Tip dana: Votford – Arsenal: Mogu li “tobdžije” do Lige šampiona?

Još vrlo malo je ostalo do kraja Premijer lige, a ovog vikenda su na programu bili mečevi 34. kola. Za kraj, ostao je još jedan duel, pošto u ponedeljak uveče Votford dočekuje ekipu Arsenala.
Duel ove dve ekipe je zakazan za 21 čas.

Votford: Sjajna sezona za ovu ekipu!

Votford je trenutno u sredini tabele i to je sasvim zadovoljavajući plasman, s tim da do kraja sezone mogu biti i sedmi, a ta pozicija možda bude vodila i u Ligu Evrope. Ipak, sva pažnja ove ekipe do kraja sezone će biti usmerena na finale FA Kupa, koje će igrati protiv aktuelnog prvaka Mančester Sitija i ako uspeju da osvoje taj trofe ova sezona će svakako ući u istoriju kluba.
Sigurno je da je i sam plasman u finale veliki uspeh, a način na koji su eliminisali Vulverhempton u polufinalu će takođe dugo pamtiti. Naime, nakon sat vremena igre su gubili sa 2:0, ali se nisu predavali i u dramatičnoj završnici su uspeli da prvo poravnaju rezultat, a onda nakon toga u produžecima i da daju treći gol koji je bio dovoljan za veliko slavlje ove simpatične ekipe. Po ko zna koji put su u glavnim ulogama bili sjajni napadači Dini i Deloufeu, koji su i doneli istorijiski trijumf Votford.
Treba naravno napomenuti da je Delufeu na tom meču ušao tek sa klupe za rezervne igrače i sada je takođe upitan zbog povrede pa možda preskoči ovaj duel protiv Arsenala.

Arsenal: Mogu li “tobžije” do Lige šampiona?

Iako nije tako izgledalo na početku šampionata, mogla bi ovo da bude veoma uspešna sezona za fudbalere Arsenala. Naime, ekipa koju sa klupe predvodi Unai Emeri igra odlično na oba fronta. U Premijer ligi se nalaze na šestom meču i imaju tri boda manje od četvrtoplasiranog Čelsija i bod manje od petoplasiranog Mančester Junajteda. Ipak, ono što je dobro po ekipu iz Londona je da imaju čak dva meča manje u odnosu na Čelsi, i jedan manje u odnosu na ekipu sa Old Traforda, pa je još uvek sve otvoreno kada je Liga šampiona u pitanju. Pobedom u ovom meču bi izabranici Unai Emerija došli na toliko željenu četvrtu poziciju i bili na korak od plasmana u Ligu šampiona pošto je do kraja šampionata ostalo još samo četiri kola.
Odlično fudbaleri Arsenala igraju i u Ligi Evrope gde su veoma blizu plasmana u polufinale pošto su u prvom meču četvrtfinala pred svojim navijačima savladali ekipu Napolija i to bez većih problema sa 2:0, što je zaista fina zaliha pred revanš u Napulju.
Ipak, u prošlom kolu su “tobdžije” doživele neugodan poraz na gostovanju kod Evertona, iako su pružili dosta dobru partiju u tom meču, pa je sigurno da će na drugom vezanom gostovanju ići na pobedu jer bi ih neuspeh i te kako odaljio od plasmana u najkvalitetnije klupsko evropsko takimičenje što je glavni cilj ove ekipe.

Naš predlog

Kada se sve sabere i oduzme ovo je jedna izuzetno uspešna sezona za ekipu Votforda. Ono što je svakako pohvalno je da je ova ekipa uspela da ostvari plasman u finale FA Kupa, gde ih očekuje meč sa Mančester Sitijem. Što se tiče Arsenala ova ekipa je na pravom putu da dođe do plasmana u Ligu šampiona što je pre početka šampionata označeno kao glavni cilj za ovu sezonu. Međutim, da bi to ostvarili ne smeju da dožive poraz na vrućem gostovanju kod Votforda pa vam zato preporučujemo da probate sa 2 koju kladionica Meridianbet plaća sa fantastičnom kvotom 2.20. Od 12 poslednjih međusobnih mečeva ove dve ekipe samo jednom nije došlo tri i više gola. Bilo je to u prvom delu sezone kada je Arsenal na svom stadionu slavio sa 2:0. Ipak, mišljenja smo da će ovog puta biti dosta više golova pa vam zato savetujemo da probate sa igrom 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.57. Sigurno je da će izabranici Unai Emerija krenuti od prvog minuta silovito ka golu domaćina, pa vam za kraj predlažemo da pokušate sa prelazom 2-2 koji kladionica Meridianbet plaća sa zaista fenomenalnom kvotom 3.41.Registruj se na Meridianbet

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.