Tip dana: Đoković – Medvedev: Recept iz Melburna za šljaku u “Kneževini”

U četvrtfinalu Mastersa u Monte Karlu prvi teniser sveta Novak Đoković za protivnika će imati ruskog igrača Danila Medvedeva. Mnogi se još sećaju okršaja ove dvojice tenisera na Australijen Openu, kada je Srbin imao dosta problema, i odigrao najneizvesniji meč na tom turniru.

Novak Đoković: Za sada nije sve idealno, ali Novak ume da podiže formu kroz mečeve

U startu, Đoković nije imao nameru da igra u Monte Karlu. Radi se o jedinom turniru iz Masters kategorije na kome učešće nije obavezno, pa je srpski teniser smatrao da će imati previše mečeva. Međutim, rana eliminacija na dve prva Mastersa u sezoni, u Indijan Velsu i Majamiju, primorala ga je da se prijavi za Monte Karlo. U prvom kolu je bio slobodan, a onda ga je žreb spojio sa Filipom Kolšrajberom, teniserom koji ga je eliminisao u ranoj fazi turnira u Indijan Velsu. Ni na šljaci nije bilo lako sa Nemcem. Đoković je pobedio u tri seta, bio je mnogo nervozan, previše grešio, ali se to nakon odigranog poslednjeg poena zaboravlja. Već u trećem kolu je bilo bolje. Istina, rival mu je bio mladi Amerikanac, Tejlor Fric, koji ne igra često na šljaci, a poznato je da Ameri na zemljanim terenima igraju samo kad moraju. Novak je dva puta osvajao Monte Karlo. To, u eri Rafaela Nadala koji je trijumfovao 11 puta, uopšte nije malo. Istina, ni Đokoviću ne odgovara previše izuzetno spora podloga, verovatno najsporija na svetu, a razlog je mala nadmorska visina u Monte Karlu. Srbin je već odbranio bodove iz prošle sezone, pošto ga je tada u trećem kolu eliminisao Austrijanac Dominik Tim, pa će svaki naredni meč doneti nove poene i povećanje prednosti u odnosu na Nadala. Sezona na šljaci je prilika da Đoković napravi solidnu bodovnu prednost, ne brani mnogo bodova, dok Španac brani sve same titule. To je važno zbog činjenice da od Vimbldona nadalje, Novak ima odlične rezultate i neće mu biti lako da sačuva prvo mesto, s obzirom da Rafa Nadal od US Opena, zbog povrede, nije ni igrao.

Danil Medvedev: Rus krupnim koracima grabi ka Top 10

Rus je prošle sezone napravio meterorski uspon na ATP listi. Godinu je počeo na 65. a okončao je na 16. mestu. Stigao je do tri titule, sve na tvrdoj podlozi. Prvo je osvojio Sidnej, onda Vinston Sejlem, da bi do najznačajnijeg pehara do sada, stigao u Tokiju, na turniru iz Serije 500. I ove godine se “upisao” u osvajače turnira, do pehara je stigao u Sofiji, pobedivši u finalu Mađara Fučovića. Osim te titule, zapažen je bio i u Brizbejnu, gde je igrao u finalu i izgubio od Nišikorija, kao i u Roterdamu, gde je stigao do polufinala. Naravno, dobar je bio i na Australijen Openu, gde ga je Đoković izbacio u četvrtom kolu. Medvedev nije ljubitelj šljake, sam plasman u četvrtfinale u Monte Karlu odličan je rezultat. Pogotovo jer je u prethodnom kolu eliminisao Stefanosa Cicipasa. Nije imao lake protivnike ni u prva dva kola, pošto je igrao sa teniserima koji igraju dobro na zemljanim terenima, Portugalcem Souzom i Moldavcem Albotom. U meču protiv Cicipasa, Danil Medvedev je pokazao dva lica. U prvom setu je igrao sjajno, ne dozvolivši mladom Grku da ga ugrozi, ali se u drugom potpuno raspao na terenu i činilo se da mu nema povratka. Međutim, odigrao je dobro i treći set i izborio plasman u četvrtfinale i novi okršaj sa najboljim teniserom sveta, Novakom Đokovićem.

Naš predlog:

Ne sumnjamo da je Đoković favorit u ovom meču, ali se ne slažemo sa kvotama koje kladionice nude na pobedu srpskog tenisera. Novak nas nije ubedio, u prva dva meča ovde, da je prebrodio krizu, koja je bila očigledna na američkim Mastersima. S druge strane, ni Medvedev nije teniser koji može da preti najboljem na šljaci, pošto on jedva čeka završetak ovog dela sezone. Kladionice smatraju da pobeda Đokovića zavređuje kvotu 1.25, kolika je u 1xbet, dok je trijumf Medvedeva čak 4.38. Smatramo da će na ovom duelu biti odigrano više od 19.5 gemova, a za taj predlog u kladionici 1xbet dobijate kvotu 1.66. Ko želi, može igru više gemova da kombinuje sa pobedom Đokovića.Registruj se na 1XBet

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.