Tip dana košarka: CSKA – Baskonia, Fener – Zalgiris! Analize igrača sa ovih mečeva

Evroliga igraci

Četvrtak nam donosi nove mečeve 1/4 finala Evrolige. CSKA dočekuje Baskoniju od 19h u seriji u kojoj vode sa 1-0, posle ubedljive pobede od utorka. Igrači Dimitrisa Itudisa su bili bolji rival i nisu dozvolili Baskoniji da se vrati rezultataski u ovaj meč u bilo kom trenutku. Fener je na svom parketu demolirao ekipu Žalgirisa i tako pokazao koliko su ozbiljno shvatili litvansku ekipu. Ova utakmica je na programu od 19:45h. Biće ovo dve jako interesantne utakmice. 

N. De Kolo (14 poena) MANJE

Uzimamo De Koloa ispod ove granice iz razloga što CSKA ima izuzetno dugu klupu i široku rotaciju na spoljnim pozicijama, pa nema igrača koji igra vise od 25 minuta. Jedan od njih je i De Kolo koji nije onaj igrač od prethodnih sezona koji na svakoj drugoj utakmici ima 25+ učinak kada su poeni u pitanju. Jednostavno, Itudis mu je smanjio napadačku produkciju i koristi ono najbolje od njega za tih 20-ak minuta na parketu. Na prvom meču ovih rivala igrao je samo 16 minuta, što dovoljno govori o ovome što pišemo. Treba napomenuti i da ne počinje kao starter. On je igrač koji svakako ima kvalitet da ubaci više poena od ove granice, ali smatramo da to neće biti slučaj na ovom meču. MERIDIANBET daje kvotu za ovaj tip 1.85.

D. Hilliard (8 poena) VIŠE

Hiliarda samo mnogo puta pisali i do sada nije prešao nijednom. Nadamo se da ćemo prekinuti crnu seriju kada je američki bek u pitanju. Videli smo na pre dva dana da Hiliard ima svoju ulogu u ovom timu i određeni broj šuteva, nadamo se da će takav slučaj biti i večeras. Radi se o izuzetno dobrom napadaču i igrači koji može da eksplodira i ubaci 15+ poena večeras. Baskoniji treba dodatna opcija u napadu, jer kada se zatvori pik igra Uertasa i Poarijea, Šilds i Hiliard moraju da povuku svoj tim, ukoliko se nadaju nekom pozitivnom rezultatu na ovom meču i uopšte u ovoj seriji. Na prvom meču je naš predlog brojao do 12 poena, granica je danas prihvatljiva i mi vidimo Daruna preko nje. MERIDIANBET daje kvotu za ovaj tip 1.85.

K. Sloukas (11 poena) MANJE

Slukasa uzimamo kao minus na ovoj granici, jer odbrana Zalgirisa je tako koncipirana da ne dozvoljava našem predlogu otvorene poglede na koš. Slukas je igrač kojem poenterski učinak nije primarna stvar i neko je ko i svojim asistencijama može da promeni tok utakmice. I ovaj meč vidimo na manjem broju poena i samim tim i skrominiji individualni učinak igrača. Na poziciji plejmejkera pored Slukasa, Željko Obradović računa i na Bobija Diksona, kao i na Sinana Gulera koji dobija minute pri velikoj razlici. Slukas danas i pored dobre partije može da ostane ispod ove granice poena. Ukoliko Žalgiris bude igrao u odbrani koncepcijski kao i na prvom meču, Slukas gotovo sigurno neće ići preko ove granice. MERIDIANBET daje kvotu za ovaj tip 1.85.

Registruj se na Meridianbet

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.