Derbi dana: Partizan – Radnički: Partizanov Rubikon!

U drugom polufinalu Kupa Srbije snage će odmeriti Partizan i Radnički. Crno-beli, ne samo da su se oprostili od titule, već im je i drugo mesto nedostižno, pa je Kup postao prioritet svih prioriteta. Nišlije, novi vicešampioni, žele da sjajnu sezonu ukrase trofejom, na ruku im ide i to što će se finale igrati na Čairu.

Partizan: Poslednja šansa za prelaznu ocenu sezone

Verovatno ni osvajanje pehara u Kupu, tačnije njegova odbrana iz prethodne dve sezone, neće biti dovoljna navijačima da suzbiju želju za brzim zaboravom svega što se događalo crno-belima u ovoj sezoni. Nije lako biti navijač Partizana u godini kada se klub bori za treće mesto u prvenstvu, kada je izostala grupna faza evropskih takmičenja i kada je je bodovni zaostatak za večitim rivalom veći nego ikad. Da sve bude gore, Partizanu je i niški Radnički toliko odmakao, da ni drugo mesto više nije dohvatno. Posle serije loših rezultata, nezapamćene poslednjih decenija, Partizan je u subotu odigrao sasvim dobar meč protiv Čukaričkog u prvom kolu Plej ofa. Možda je to što je Humska bila zaključana, pomoglo fudbalerima da skinu okove s nogu i pokažu šta znaju, a znaju dosta, pitanje je samo zašto to u većini slučajeva ne prezentuju. Dva meča polufinala protiv Radničkog, za Partizan imaju značaj krucijalan značaj. Posle svih promašaja u sezoni, osvajanje Kupa bilo bi nektar ispijen i Svetog grala, i udahnuo bi, ako ne večni, ono bar novi život timu iz Humske ulice. Novi trener crno-belih Savo Milošević, nekada vrsni gogeter, odmah se susreo sa velikim problemima. Poraz u Kruševcu, pa u Novom Sadu, ali i dva trijumfa nad solidnim Čukaričkim, uz dosta povređenih fudbalera, u ionako tankom igračkom kadru, obeležili su početak njegove trenerske karijere. Dobra vest za Mioševića je povratak u formu Zorana Tošića, koji je postiga dva sjajna gola iz slobodnih udaraca, ali i minijature pomalo zaboravljenog kapitena Saše Ilića, koji je još jednom potvrdio da je spiritus movens ovog tima, za koga zamene, jednostavno, nema. Zanimljivo je da Partizan u ovoj utakmici debituje pred svojim navijačima u Kupu, pošto je sve dosadašnje utakmice odigrao kao gost. Eliminisao je Kolubaru, Zemun i Napredak.

Radnički: Nišlije nikad nisu bile bliže peharu, ali moraju da pobede “večite” do tog cilja

Verovatno su se tvrdnje prvog čoveka Radničkog Ivice Tončeva, sa početka sezone, kada je tvrdio da je Nišlijama cilj osvajanje trofeja, mnogima učinile komičnim. Smatralo se da je u pitanju još jedno “puštanje dima”, koje za cilj ima dizanje temperature i pozitivne provokacije pred još jednu predvidljivu sezonu, koju ćemo pamtiti po trci Zvezde i Partizana. Ranije je Vojvodina bila taj pratilac “večitih”, ali su i “lale” odavno odustale od tog uzaludnog posla. Međutim, Radnički je uspeo nešto što nije nikom još od Obilića, da rastavi “beogradske blizance”. Ne samo da je “Real sa Nišave” drugi, već je do pre pet dana imao realnu šansu da postane i šampiona. Bilo je to pre gostovanja na “Rajku Mitiću”, kada je pobeda nad Zvezdom mogla da učini finiš prvenstva dramatičnim, ali je ovogodišnji učesnik Lige šampiona, ipak, postavio stvari na svoje mesto. Trener Lalatović je mirno prihvatio poraz, ustvrdeći da Nišlije nisu ni razmišljale da mogu do šampionske krune, ali je da osvajanje Kupa nešto drugo. Jedino se u polufinalu igraju dve utakmice, dok je za mesto odigravanja finalne, još ranije, označen Niš, što je samo ulilo dodatni adrenalin u vene fubalera Radničkog. Da umeju da igraju sa Partizanom, Nišlije su pokazale pre mesec dana, kada su slavile n stadionu crno-belih, golom najboljeg strelca prvenstva, bosanskog internacionalca, Haskića. U timu se ističe i dvojac koji je nosio dres Partizana u šampionskim godinama, Petar Grbić i Nikola Drinčić, a treba zapamtiti i ime budućeg fudbalera Olimpijakosa, Laraza Ranđelovića. U prethodne tri runde najmasovnijeg takmičenja, Radnički je bio bolji od Partizanove filijale Teleoptika, beogradskog Sinđelića i novosadske Vojvodine. Dva puta su gostovali, a Vojvodinu su dočekali na Čairu.

Naš predlog:

Više puta smo nagovestili koliki značaj ima ovaj dvomeč za oba tima. Međutim, mnogi pomalo zaboravljaju da će pobednik biti još uvek jako daleko od trofeja, jer će ga u finalu, najverovatnije, sačekati Crvena zvezda, željna duple krune. Istina, tim iz Ljutice Bogdana, mnogo je lakše pobediti u jednoj, nego u dve utakmice, pa je i to činjenica koja širi optimizam u redovima niškog i kluba iz Humske. Kladionice smatraju da je Partizan favorit u prvom meču , pa mu u kladionici 1xbet za jedinicu dodeljuu kvotu 1.92. Remi je 3.48, a trijumf Nišlija 4.06. Smatramo da nas očekuje jedna tvrda i rovovska borba, bez mnogo golova, jer će i jedni i drugi strpljivo čekati svoju šansu. Radnički će se uzdati u revanš, a crno-beli bi bili zadovoljni i minimalnim trijumfom, koji bi im otvorio vrata finala. Predlažemo igru 0-2 gola, za koju u kladionici 1xbet dobijate kvotu 2.10.Registruj se na 1XBet

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.