Tip dana košarka: Budućnost je uzdrmana, Zvezda želi do 2-0!

ABA finale

Nedelja nam donosi drugi meč finalne serije ABA lige između Crvene zvezde i Budućnosti. I ovoga puta su crveno beli domaćini i dvorana “Aleksandar Nikolić” će biti ispunjena do poslednjeg mesta. Na prvom meču smo gledali izjednačeno prvo poluvreme, ali je drugo donelo mnogo bolju igru domaćina i na kraju jako ubedljiva pobeda izabranika Milana Tomića. Jasmin Repeša će morati da pronađe način da pre svega odbrambeno odgovori Zvezdi. Ova utakmica je na programu od 19h. 

Crvena zvezda: Odlična prva utakmica je samo uvod. Crveno beli znaju da je svaki meč priča za sebe.

Ekipa Milana Tomića igra gotovo savršeno ovaj prvi deo sezone. Bez poraza su u ABA ligi i relativno rutinski su izborili plasman u drugu fazu Evrokupa. Napad funkcioniše gotovo savršeno, dok u defanzivnim rotacijama ima prostora za napredak, pre svega visokih igrača. U rosteru Zvezde ima nekoliko veoma iskusnih igrača koji znaju kako se igraju velike utakmice. Stratos Perperoglu je svakako jedan od njih i on će ove najbitnije mečeve igrati rutinski. Džo Regland igra na visokom nivou, iako deluje da to može i bolje, dok je Bili Beron u svom šuterskom ritmu, što je veoma opasno za protivnike, jer stručni štab crveno belih ima nekoliko odličnih specijala za ovog igrača. Centarski tandem Cirbes – Odžo je jedna od nosećih stavki kada je napad u pitanju i oni su tu u mnogim rotacijama važni. Snažni blokovi, odlična igra 1 na 1 leđima ka košu koja često iziskuje udvajanja, što sa druge strane ostavlja prostora za druge igrače. Zvezdu će biti teško pobediti ove sezone, pogotovo na domaćem parketu. To smo videli i na prvom meču. Uspeli su Cirbes i Odžo da izbace iz ritma Bitadzea i tako učine ovaj meč lakšim za svoj tim.

Budućnost: Napad je solidno funkcionisao, ali mnogo toga u odbrani mora da se promeni.

Jedina ekipa iz ovog regiona u najjačem evropskom klupskom takmičenju i sastav koji se za sada nije dobro pokazao. Sa velikim ambicijama su ušli u ovu sezonu sa idejom da ostave dobar utisak i da se ne obrukaju. Za sada su zabeližili nekoliko velikih pobeda na domaćem parketu. Redom su padali Baskonija, CSKA i Barselona.  U tim utakmicama se videlo da tim Aleksandra Džikića ima potencijala za velike stvari, ali da jednostavno na gostujućem parketu nisu dovoljno koncentrisani i imaju velike amplitude u svojoj igri. Goga Bitadze, Noris Kol i Džejms Bel su pojačali roster i njihova uloga u ABA ligi je velika, što je i prioritet. Prvi meč je izugubljen u defanzivi, drugo poluvreme katastrofa kada je Budućnost u pitanju. Mnogo više se očekuje od Edvina Džeksona koji nije mogao da pronađe svoj ritam tokom nepuna 23 minuta na parketu. Kol i Bel takođe mogu mnogo bolje i biće ovo znatno drugačiji meč ukoliko pomenuti igrači podignu nivo svoje igre. Gordić mora da dobije više prostora, jer sa njim na parketu napad gostiju deluje mnogo fluidnije i bolje.

Naš predlog:

Sa ovog meča možemo izdvojiti nekoliko predloga. Meridianbet za pobedu Zvezde daje kvotu 1.30, međutim mi smo izabrali drugi predlog. Ukupno poena u prvoj četvrtini manje od 39.5 i Meridianbet daje kvotu 1.80 za taj tip. Jednostavno smatramo da će ovaj meč početi izuzetno tvrdo i na mali broj poena. Obe ekipe moraju defanzivno da se poprave i to je najbolje primeniti kada su igrači odmorni i puni energije, a to je svakako prva četvrtina. Vidimo ovo kao izuzetno izgledan tip.

Registruj se na Meridianbet

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.