Tip dana košarka: ABA finale i Evroliga nam donose nove analize igrača!

Evroliga

Danas na programu tri jako bitna meča. Anadolu Efes i Barselona, kao i Real Madrid i PAO igraju prve mečeve doigravanja u Evroligi, dok Budućnost dočekuje Crvenu zvezdu u trećem meču finalne serije ABA lige. Domaćini su nominalno favoriti na ovim mečevima, ali to ne može sa sigurnošću da se kaže. Za vas smo pripremili nekoliko analiza igrača sa ovih mečeva i nadamo se da ćemo nastaviti dobar niz uspešnih predloga. Efes – Barselona i Budućnost – Crvena zvezda igraju od 19h, dok je meč Real Madrid – PAO na programu od 21h.

E. Jackson (9 poena) VIŠE

Uzimamo Džeksona kao predlog bez mnogo razmišljanja kada je ovaj meč u pitanju. Bio je užasan na prvom i drugom meču i nije uspeo da ostvari bilo kakav uticaj na igru. Ono što je jako bitno za ovu analizu, jeste da se radi o igrači koji je bio prvi strelac Endesa lige i neko ko kada uđe u svoj ritam može da bude nezaustavljiv. Jednostavno nije mogao da pogodi ništa na prva dva meča, a to ne može biti slučaj u razmaku od tri dana. Smatramo da će odigrati znatno bolje u fazi napada i da će povesti računa o faulovima kada je odbrana u pitanju, jer ima težak zadatak da juri za Beronom. Džekson može da pogodi kako za dva, tako i za tri poena i večeras ga očekujemo ponovo nekoliko puta na liniji za slobodna bacanja. Jednostavno, ukoliko Budućnost želi da se približi crveno belima, Džekson mora biti dvocifren na ovom meču. MERIDIANBET za ovaj tip daje kvotu 1.85.

A. Hanga (9 poena) VIŠE

Hanga je jedan od igrača za koje ne možete da izdvojite neke posebne napadačke kvalitete, ali opet ih uzimate kao plus na ovakvim granicama. Igrač koji je elitni defanzivac za uslove Evrolige i koji svojim defanzivnim doprinosom kupuje dodatne minute na parketu. Igra na poziciji krila i što se tiče napadačih karakteristika, može se reći da je dobar u igri 1 na 1 kada mu se očisti strana i da može licem u lice da napadne svoje protivnike. Nije prefinjeni šuter za tri poena, ali itekako ume da bude precizan. Hanga je igrač koji uživa veliko poverenje trenera Pešića i danas ga očekujemo na visokoj minutaži. Tip ove utakmice, koja će po svemu sudeći biti na posed više, itekako odgovora našem predlogu. MERIDIANBET za ovaj tip daje kvotu 1.85.

R. Fernandez (9 poena) VIŠE

U sastavu Reala nema Serhija Ljulja i neko će morati da povuče tim Pabla Lasa i da nadoknadi njegov napadački učinak. Rudi se potpuno oporavio od povrede i za vikend je u Endesa ligi bio odličan i očekujemo ga ponovo u dobrom ritmu. Rudi je pogodio onaj neverovatan šut za pobedu na prošlom meču i nije tajna da je uvek dodatno motivisan kada igrao protiv grčkog velikana. Znamo da je odličan šuter za tri poena, ali i da ume sam sebi da napravi prostor za šut. Njegovo iskustvo u ovakvim utakmica može biti od presudnog značaja. U goste im dolazi ekipa koja je u velikom usponu forme i dobra partija španskog veterana će biti preko potrebna “kraljevskom klubu” da bi slavio na ovom meču. MERIDIANBET za ovaj tip daje kvotu 1.85.

A. Moerman (12 poena) VIŠE

Nismo mnogo razmišljali kada su igrači Efesa u pitanju. Moerman je uz Vasu Micića igrač koji je tokom cele dosadašnje sezone vukao svoj tim ka odličnim rezultatima. Igra na poziciji krilnog centra i ima sve što jedna moderna četvorka treba da ima. Igru na niskom postu, šut sa distance, odlično trči tranziciju, jednostavno u ovom trenutku je jedan od najboljih visokih igrača u Evroligi. Ne treba napominjati koliki je značaj ove utakmice za oba tima. Efes ima prednost domaćeg parketu, ono za šta su se borili tokom čitavog dela regularne sezone i neće tako lako prepustiti Barseloni da im poništi to. Moerman svakako mora da odigra dobro ako tim Ergina Atamana želi do pobede na ovom susretu i ne sumnjamo da će francuski košarkaš imati 30+ minuta na ovom meču. MERIDIANBET za ovaj tip daje kvotu 1.85.

Registruj se na Meridianbet

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.