedu postigla u dubokoj sudijskoj nadoknadi. Ipak, pre toga je ekipa iz Gelzenkirhena ostvarila jednu izuzetno važnu pobedu na gostovanju kod Hanovera kojom su makar malo pobegli iz opasne zone.
Trenutno Šalke ima pet bodova više od Štutgarta koji se trenutno nalazi na mestu koje na kraju sezone znači i meč baraža protiv trećeplasirane ekipe iz Cvajte, što je fina zaliha pred nastavak sezone.

Naš predlog

Domaća ekipa više nema prava na kiks pošto se nalaze u jako nezgodnoj situaciji. Cilj ove ekipe je da do kraja sezone pokušaju da preteknu Štutgart na tabeli i tako izbore plasman u baraž. Sa druge strane, Šalke je jedno od najvećih razočaranja u Bundesligi ove sezone pošto se trenutno nalaze na očajnom 14. mestu. Ipak, ekipa iz Gelzenkirneha ima solidnu bodovnu prednost u odnosu na ekipe koje se bore za opstanak pa treba očekivati da bez većih problema izbore igranje u Bundesligi i naredne sezone. Zbog toga veću prednost u ovom meču dajemo domaćoj ekipi pa vam predlažemo da probate sa duplom šansom 1x koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.63. Takođe, treba očekivati meč sa dosta golova pa vam predlažemo da probate sa igrom 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.10. Za kraj, hrabro vam preporučujemo da probate sa 1 na ovom susretu koji kladionica Meridianbet plaća sa fantastičnom kvotom 3.25.Registruj se na Meridianbet

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.