Derbi dana: Napoli – Arsenal: Vezuv će proključati, ali da li će istopiti “topove”

Teško je proceniti kolike su šanse Napolija posle bledog izdanja na “Emirejtsu” i poraza od 2:0. Međutim tim iz Napulja ume da se na svom “San Paolu” preobrazi u potpuno drugi tim, sa mnogo više samopoudanja. Preduslov za takvu transformaciju je podrška sa tribina, ali s obzirom kakvu sezonu imaju iza sebe, nismo sigurni u veliku navijačku motivaciju.

Napoli: Anćeloti bi mogao da napusti Napulj posle samo jedne sezone

Malo toga se promenilo u Napoliju i nakon odlaska Mauricija Sarija. Iskusnom treneri su svi priznavali uspeh sa Napolitancima, prepoznatljivu i efikasnu igru, ali je jedno nedostajalo. Trofeji. Nikako Napoli nije uspevao da skine Juventus sa trona, sedam uzastopnih titula završilo je u Torinu, mada je u prošloj sezoni, nakon pobede Napolija nad Juventusom u gostima, izgledalo da će se Skudeto preseliti u grad podno Vezuva. Nisu uspeli Napolitanci, pa je došlo do razlaza sa Sarijem, koji je preuzeo Čelsi, a na klupu je seo, još iskusniji, Karlo Anćeloti. Od bivšeg trenera Bajerna i mnogih drugih klubova, zavtevano je samo jedno, isto što i od Sarija. Trofeji. Ispalo je da je Anćeloti još dalje od Skudeta, bodovno, mada je Napoli zadržao drugo mesto u Seriji A. Kup Italije su okončali, a nisu prošli ni grupu u Ligi šampiona, bili su treći iza Liverpula i Pari Sen Žermena. Preselili su se u Ligu Evrope i to je bila jedina realna prilika da se osvoji neki pehar. Sve do četvrtfinala sve je išlo po planu, eliminisani su Cirih i Salcburg, ali se sada isprečio Arsenal. Jedna zanimljiva priča vezana je za londonski klub i Anćelotija. Pošto se već znalo da je prethodna sezona poslednja u kojoj Arsen Venger predvodi Arsenal, upravo je on predložio Karla Anćelotija za novog menadžera “topdžija”. I Italijan se saglasio s tim i planirao dolazak na “Emirejts”. Međutim, u poslednjem trenutku uprava tima iz severnog Londona odlučila se za Unai Emerija, pa je tako Španac postao trener Arsenala. Neki izvori kaži da je Anćeloti bio jako ljut i da je priželjkivao međusobni okršaj sa Arsenalom da bi mogao da se “osveti” za to što je bio izigran. Prvi deo želje mu je uslišen, žreb je spojio Napoli i Arsenal i to u važnoj fazi takmičenja, ali da li će mu se ispuniti i drugi deo želje, da eliminiše “tobdžije”, ne znamo, ali lako biti neće.

Arsenal: Prednost je opipljiva, ali se ne sme čuvati na “San Paolu”

Jednu od najboljih utakmica ove sezone Arsenal je odigrao protiv Napolija pre nedelju dana. Mnogi su u Londonu strahovali od italijanske ekipe, pogotovo od njihovog napadačkog reda, ali je odbrana Arsenala odolela i nije dozvolila da joj se zatrese mreža. Uz to, postigli su dva gola, pa se slobodno može reći da su “tibdžije” favoriti za prolaz u polufinale. Arsenal se bori za povratak u Ligu šampiona, posle dve godine izbivanja iz iste. U igri su i u Premijeršipu, gde se trenutno nalaze na četvrtom mestu, koje i jeste krajnji cilj, ali će pokušati da kroz Ligu Evrope dobiju šansu za nastup u elitnom takmičenju, pod uslovom da podignu pobednički pehar u ovom slabijem. Nisu daleko od toga, ukoliko eliminišu Napoli u polufinalu će ih čekati španski predstavnik, najverovatnije Valensija, a ni to ne bi trebalo da bude nepremostiva prepreka za Emerijev tim. “Tobdžije” su igrale u ponedeljak u Premijer ligi, pobedili su u Votfordu, ali pre svega zahvaljujući greškama domaćina. Gol je Obamejangu poklonio golman domaćih Foster, a samo minut posle gola, u 11. minutu, isključen je iskusni Troj Dini, hodajuća legenda “stršljenova”, pa je Arsenalu posao bio olakša. Međutim, i pored gola i igrača više, nisu “tobdžije” lako došle do trijumfa i taj meč ih je dostao iscrpeo, što može da bude opasno u Napulju, jer je Napoli sa pola snage pobedio Kjevo u Veroni. Emeri će imati na raspolaganju sve prvotimce, osim odavno odsutnih Beljerina, Holdinga i Velbeka, pa verujemo da se Arsenal neće braniti na “San Paolu”, već će preko brzonogih Obamejanga i Lakazeta pokušati da zatrese mrežu domaćina i tako dođe na prag plasmana među četiri najbolje ekipe u Ligi Evrope.

Naš predlog: 

Baš nas je ova poslednja rečenica, iz našeg prethodnog pasusa, opredelila za to šta da predložimo u ovom meču. Napoli je na “San Paolu” favorit protiv svake ekipe, pa i protiv Arsenala. Domaćin neće imati šta da čeka, već će morati od prvog trenutka da napadne gol gostiju, da bi što pre bar prepolovio prednost Engleza. U kladionici Meridianbet kvota na pobedu Napolija iznosi 1.70. Za nerešen rezultat očekuje vas koeficijent 3.90, a pobeda Arsenala je čak 4.70. Naš predlog se odnosi na broj golova, a smatramo da će ih biti na obe strane. Zato predlažemo igru GG3+, za koju u kladionici Meridianbet dobijate kvotu 1.90.Registruj se na Meridianbet

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.